Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Vācijas izlases aizsargs Boatengs paziņojis "Bayern" vadībai par vēlmi pamest klubu

Agris Suveizda

Vācijas izlases aizsargs Boatengs paziņojis "Bayern" vadībai par vēlmi pamest klubu
Žeroms Boatengs
Foto: AP/Scanpix

Vācijas futbola kluba Minhenes "Bayern" prezidents Uli Hēness pēc uzvaras Vācijas kausa 1. kārtā sniedza interviju Sky, kurā komentēja vasaras pāreju periodu.

Jau ilgāku laiku tiek baumots, ka centra aizsargs Žeroms Boatengs, kuram septembrī apritēs 30 gadi, ir panācis principiālu vienošanos ar Francijas čempioni PSG, kas 2014. gada pasaules čempionu izvirzījusi par savu prioritāti aizsardzības pastiprināšanai. Hēness apliecināja, ka pāreja ir ļoti iespējama: "Žeroms pateica [kluba vadītājam] Karlam Haincam Rummenigem, ka vēlas pārmaiņas. Kur viņš varētu iet? Domāju, ka uz Parīzi."

"Šobrīd situācija ir 50 pret 50. Ja viņš paliks, būsim tikai priecīgi, jo viņš ir fantastisks spēlētājs. Taču Parīzei darījuma gadījumā būs jāsamaksā attiecīga summa. Iespējama ir arī īre, bet tikai un vienīgi ar iespēju izpirkt nākamajā gadā," bilda Hēness. Boatengs, 2011. gadā par 13,5 miljoniem eiro pārnācis no Mančestras "City", sešas reizes kļuvis par Bundeslīgas čempionu, taču iepriekšējās trīs sezonās aizvadīja vien pusi spēļu – 52 no 104. Vācijas izlasē Boatengs 73 mačos guvis vienus vārtus.

Visdrīzāk līdz pāreju perioda beigām Minhenes "Bayern" pametīs 28 gadus vecais pussargs Sebastians Rūdijs, kurš iepriekšējā vasarā par velti pārnāca no "Hoffenheim" un Bundeslīgā aizvadīja 25 spēles, 16 sākot pamatsastāvā, un guva vienus vārtus. "Sebastians ir labs spēlētājs ar labu raksturu, taču viņš vēlas spēlēt vairāk. Viņš vērsās pie [sporta direktora] Hasana Salihamidžiča, kurš viņam deva atļauju runāt ar citiem klubiem," teica Hēness. Par Rūdiju interesējas "Leipzig" un Gelzenkirhenes "Schalke", tomēr prezidents piebilda, ka ar baumotajiem 15 miljoniem būs par maz Rūdija iegādei: "Nedrīkst būt tā, ka "Bayern" par visiem maksā kā pasaules čempione, bet citi mūsu spēlētājus vēlas iegūt par velti."

Toties Minhenē paliks uzbrukuma līderis Roberts Levandovskis, kuru ne pirmo vasaru lenca Madrides "Real". "Izlēmām pret transfēru. Izņemot Zandro Vāgneru, mums nav neviena cita centra uzbrucēja. Un, kas galvenais, mums nav neviena cita, kurš var gūt 30 vārtus," sacīja Hēness. "Viņam vēl ir trīs gadu līgums, un esmu drošs, ka viņš aizvadīs ļoti labu sezonu. Ja viņš būs formā, viņš Bundeslīgā gūs 35 vārtus." Lai arī tik daudz poļu uzbrucējs, kuram rīt apritēs 31 gads, savā karjerā vēl nav guvis, iepriekšējās trīs sezonās viņš stabili guva ap 30 vārtiem, 95 spēlēs izceļoties ar 89 precīziem sitieniem. Pirms četriem gadiem Levandovskis no Dortmundes "Borussia" pievienojās kā brīvais aģents, un "Bayern" šovasar par poli vēlējās vismaz 150 miljonus eiro.

Par spīti dažādām baumām Minhenes "Bayern" vasara pagaidām bijusi diezgan mierīga. Vienīgais pirkums ir ar skatu nākotnē, par desmit miljoniem nopērkot kanādiešu talantu Alfonso Deivisu, bet Leons Gorecka no Gelzenkirhenes "Schalke" pārnāca kā brīvais aģents. Hēness nesaprot, kādēļ mediji kritizē "Bayern" pirkumu trūkumu: "Naudas tērēšana tikai tādēļ, lai medijiem vasarā būtu ko rakstīt, ir bezjēdzīga un nenopietna. Ne vienmēr tie, kas iztērē visvairāk naudas, arī visvairāk izcīna. Šobrīd krājam naudu, lai nākamgad nopirktu ko lielāku."

Vācijas kausa 1. kārtā Minhenes "Bayern" tikai 82. minūtē, pateicoties Levandovska vārtu guvumam, izrāva uzvaru pār ceturtās spēcīgākās līgas komandu "Drochtersen"/"Assel" (1:0), bet Bundeslīgas kampaņu uzsāks piektdien, plkst. 21:30 pēc Latvijas laika sezonas atklāšanas spēlē uzņemot "Hoffenheim".

Izmantotie resursi:
https://sport.sky.de/fussball/artik...
Bayern-Präsident Uli Hoeneß: "Boateng? Ich...

     [+] [-]

, 2018-08-20 13:20, pirms 6 gadiem
Lielisks vecums, lai vēl paspētu nopelnīt krietnu žūksni naudiņas. Domājams, ka Parīze tam būs īstā vieta. Ar aizsardzības līniju "Bayern" nekad nav bijušas problēmas.

     [+] [-]

, 2018-08-20 13:37, pirms 6 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Lielisks vecums, lai vēl paspētu nopelnīt krietnu žūksni naudiņas. Domājams, ka Parīze tam būs īstā vieta. Ar aizsardzības līniju "Bayern" nekad nav bijušas problēmas.
Lidz bridim, kad sakas traumu epidemija

     [+] [-]

, 2018-08-20 18:24, pirms 6 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Lidz bridim, kad sakas traumu epidemija
Vienu brīdi tā tiešām bija epidēmija, bet tas jau ir akmens fizioterapeitu dārziņā. Lai aizbrauc kaut vai uz Madridi un pamācās.