Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Enke cietis no depresijas

Jānis Pārums

Enke cietis no depresijas
Roberts Enke
Foto: AP/ Scanpix

Vācijas Bundeslīgas kluba "Hannover 96" kapteinis un Vācijas izlases vārtsargs Roberts Enke, kurš otrdien izdarīja pašnāvību, metoties zem ātrvilciena, cietis no depresijas un bailēm no neveiksmēm.

Šodien Enkes sieva Terēze preses konferencē atklāja, ka futbolista depresijas brīžos bijis ļoti grūti, jo Enkem trūcis motivācijas un cerību, ka veselības stāvoklis varētu uzlaboties. Ar depresiju vārtsargs sirdzis kopš 2003. gada. Enkem bijušas arī bailes no iespējamajām neveiksmēm karjerā.

Sportista ārsts Valentīns Markzers, kurš ar futbolistu sarunājies viņa nāves dienā, atklājis, ka piedāvājis Enkem ārstēšanos slimnīcā, taču viņš no tās atteicies. Enke atstājis arī pirmsnāves zīmīti, kurā atvainojies ģimenei un visiem, kas viņam palīdzējuši, par nespēju tikt galā ar slimību.

Jau ziņots, ka otrdien Enke izdarīja pašnāvību, metoties zem ātrvilciena Hamburga – Berlīne, kurš tobrīd brauca ar 160km/h lielu ātrumu.

Vācijas futbola izlase atcēlusi 14. novembrī paredzēto pārbaudes spēli ar Čīli. Vācijas Futbola federācijas prezidents Teo Cvancigers uzsvēris, ka spēlētājiem un treneriem nepieciešams laiks, lai pārdzīvotu komandas biedra aiziešanu aizsaulē: "Tas ir pilnīgi skaidrs, ka šobrīd mēs nevaram spēlēt."

Izmantotie resursi:
Reuters