Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" iekļūst Ziemas kausa finālā

Jānis Pārums

"Ventspils" iekļūst Ziemas kausa finālā
Daniils Turkovs (pa kreisi)
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar par pirmajiem Latvijas futbola Virslīgas Ziemas kausa finālistiem kļuva "Ventspils" futbolisti, kas "Skonto" hallē ar 2:1 pieveica Rīgas "Daugavu", kas vienīgos vārtus guva pašā mača izskaņā.

Pirmais spēles puslaiks aizritēja līdzvērtīgā cīņā un vārtu gūšanas iespēju bija salīdzinoši maz kā vienai, tā otrai komandai. Vienā no epizodēm puslaika beigu daļā laba iespēja bija rīdziniekam Vitālijam Ziļam, taču viņš no vārtu priekšas pārsita pāri vārtiem, tādejādi pirmās 45.minūtes noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu – 0:0.

Otrā puslaika sākumā aktīvāki bija rīdzinieki, izveidojot vairākas izdevības. Savu iespēju neizmantoja Ziļs, kā arī Edgars Kārkliņš, kura sistā bumba pārlidoja nedaudz pāri vārtiem. Vēlāk iniciatīvu pārņēma ventspilnieki. Ar Daniila Turkova sitienu zem pārliktņa tika galā Vaičulis, bet vēlāk Turkovs neizmantoja vēl vienu izdevību. Tomēr pie vārtu guvuma "Ventspils" komandai izdevās tikt, turklāt lielāko darbu tā realizēšanā paveica jau pieminētais Turkovs, kurš saņēmis piespēli no Žatkina, apspēlēja Vaičuli un sita no tuvas distances – bumba trāpīja pa Klimaviču un ielidoja rīdzinieku vārtos - 1:0. Vēlāk pārsvars tika dubultots – Vladimirs Mukins iecentrēja soda laukumā, kur pavisam brīvs no pāris metriem ar galvu bumbu vārtos raidīja Vladislavs Kozlovs – 2:0.

Pēc zaudētajiem vārtiem Rīgas "Daugavas" futbolisti mēģināja lauzt cīņas gaitu, taču bez īpašiem panākumiem – pārsvarā uzbrukumi, kļūdaino piespēļu dēļ, iestrēga to sākuma fāzē. Vienā no retajām izdevībām pāri vārtiem sita Kārkliņš. Tomēr pašā mača izskaņā rīdziniekiem kuriozā situācijā izdevās vienus vārtus atgūt – pēc standartsitiena no aptuveni 25 metriem Savena sistā bumba trāpīja kādam no spēlētājiem pa galvu un rikošetā ielidoja vārtos – 2:1. Praktiski uzreiz pēc tam arī atskanēja tiesneša svilpe, kas vēstīja par mača beigām.

Tādejādi par pirmo futbola Virslīgas Ziemas kausa finālisti kļuva "Ventspils" komanda, bet tās pretiniece finālā noskaidrosies rīt, kad plkst. 14:30 spēkiem mērosies Rīgas "Skonto" un Daugavpils "Daugava".

Virslīgas Ziemas kauss. Pusfināls

Ventspils – Daugava Rīga 2:1 (0:0)
Vārti: Kozlovs 70' – Klimavičus 64' (savos vārtos), Savens 90+3'
Ventspils: Uvarenko, Dubra, Barinovs, Timofejevs, Pārbaudāmais nr.1, Paulius, Suhanovs, Žatkins, Abdultaofiks, Turkovs, Kozlovs.
Daugava Rīga: Vaičulis, Kirhners, Mihadjuks, Klimavičius, Kazačuks, Rafaļskis, Savens,Rečickis, Lipskis, Ziļs, Kačanovs.

  +5 [+] [-]

, 2013-02-02 16:47, pirms 11 gadiem
wnk ventspilnieki visur vinnē šodien

  +3 [+] [-]

, 2013-02-02 16:57, pirms 11 gadiem
Daugavai momentu realizācija klibo, gandrīz visi sitieni, kas tika izdarīti iekš soda laukuma, lidoja pāri vai garām vārtiem.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-02 17:05, pirms 11 gadiem
''Daugavai'' Mihadjuks, Kozačuks, Čistjakovs?

  +2 [+] [-]

, 2013-02-02 17:09, pirms 11 gadiem
1 rakstīja: ''Daugavai'' Mihadjuks, Kozačuks, Čistjakovs?
Ar Kozačuku jau vakar ziņoja, ka līgums parakstīts. Par Mihadjuku, šķiet, Zaharjins arī teica, ka spēlēs Daugavā un Čistjakovs vēl laikam uz pārbaudi.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-02 18:22, pirms 11 gadiem
Kopumā spēle līdzīga. Pirmajā puslaikā neliels pārsvars rīdziniekiem, ventspilnieki pa visu puslaiku vārtu virzienā sita vienu vienīgu reizi, un arī šis (pārbaudāmā spēlētāja) sitiens gāja patālu garām.Otrajā puslaikā ventspilnieki, kā liekas, bija "sapurināti", uzbruka biežāk un asāk. Izšķīra tas, ka uzbrukuma līnijas futbolisti ventspilniekiem tomēr ir kvalificētāki. "Daugava" atstāja labu iespaidu, jau redzams solīds trenera rokraksts, viņi sezonā atņems dažu labu punktu vadošajiem, tomēr viņu pašu iekļūšana godalgotā vietā nešķiet ticama (ja vien vēl nepastiprinās sastāvu ar pāris spēcīgiem priekšējās līnijas futbolistiem).

  +3 [+] [-]

, 2013-02-02 18:51, pirms 11 gadiem

  +2 [+] [-]

, 2013-02-02 19:07, pirms 11 gadiem
olga rakstīja: Kopumā spēle līdzīga. Pirmajā puslaikā neliels pārsvars rīdziniekiem, ventspilnieki pa visu puslaiku vārtu virzienā sita vienu vienīgu reizi, un arī šis (pārbaudāmā spēlētāja) sitiens gāja patālu garām.Otrajā puslaikā ventspilnieki, kā liekas, bija "sapurināti", uzbruka biežāk un asāk. Izšķīra tas, ka uzbrukuma līnijas futbolisti ventspilniekiem tomēr ir kvalificētāki. "Daugava" atstāja labu iespaidu, jau redzams solīds trenera rokraksts, viņi sezonā atņems dažu labu punktu vadošajiem, tomēr viņu pašu iekļūšana godalgotā vietā nešķiet ticama (ja vien vēl nepastiprinās sastāvu ar pāris spēcīgiem priekšējās līnijas futbolistiem).
Man liekas ka tu maldies ka vinji netiks pie medaljam jaunaja sezona,jo komanda izkatas laba un gan jau vel bus papildinajums,domaju reala pretendente uz godalgam,bet visu,protams,pa vietam saliks sezona,bet pec shodienas pirma puslaika man liekas Ventspilniekiem vajadzetu aizdomaties par kadu normalu aizsarga iegadi un uzbruceju,jo Kozlovs ljoti pashvaki izkatijas uzbrukuma...

  +2 [+] [-]

, 2013-02-02 19:17, pirms 11 gadiem
Kosmocovs ari itka vairs nav Shahtjor rindas.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-02 20:10, pirms 11 gadiem
Daugavai tik tiešām izskatās pietiekami labs sastāvs, lai mēģinātu iejaukties TOP 4. Nav jau vēl zināms, vai visi parakstīs līgumus, bet skaidrs, ka Daugava šosezon ies par augstām vietām cīnīties. Un tas priecē. Rīt domāju, ka saistošs mačs gaidāms. Pertija pret Daugavpili.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja