Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Skonto" pievienojas Kalons, Morozs traumas dēļ varētu beigt karjeru

Agris Suveizda

"Skonto" pievienojas Kalons, Morozs traumas dēļ varētu beigt karjeru
Viktors Morozs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Rīgas "Skonto" treniņos parādījušies vairāki jauni leģionāri, no kuriem viens Latvijas un Baltijas futbolā ir ļoti labi zināms – Lietuvas izlases pussargs Mindaugs Kalons, kurš savulaik spēlējis gan "Liepājas metalurgā", gan "Rīgā". Ne tik labas ziņas gan ir saistībā ar pieredzējušo balsta pussargu Viktoru Morozu, kurš nopietna savainojuma dēļ varētu beigt spēlētāja karjeru.

Kopš "Rīgas" pamešanas Mindaugs Kalons spēlēja Īrijā, Ukrainā un Azerbaidžānā, bet viņa pēdējā pieturvieta bija Izraēlas klubs Haifas "Hapoel", kas turnīra tabulā ieņem 12. vietu. Šajā sezonā 31 gadu vecais Kalons Izraēlas čempionātā piedalījies desmit mačos, piecus sācis pamatsastāvā un guvis vienus vārtus. Viņa pēdējā spēle "Hapoel" rindās bija pavisam nesen – 14. februārī. Lietuvas izlasē Kalons aizvadījis 49 spēles un guvis trīs vārtus, taču pēdējos mačos zaudēja vietu starta sastāvā. 2005. gadā Kalons "Metalurga" rindās kļuva par Latvijas čempionu.

"Skonto" nometni uz pārbaudes laiku papildinājuši arī divi balsta pussargi – kolumbietis un tumšādains spēlētājs -, bet aizsardzības centrā pievienojies 1993. gadā dzimušais Ukrainas gruzīns Levans Maharadze no "Illichivets" U21 komandas. Tikmēr komandu pametuši Oļegs Žatkins, Edgars Kārkliņš un Ingars Stuglis.

"Stuglis acīmredzot saprata, ka netiks pie liela spēles laika vai arī nespēs izpildīt manas prasības. Žēl, ka tā – vieta pamatsastāvā viņam nebūtu garantēta, taču domāju, ka viņš būtu ticis pie iespējas spēlēt," sarunā ar Sportacentrs.com sacīja "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija. "Savukārt Žatkina ambīcijas bija pārāk augstas." Stuglis esot devies uz Somiju un tagad atgriezies "Mettā"/LU, bet Kārkliņš pievienojās "Jelgavai".

Kamēr "Skonto" komplektācija uzņem apgriezienus, diemžēl ir arī kāds ļoti nopietns zaudējums. Tas ir 34 gadus vecais balsta pussargs Viktors Morozs, kurš iepriekšējā rudenī pēc ilga pārtraukuma atgriezās Latvijas izlasē. Morozam drīzumā tiks izdarīta operācija, pēc kuras gaidāms vismaz pusgada atlabšanas periods. "Būsim tikai priecīgi, ja viņš pēc pusgada mēģinās un arī atgriezīsies laukumā. Taču laikam, ka viņa karjera ir beigusies un viņš pievienosies mūsu treneru štābam," sacīja Pertija.

"Šobrīd par procentiem 70 jau ir skaidrs, kuri spēlētāji paliks komandā. Par pārējiem vēl skatīsimies – līdz sezonas sākumam plānotas trīs pārbaudes spēles pret "Jelgavu" [abas komandas spēlēs ar otrajiem sastāviem – A.S.], "Spartaku" un Kaļiņingradas "Baltika"," Pertija turpināja. "Tāpat skaidrs, ka ne visiem jauniešiem varēsim dot pienācīgu spēles laiku, tāpēc vairākiem futbolistiem meklēsim īres iespējas." Pertija apstiprināja, ka ierindā joprojām tiek gaidīts arī Ganas centra aizsargs Ofosu Apija: "Cik zinu, viņam joprojām ir problēmas ar vīzu. Arī nesenie notikumi Francijā ietekmējuši vēstniecību darbu. Jau drīz viņam vajadzētu ierasties, taču droši vien, ka pirmajos mačos vēl nāksies iztikt bez viņa."

  +1 [+] [-]

, 2015-03-02 17:17, pirms 9 gadiem
ehhhh

  -2 [+] [-]

, 2015-03-02 17:26, pirms 9 gadiem
Forši, ka ar vien vairāk leğionāru.

     [+] [-]

, 2015-03-02 17:32, pirms 9 gadiem
Kas viņiem maksās un kādā veidā?

  +3 [+] [-]

, 2015-03-02 17:54, pirms 9 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Kas viņiem maksās un kādā veidā?
Samaksās, kad notirgos 12 gadīgo Pētersonu... Viss būs čiki puki

  +9 [+] [-]

, 2015-03-02 18:10, pirms 9 gadiem
"Skonto" nometni uz pārbaudes laiku papildinājuši arī divi balsta pussargi – kolumbietis un tumšādains spēlētājs.Prosta bomba

  +2 [+] [-]

, 2015-03-02 22:10, pirms 9 gadiem
Konkurenti nopietni pastiprinās.Būs interesanti.

     [+] [-]

, 2015-03-03 01:51, pirms 9 gadiem
Kāda neraža Morozam... Nu varbūt vēl nekārt bučus vadzī un mēģināt atveseļoties šīs sezonas laikā, lai var sezonas beigās palīdzēt Skonto cīņā par titulu. Noteikti būs sīva cīņa starp FKV un Skonto, ja vēl kāds negaidīti nepieteiksies, un tāds vīrs kā Morozs ir vajadzīgs! Kalons varētu būt ievērojams pastiprinājums un prieks, ka Apija paliek. Individuāli žēl par Stugli, jo skaidrs, ka, būdams Mettā, viņš ne tuvu nesasniegs to, ko varētu sasniegt ar Skonto.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-03 10:20, pirms 9 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Samaksās, kad notirgos 12 gadīgo Pētersonu... Viss būs čiki puki
Kas par 12 gadīgu Pētersonu?