Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis: "Domāju, "Skonto" būs galvenie pretendenti uz titulu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Verpakovskis: "Domāju, "Skonto" būs galvenie pretendenti uz titulu"
FK "Liepāja" prezidents Māris Verpakovskis

"Liepājas" prezidents Māris Verpakovskis sporta raidījumā "Radio SWH" atklājis svaigākos kluba jaunumus, kā arī atklāja, ka, viņaprāt, 2015.gada Virslīgas galvenā pretendente uz zelta medaļām būs Rīgas "Skonto".

Mārim Verpakovskim "Radio SWH" raidījumā sarunas sākumā tika jautāts, kurš būs Jāņa Ikaunieka aizstājējs vārtu gūšanas ziņā, uz ko "Liepājas" kluba prezidents atbildēja: "Izskatās, ka būs kāds melnais zirdziņš, jo mūsu komandā ir vairāki kandidāti, bet izteikta līdera nav. Nav tāda, par kuru es varētu teikt pārliecinoši, ka šis būs rezultatīvākais futbolists, kuru mēs varētu vasarā vai pēc sezonas beigām pārdot. Grūti pateikt. Ir pāris kandidāti. Varētu būt, ka uzvārds paliek tāds pats [dod mājienu par Dāvi Ikaunieku - aut.]. Sezona rādīs. Ja jau jaunākais brālis tik daudz iesitis [23 vārtus 2014.gada Virslīgā - aut.], tad vecākajam brālim būtu gods šo rekordu pārsist."

Verpakovskis arī iezīmēja iespējamās aprises "Liepājas" otrajai sezonai: „Mēs saprotam, ka šogad būs daudz grūtāk nekā pērn. Pagājušajā gadā vēl daudz kas notika uz emocijām, uz viļņa, jo bijām jauna komanda un nespieda atbildība, daudzi no mums neko negaidīja – par ieņemto 4.vietu visi bija priecīgi un laimīgi. Šogad komandai noteikti tiks stādīts uzdevums tikt trijniekā, uzlabot pagājušās sezonas vietu. Noteikti būs daudz lielāks spiediens, atbildība. Redzēs, kā čaļi tiks galā. Ceru, ka tiks. Pārbaudes spēlēs, kaut arī rezultāti nav tie labākie, sniegums rāda, ka mēs par to varam cīnīties. Ceru, ka sezonas beigās būsim trijniekā."

Lielākais zaudējums, neskaitot J.Ikaunieku? Verpakovskis: "Lielākais zaudējums bez Jāņa ir Deniss Ivanovs – aizsardzības balsts, ar kura atnākšanu vasarā tiešām daudz kas uzlabojās - it sevišķi aizsardzībā, kā arī ģērbtuvēs - viņš bija līderis, kapteinis. Diemžēl viņš ir aizgājis uz Ungāriju – solījām, ja viņam būs labāks piedāvājums, tad palaidīsim. Man ir klusa cerība, ka vasarā varbūt viņš atgriezīsies uz 2.sezonas daļu, jo Ungārijā maijā viņam beigsies sezona. Kaut arī, protams, lai viņam tur viss izdodas, lai aizķeras tur uz daudziem gadiem - es tik par to, lai viņam viss izdodas, bet ja nē, ar prieku gaidīsim viņu atpakaļ. Liels prieks ir, ka kopumā komandas kodols saglabāts, ir nākuši daži spēlētāji klāt. Ceru, ka šogad komanda spēlēs stabilāk, bez melnajām joslām, kas pagājušajā gadā neizdevās, kad, ja nemaldos jūlijā, zaudējām 4-5 spēles pēc kārtas."

Protams, tika aizskarta arī leģionāru tēma: „Jā, Toress ir tikai daļējs leģionārs, jo viņš jau ilgus gadus dzīvo Liepājā, dzīvoklis Liepājā, sieva Liepājā. Mēs jau no paša sākuma teicām, ka balstīsimies uz vietējiem, gados jaunajiem spēlētājiem. Pagaidām mums to izdodas saglabāt, taču šogad vēl divi leģionāri būs. Būs vēl viens argentīnietis un bolīvietis - viens uzbrucējs, otrs balsta pussargs. Nākamnedēļ iepazīstināsim sabiedrību. Viņi jau ir ar komandu, līgumi šonedēļ tiks parakstīti, viss būs kārtībā. Jā, un varēs sākt meklēt šeit sievas [smejas]."

Radio pārraidē piedalījās arī Olafs Sauriets, "Liepājas" mārketinga cilvēks: „Pirmo sezonu esam beiguši. Esam ņēmuši vērā kļūdas, kas bija, jo trūka jaudas un kapacitātes. Šogad esam tā pamatīgāk pastrādājuši pie dažādām lietām. Pirmkārt, no nākamās nedēļas "palaižam" abonementus, kas būs izdevīgi ne tikai cenas dēļ, bet arī dažādu bonusu dēļ. Tāpat plānojam diezgan pamatīgu, vērienīgu līdzjutēju atribūtiku – iespējams, Latvijā tāda vēriena nav bijis. Mēģināsim padarīt spēles par pēc iespējas lielākiem svētkiem. Būs akcijas, konkursi. Taisīsim arī spēļu programmiņas, katrā mačā būs atsevišķs žurnāls ar aprakstiem. Plānojam arī dažus pārsteigumus – tiesa, ne uz atklāšanas spēli martā, bet, 10.maijā, pret „Ventspili”, kad varētu būt pirmā spēle uz atklātā laukuma un īstā atklāšanas spēle [līdz tam "Liepājai" vēl divas mājas spēles, abas pirmajās divās kārtās, kas notiks rezerves laukumā - aut.], plānojam vērienīgu pasākumu. Notiek darbs ar pāris Liepājas leģendārām futbola un ne tikai futbola personībām, lai šai spēlē varētu prezentēt kluba himnu. Šobrīd vēlamies intrigu, bet, kad nāks klāt laiks, tad par himnu būs vairāk informācijas. Apmeklējums? Ceram, uz pilnu stadionu."

Verpakovskis spēļu apmeklējuma sakarā piebilda: "Jā, diemžēl iedzīvotāju skaits Liepājā samazinās, taču, neskatoties uz iedzīvotāju kritumu, pagājušajā gadā pēc apmeklējuma bijām 1.vietā ar vidēji 700 skatītājiem „ar kapeikām”. Ceram šogad apmeklētību pacelt par pāris simtiem, tūkstotis būtu super."

Par savu iespējamo spēlēšanu Māris drošu informāciju vēl nevarēja sniegt: „Tuvākajā laikā tikšu turnīram pieteikts, taču, ka spēlēšu, nevaru apsolīt. Diemžēl tagad kādu laiku neesmu trenējies, bet, kad paliks siltāk un kad zālīte izaugs, tad sākšu trenēties. Domāju, ka šosezon kādā spēlē iziešu. Protams, to jebkurā gadījumā lems Viktors Dobrecovs, taču ceru kādā spēlē šosezon iziet."

Kāda ir sabiedrības attieksme par "Liepājas" atjaunošanu? "No sākuma bija liela neticība, ka komanda tiks saglabāta. Ja arī tiks saglabāta, tad visi mums atvēlēja 8.-9.vietu. Domāju, daudziem negaidīti sezonas gaitā stabili bijām trijniekā, beigās mazliet zemāk. Tas, protams, priecē. Taču šogad prasības tik un tā būs stingrākas, jo šobrīd latiņu esam pacēluši diezgan augstu, un saprotam, ka tā ir jānotur un jātēmē augstāk."

Turnīrs kopumā? "Pirmkārt, domāju, čempionāts šogad būs tīrāks. Otrkārt, pirmās piecas komandas būs apmēram vienādas spēkos. „Skonto”, izskatās, ļoti labs sastāvs - cik saprotu, arī finansiālā ziņā viņiem situācija kļuvusi labāka. Domāju, viņi būs galvenie pretendenti uz titulu. Bet cīņa par trijnieku, domāju, tiešām būs ļoti, ļoti sīva, līdz pēdējai kārtai. Domāju, tas pievilinās skatītājus un padarīs turnīru interesantāku, kā arī pats futbols kļūs kvalitatīvāks."

Verpakovskis par biežo spēlēšanu ar "Skonto" sezonas sākumā: "Jā, mēneša laikā ar „Skonto” mums sanāk trīs ļoti svarīgas spēles - Ziemas kausa fināls, Virslīgas atklāšana un pēc tam kausa 1/4 fināls. Nekas, vēl jo interesantāk gan skatītājiem, gan mums, jo ir iespēja pārbaudīt spēkus pret komandu, kas tēmē uz čempionu titulu. Pirmo spēli zaudējām, taču ģērbtuvēs pēc spēles teicu džekiem, ka labāk zaudēt Ziemas kausa finālu, toties uzvarēt čempionāta spēli un kausa 1/4 finālu. Skatīsimies, vai mums tas izdosies - noteikti nopietni gatavosimies.”

Izmantotie resursi:
"Radio SWH"

  +8 [+] [-]

, 2015-03-02 20:56, pirms 9 gadiem
Man ar tā gribētos teikt,kā nekā beidzot daudz maz tikuši galā ar problēmām,sāk vākt labu sastāvu,šogad tiešām visas iespējas,taču noteikti nebūs viegli it īpaši pret Ventspili..

  +4 [+] [-]

, 2015-03-02 21:15, pirms 9 gadiem
Fredža rakstīja: Man ar tā gribētos teikt,kā nekā beidzot daudz maz tikuši galā ar problēmām,sāk vākt labu sastāvu,šogad tiešām visas iespējas,taču noteikti nebūs viegli it īpaši pret Ventspili..
Tieši pret Skonto būs grūti, jo tur ir jauni spēlētāji, kā Liepājai, kuriem ir lielas progresa iespējas. Ventspils savukārt spēlē jau kuru sezonu ar gataviem spēlētājiem un ilgtermiņā tas labumu noteikti nodod. Dzīvosim redzēsim, kurš tad vilks pilno lozi.

  -1 [+] [-]

, 2015-03-02 21:15, pirms 9 gadiem
Es domāju, ka arī viņi uzvarēs, diemžēl

  +3 [+] [-]

, 2015-03-02 21:19, pirms 9 gadiem
vai ir kautkur iespējams noklusīties šo swh raidījumu?

  +8 [+] [-]

, 2015-03-02 21:33, pirms 9 gadiem
Lucho rakstīja: vai ir kautkur iespējams noklusīties šo swh raidījumu?
Player | Radio SWH

  +7 [+] [-]

, 2015-03-02 21:50, pirms 9 gadiem
Pirmo spēli zaudējām, taču ģērbtuvēs pēc spēles teicu džekiem, ka labāk zaudēt Ziemas kausa finālu, toties uzvarēt čempionāta spēli un kausa 1/4 finālu. Skatīsimies, vai mums tas izdosies - noteikti nopietni gatavosimies.”
------------
Tātad vnk jāizvērtē kāpēc zaudējāt!Ne jau laukumā tika zaudēta spēle,bet gan pirmā puslaika pēdējā minūtē Vaičuļa dēļ!

  +5 [+] [-]

, 2015-03-02 21:55, pirms 9 gadiem
Fredža rakstīja: Man ar tā gribētos teikt,kā nekā beidzot daudz maz tikuši galā ar problēmām,sāk vākt labu sastāvu,šogad tiešām visas iespējas,taču noteikti nebūs viegli it īpaši pret Ventspili..
Spēles pret FKV būs līdzvērtīgas un ar varētu būt rezultatīvas,jo Ventspili atstājuši divi Valsts izlases aizsargi kā arī Uvarenko!Savukārt atnākušais Jemeļins jau pirmssezonas gāž podus!Liepājai labs uzbrukums,bet ar aizsardzību redzēs kā būs,un ja Vaičuli liks vārtos tad savi vārti ar kritīs!

  -2 [+] [-]

, 2015-03-02 22:41, pirms 9 gadiem
Vepris jau sirdī vienmēr būs skontelis! Atceros, ka šamais, gūstot vārtus sava sirdskluba sastāvā, bučoja skonteļu emblēmu pie krūts, pieskrēja pie liepājniekiem un rādīja pirkstu pie lūpām, lai paklusē. Īsts guņelis!!!

  +1 [+] [-]

, 2015-03-02 23:55, pirms 9 gadiem
Liepājas prezidents ir seskss.. verpakovskis ir FK Liepāja prezidents!

  +1 [+] [-]

, 2015-03-03 13:34, pirms 9 gadiem
balkons rakstīja: Vepris jau sirdī vienmēr būs skontelis! Atceros, ka šamais, gūstot vārtus sava sirdskluba sastāvā, bučoja skonteļu emblēmu pie krūts, pieskrēja pie liepājniekiem un rādīja pirkstu pie lūpām, lai paklusē. Īsts guņelis!!!
paši jau uzkurinājām ar Māris nodevējs

  +3 [+] [-]

, 2015-03-03 13:34, pirms 9 gadiem
tā man ir jaka kepka vimpelis ar FKL
kas tad man vēl ričuku piedāvās vai laivu : ))))
malači

  +1 [+] [-]

, 2015-03-03 13:35, pirms 9 gadiem
meitenes manai Liepājas jakai nāk klāt un jautā, kas tas ir un no kurienes Tu tāds...
neesmu manījis, ka viņām interesētu CCCP, Bulls vai Ģināma

  +1 [+] [-]

, 2015-03-03 18:31, pirms 9 gadiem
Lai sievas atrastu, būs argentīnietim un bolīvietim labiem jābūt, lai var te ilgāk uzkavēties. Pirmās sezonas leģionāri Hošino un Peha pameta komandu jau vasarā, cerams, ja šie būs labi, paliks uz ilgāku laiku. Peha gan pārgāja uz Rumānijas augstāko līgu, kur bija labs piedāvājums.

Vēlu veiksmi Liepājai, bet tagad tiešām grūti pateikt, kurš varētu būt komandas topošais līderis - varbūt Ikaunieks, varbūt kāds no leģionāriem, bet varbūt pieredzējušajie Afanasjevs un Grebis pirmās vijoles spēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-03 21:52, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: paši jau uzkurinājām ar Māris nodevējs
Nevaru iedomāties, ka kāds Celtic spēlētājs pārietu spēlēt uz Rangers, un bučotu Rangers emblēmu. Pat Kaspars Gorkšs, iesitot vārtus bijušajam klubam, neizrādīja nekādas emocijas, H. Larsons,iesitot Celtic, neizrādīja nekādas emocijas. Ja godīgi, pasaulē nezinu nevienu gadījumu, kad kāds tā rīkotos kā Vepris. Tā kā nekāda kurināšana vai metināšana tur nav pie vainas. Vienkārši, tā ir elementāra audzināšana!

  +1 [+] [-]

, 2015-03-04 14:26, pirms 9 gadiem
balkons rakstīja: Nevaru iedomāties, ka kāds Celtic spēlētājs pārietu spēlēt uz Rangers, un bučotu Rangers emblēmu. Pat Kaspars Gorkšs, iesitot vārtus bijušajam klubam, neizrādīja nekādas emocijas, H. Larsons,iesitot Celtic, neizrādīja nekādas emocijas. Ja godīgi, pasaulē nezinu nevienu gadījumu, kad kāds tā rīkotos kā Vepris. Tā kā nekāda kurināšana vai metināšana tur nav pie vainas. Vienkārši, tā ir elementāra audzināšana!
Es saprotu ko tu gribi teikt un daļēji tev piekrītu, par Celtic tev taisnība, bet tomēr arī pasaulē gadās, ka svin vārtu guvumus pret bijuso klubu. Tādu gadījumu pat ir pietiekami. Kaut vai Tevezs pret MU.

     [+] [-]

, 2015-03-05 20:00, pirms 9 gadiem
balkons rakstīja: Nevaru iedomāties, ka kāds Celtic spēlētājs pārietu spēlēt uz Rangers, un bučotu Rangers emblēmu. Pat Kaspars Gorkšs, iesitot vārtus bijušajam klubam, neizrādīja nekādas emocijas, H. Larsons,iesitot Celtic, neizrādīja nekādas emocijas. Ja godīgi, pasaulē nezinu nevienu gadījumu, kad kāds tā rīkotos kā Vepris. Tā kā nekāda kurināšana vai metināšana tur nav pie vainas. Vienkārši, tā ir elementāra audzināšana!
Kenijs Millers izsaka visu!!!