Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Bayern" iegādājas 17 gadus vecu kanādieti

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Bayern" iegādājas 17 gadus vecu kanādieti
Alfonso Deivīss
Foto: The Canadian Press/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas čempione Minhenes "Bayern" iegādājusies 17 gadus veco kanādiešu uzbrucēju Alfonso Deivīsu. Panāktā vienošanās paredz, ka viņš sezonu pabeigs pašreizējās komandas rindās. "Bayern" samaksājusi 13 miljonus eiro, tomēr ar bonusiem summa var sasniegt pat 20 miljonus.

Ganā dzimušais Alfonso Deivīss, kurš pārstāv Vankūveras "Whitecaps", kļuva par pirmo futbolistu, kurš dzimis pēc 2000. gada iestāšanās un devies laukumā MLS mačā. Šajā sezonā viņš piedalījies 20 spēlēs, izceļoties ar trim rezultatīviem sitieniem un astoņām piespēlēm. 17 gadus vecais futbolists tika izvēlēts dalībai MLS Zvaigžņu spēlē.

2017. gada jūnijā Deivīss kļuva par jaunāko spēlētāju Kanādas izlases vēsturē. Gūstot divus vārtus pret Gviānu, viņš kļuva par jaunāko vārtu guvēju Kanādas vēsturē. Zelta kausa izcīņā viņš ne tikai nopelnīja labākā jaunā futbolista atzinību, bet arī kļuva par visa turnīra rezultatīvāko spēlētāju. Kanādas izlasē uzbrucējs aizvadījis sešas spēles un guvis trīs vārtus.

Pēc MLS sezonas beigām nonākot Minhenes "Bayern", Deivīss kļūs par devīto kanādieti, kurš spēlējis Vācijas Bundeslīgā. Tomēr vislielākie panākumi bijuši futbolistam, kurš Kanādas sakarā tiek minēts maz vai nemaz – Kalgarī dzimušais anglis Ovens Hārgrīvzs arī spēlēja Minhenes "Bayern", laika posmā no 2000. līdz 2007. gadam četras reizes kļūstot par Vācijas čempionu un uzvarot arī UEFA Čempionu līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/bayern-munich-co...