Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Rudņeva HSV nopērk Jirāčeku un cer uz van der Vārtu

Agris Suveizda

Rudņeva HSV nopērk Jirāčeku un cer uz van der Vārtu
Petrs Jirāčeks Eiropas čempionātā pret Pepi
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētais "Hamburg" sastāvu pastiprinājis ar čehu pussargu Petru Jirāčeku, vēsta kluba oficiālā mājaslapa. Ar Čehijas izlases futbolistu parakstīts četru gadu līgums, bet HSV par 26 gadus vecā pussarga iegādi varētu šķirties no četriem miljoniem eiro. Tikmēr vācu mediji ziņo, ka "Hamburg" esot panācis mutisku vienošanos ar savu bijušo futbolistu Rafaelu van der Vārtu - darījuma lielākais šķērslis gan varētu būt augstā pārejas maksa.

Pāreju periods tuvojas noslēgumam, un Eiropas futbola klubi steidz pabeigt komandas komplektāciju. Izņēmums nav arī Vācijas "Hamburg", kas vakar parakstīja četru gadu līgumu ar Petru Jirāčeku, kurš iepriekšējā sezonā aizvadīja 13 spēles cita Bundeslīgas kluba "Wolfsburg" rindās. Jirāčeks uz Volfsburgu pārcēlās vien pagājušā gada decembrī, kad noslēdza četrarpus gadu līgumu - "Wolfsburg" par Plzeņas 'Viktoria" spēlētāju iztērēja ap četriem miljoniem eiro, un mediji lēš, ka tieši tādu summu par viņu samaksāja arī HSV. Jirāčeks Čehijas izlases rindās piedalījās šovasar notikušajā Eiropas čempionātā, kur gan lielāko daļu spēļu aizvadīja nevis sev ierastajā balsta pussarga, bet gan malējā pussarga pozīcijā. Jirāčeks piedalījās visās četrās spēlēs un guva divus vārtus.

Līdz ar to Petrs kļuvis par ceturto nopietno papildinājumu šovasar - vēl iegādāts arī Rudņevs un Horvātijas izlases pussargs Milans Badeļs, bet no īres Diseldorfas "Fortuna" atgriezās Maksimilians Beisters. Iespējams, HSV transfēru kampaņa vēl nav beigusies - Hamburgas klubs cerot atgūt kādreizējo vienības zvaigzni Rafaelu van der Vārtu, kurš pats arī vēloties atgriezties Vācijā. Lai arī "Tottenham" galvenais treneris Andrē Vilašs-Boašs apgalvoja, ka Rafaels nav pārdošanā, un HSV galvenais treneris Torstens Finks apliecināja, ka "Hamburg" ir ļoti tālu no iespējamā darījuma, vācu prese vēsta, ka HSV ar van der Vārtu varētu būt jau panākusi mutisku vienošanos. "Hamburg" par van der Vārtu varētu piedāvāt ap 10-12 miljoniem eiro, taču "Tottenham" prasot krietni vairāk. Iespējams, situācija varētu mainīties, ja "Tottenham" izdotos savās rindās iegūt Musu Dembelē.

Nākamo spēli "Hamburg" aizvadīs sestdien, kad plkst. 16:30 pēc Latvijas laika viesosies Brēmenē, un Finks izteicās, ka Jirāčeks varētu būt gatavs jau iziet pamatsastāvā. "Hamburg" tūlīt pievienosies arī Badeļs, kurš vēlējās palīdzēt nu jau bijušajam klubam Zagrebas "Dinamo" cīnīties Čempionu līgā - vakar Badeļs aizvadīja pilnu spēli, bet "Dinamo" atkārtoti tika galā ar Slovēnijas "Maribor" (1:0 viesos, 2:1 Zagrebā). Nav izslēgts, ka Finks pēc nepārliecinošā snieguma pret "Nurnberg" (0:1) varētu veikt korekcijas sastāvā. Iespējams, aizsardzībā atgriezīsies kapteinis Heiko Vestermans, toties Rudņevs, kurš sevi labi pierādījis arī treniņos, varētu pirmoreiz Bundeslīgā doties pamatsastāvā. Jāatzīmē, ka vakar HSV pirmā komanda aizvadīja 2x30 minūšu ilgu treniņspēli ar HSV U-23 komandu un uzvarēja ar 3:1. Lielās komandas rindās ar vārtiem izcēlās Ivo Iličevičs, Rudņevs un Hinmins Sons. Tikmēr jau nākamnedēļ treniņos pēc savainojuma varētu atgriezties pussargi Tomass Rinkons un Tolgajs Arslans.

Izmantotie resursi:
HSV.de -  Alle aktuellen Informationen und...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-08-29 14:29, pirms 12 gadiem
dzīve iet uz augšu

HSV tiešām noderētu pāris kreatīvi pussargi,tas arī uzbrucējiem palīdzētu būt rezultatīvākiem

  +6 [+] [-]

, 2012-08-29 14:46, pirms 12 gadiem
Nu vot ta beidzot jēdzīgs pussargs, EČ bija ļoti manāms.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-29 14:56, pirms 12 gadiem
Vakardien pa Sky Sport HD, teica, ka Van Der Varts diez vai ies uz komandu, kas spēlēs par palikšanu Bundeslīgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-08-29 15:16, pirms 12 gadiem
Jirāčeks nav slikts, EČ bija labākais Čehijas izlasē un arī turnīrā kopumā.
Van der Vārts būtu vēl labāks pirkums, manuprāt, HSV jāpacenšas viņu iegūt un noteikti jāpiedāvā arī nedaudz vairāk par 12 mio, jo pussargi pagaidām ir tiešām bēdīgi.

  -2 [+] [-]

, 2012-08-29 15:45, pirms 12 gadiem
Tur visi bēdīgi!

  -4 [+] [-]

, 2012-08-29 16:10, pirms 12 gadiem
VDV tur čista nespēlēs un ceru , ka tā arī būs.
Lai tas stulbais Finks tik padod uzticību Rudņevam un viss būs kārtībā.

  -2 [+] [-]

, 2012-08-29 16:16, pirms 12 gadiem
Nu jāpaņem vēl klāt De Jongs un Kompanys , tad vecā blice būs kopā
Bet nu kko nopietnāku vajadzēja gan vidū dabūt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-29 16:52, pirms 12 gadiem
Van der Fārts ir viens no nedaudzajiem, kas to klubu tiešām varētu pacelt bik uz augšu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-29 23:46, pirms 12 gadiem
Labrīt SC. Ziņas vecums ir apbrīnojams..
Par Jirāčeku bija zināms jau pirms sestdienas spēlēm, kad Magats nepaņēma viņu līdzi uz Štutgarti.

     [+] [-]

, 2012-08-30 01:37, pirms 12 gadiem
No Saturna Vērotājs rakstīja: Labrīt SC. Ziņas vecums ir apbrīnojams..
Par Jirāčeku bija zināms jau pirms sestdienas spēlēm, kad Magats nepaņēma viņu līdzi uz Štutgarti.
Labrīt. Pirms sestdienas spēlēm vēl bija tikai nenoslēgušās pārrunas starp klubiem. Tas, starp citu, bija arī pie mums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja