Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Heinkess: "Neplānoju vēl kādreiz trenēt"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Heinkess: "Neplānoju vēl kādreiz trenēt"
Jups Heinkess ar aizvadītajā sezonā izcīnītajām trofejām Minhenes "Bayern" (Foto: AP/Scanpix)

68 gadus vecais vācu futbola speciālists Jups Heinkess, kurš aizvadītajā sezonā ar Minhenes "Bayern" triumfēja visos turnīros, kur komanda piedalījās, ieskaitot UEFA Čempionu līgu, intervijā "Spiegel" atzinis, ka vairs neplāno atgriezties trenera darbā.

Pēc lieliskās 2012./2013. gada sezonas, kurā Minhenes "Bayern" izcīnīja gan visus trīs titulus Vācijā (triumfs Bundeslīgā, Vācijas kausa, kā arī superkausa izcīņā), gan arī prestižāko Eiropas futbola trofeju UEFA Čempionu līgas kausu, komandas galvenais treneris Jups Heinkess preses konferencē pavēstīja, ka noraidīs citu Eiropas TOP klubu piedāvājumus un pagaidām atpūtīsies no futbola. Nu 68 gadus vecais Heinkess intervijā "Spiegel" atzinis, ka atgriezties nemaz neplāno: "Man tiešām kaut kas ir pret galīgiem lēmumiem. Taču varu jums droši teikt - neplānoju vēl kādreiz trenēt. Man bija cienīgas atvadas [no futbola]."

Skaidrojot panākumiem bagātās sezonas recepti, Heinkess novērtēja to, ka visi Minhenes spēlētāji atstāja egoismu otrajā plānā, "arī tie, kas to nekad nebija iemācījušies. Pat Robens un Riberī nu strādāja aizsardzībā," tā Heinkess. Par trāpījumu desmitniekā viņš atzina lēmumu piesaistīt spāņu balsta pussargu Havi Martinesu: "Viņu dabūt bija mana ideja. Lielākā problēma bija pārejas summa - 40 miljonu eiro. Turklāt sākumā viņš nemaz nespēlēja tik labi. Pēc kāda laika pie manis pienāca spēlētāji, kā Noiers, Lāms un Šveinšteigers, un teica - tā ir pilnā loze. Kaut kas tāds trenera pārliecību nostiprina."

Komentējot situāciju, ka "Bayern" jau ziemā paziņoja par Pepa Guardiolas kļūšanu par Minhenes kluba galveno treneri vasarā, Heinkess izrādīja sapratni: "Paaudžu maiņai tas ir pareizais lēmums. "Bayern" vajadzēja rīkoties - ja nebūtu atrasts pienācīgs aizstājējs, vēl varētu runāt [par sadarbības turpināšanu]. Taču tā, kā tas ir tagad, man patīk vislabāk. Kāpēc noraidīju [TV kanāla] Sky piedāvājumu kļūt par ekspertu? Man tur runāt par sava pēcnācēja darbu? Kaut ko tādu es nemēdzu darīt."

Heinkess, kurš izteicies, ka Guardiolam nodod perfekti funkcionējošu komandu, dzīves laikā dažādu iemeslu dēļ trīsreiz atteicies kļūt par Vācijas izlases treneri. Trenera karjeras laikā Heinkess ir vadījis vairākus klubus ārpus Vācijas, tostarp Madrides "Real" 1997./98.g. sezonā, taču pat ar Spānijas superkausu un Čempionu līgas trofeju nebija gana, lai paliktu amatā. Vēl Heinkess ir ieguvis divus Intertoto kausus ar "Schalke", bet bavāriešu rindās ticis pie viena Čempionu līgas kausa, trim Bundeslīgas tituliem un Vācijas superkausiem, kā arī viena Vācijas kausa. Heinkess kā treneris ir iekļuvis Čempionu līgas finālā visās trīs sezonās, kurās ir piedalījies.

Izmantotie resursi:
dpa
Das Fußball Portal über die Fußball Bundesliga...

  +7 [+] [-]

, 2013-06-16 11:39, pirms 11 gadiem
nu varbut tomer uz sezonu pie LV izlases stures ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-16 11:49, pirms 11 gadiem
4emsis rakstīja: nu varbut tomer uz sezonu pie LV izlases stures ?
Nu ja, šis ir viens no trim, kura sekretāres telefonu zin Mežeckis.

  -4 [+] [-]

, 2013-06-16 11:56, pirms 11 gadiem
starkov atkāpies!!!
bet ja godīgi,uzskatu ka ar šadu pēdējo seszonu var sapņot,katrs treneris!
P.S. mauram tas nekad nebūs pa spēkam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-06-16 12:42, pirms 11 gadiem
Diez kādam citam trenerim ir izdevies vienā sezonā triumfēt visos turnīros, kur komanda piedalās?

  +7 [+] [-]

, 2013-06-16 12:59, pirms 11 gadiem
Hossa43 rakstīja: starkov atkāpies!!!
bet ja godīgi,uzskatu ka ar šadu pēdējo seszonu var sapņot,katrs treneris!
P.S. mauram tas nekad nebūs pa spēkam!
Mourinjo to pašu paveica ar Inter 2010.gadā - Itālijas līga, kauss un ČL!

  +2 [+] [-]

, 2013-06-16 19:09, pirms 11 gadiem
Jups aizgāja kā uzvarētājs

P.S.- Un Altermix taisnība par Morinju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-17 13:09, pirms 11 gadiem
Ai nu beidz tu tak dzirdēji intervijā viņš nevienam neko nevar uzspiest...

RobisK rakstīja: ai žēl, cerams Indriksons tomēr pierunās šamo

     [+] [-]

, 2013-06-17 13:13, pirms 11 gadiem
Starkovs šito bildi ir nokopējis un tagad ar fotošopu strādā!