Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Kovāčam pirmā trofeja kā "Bayern" trenerim - graujoša uzvara Superkausā

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Kovāčam pirmā trofeja kā "Bayern" trenerim - graujoša uzvara Superkausā
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tika izspēlēts Vācijas futbola Superkauss. Bundeslīgas čempione Minhenes "Bayern", lai arī mačs notika Frankfurtē, neatstāja nekādas iespējas kausa ieguvējai "Eintracht", izcīnot graujošu uzvaru ar 5:0. Jaunajam "Bayern" trenerim Niko Kovāčam ļoti veiksmīga debija.

Ja citās Eiropas futbola lielvalstīs nacionālie čempionāti jau sākušies, Vācijas kājbumbas faniem līdz tam vēl ir jāpagaida. Tiesa, kā jau ierasts, pirms tam tiek izspēlēts Superkauss, kurā tiekas iepriekšējā gada Bundeslīgas čempione un Vācijas kausa ieguvēja. Šīs komandas šoreiz bija attiecīgi Minhenes "Bayern" un Frankfurtes "Eintracht". Pirms pāris mēnešiem šāds komandu sastāvs bija arī Vācijas kausa finālā, kurā, par spīti pastarītes statusam, "Eintracht" spēja triumfēt ar 3:1.

Šis bija pirmais oficalais Niko Kovāča mačs kā "Bayern" galvenajam trenerim. Kovāčs iepriekš trenēja "Eintracht", tādējādi iepriekšējās sezonas beigās laupot savam jaunajam darbadevējam iespēju iegūt trofeju. Šovakar Kovāčs jau bija ierakumu otrā pusē un nekautrējās laist laukumā ļoti spēcīgu pamatsastāvu. Frankfurtei savukārt uz soliņa mača sākumā palika Ante Rebičs – aktīvais pussargs, kurš iepriekš pieminētajā finālā guva divus vārtus un atstāja par sevi labu iespaidu Pasaules kausā, pavisam nesen ar "Eintracht" parakstīja jaunu līgumu.

Frankfurte pirmajā puslaikā spēja izveidot vairākus labus pretuzbrukumus, taču bija aizsardzībā bija bezspēcīga Roberta Levandovska priekšā, kurš puslaika vidū dažu minūšu laikā bija precīzs divreiz. Poļu uzbrucējs, kurš šovasar ļoti vēlējās pamest "Bayern", bet beigās esot pārdomājis, vispirms 21. minūtē izmantoja Džošuā Kimiha centrējumu un ar galvu starp diviem aizsargiem atklāja mača rezultātu. Pēc brīža Levandovskis atkal bija precīzs ar galvu – šoreiz piespēlētāja lomā bija Franks Riberī, pēc kura stūra sitiena uzbrucējs atrada labu sitiena pozīciju un jau atkal bija rezultatīvs.

"Bayern" piederēja nospiedošs pārsvars bumbas kontrolē, kas turpināja dot rezultātus arī otrā puslaika sākumā. Vispirms Levandovskis nokārtoja sev "hat-trick", bet 63. minutē pēc Dāvida Alabas piespēles Kingslī Komans jau varēja sist bumbu tukšos vārtos – 4:0. Lai arī "Eintracht" izdevās atvirzīt spēli no saviem vārtiem, mača beigās sagrāve kļuva vēl nepatīkamāka, kad Tjago skrējiens pa laukuma vidu beidzās ar saņemtu Komana piespēli un piekto vārtu guvumu. Šādi mačs arī noslēdzās - "Bayern" bezvariantu uzvara un izcīnīts jau trešais Superkauss pēc kārtas.

Vācijas Superkauss

Frankfurtes "Eintracht" – Minhenes "Bayern" 0:5 (0:2)
Vārti: Levandovskis 21' 26' 54'; Komans 63'; Tjago 85'
Eintracht: Ronovs, Salsedo, Hasebe, Abrams, Vilemss, de Guzmans (Rebičs 64'), Toro, da Kosta, Gačinovičs, Fabians (Blums 64'), Hallers (Jovičs 76')
Bayern: Noiers, Alaba, Zīle, Hummelss, Kimihs, Martiness, Riberī, Alkantara, Millers (Gorecka 64'), Robens, Levandovskis (Vāgners 72')

Pēdējie deviņi Superkausa ieguvēji

GadsUzvarētajs
2018.Bayern
2017.Bayern
2016.Bayern
2015.VfL Wolfsburg
2014.Borussia Dortmund
2013.Borussia Dortmund
2012.Bayern
2011.Schalke
2010.Bayern

  -1 [+] [-]

, 2018-08-13 00:52, pirms 6 gadiem
tik laba līga kā var finālā spēlēt tādi nabagi?

     [+] [-]

, 2018-08-13 08:08, pirms 6 gadiem
elgarz rakstīja: tik laba līga kā var finālā spēlēt tādi nabagi?
Noskaties! Ļoti laba spēle!

     [+] [-]

, 2018-08-13 09:34, pirms 6 gadiem
elgarz rakstīja: tik laba līga kā var finālā spēlēt tādi nabagi?
Spēlei bija savs zemteksts, laukumā cīņa un rupjības netrūka. Pasaules specīgākā futbola līga - BUNDESLĪGA.