Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Barselona ziņo par Neimāra lēmumu, Mesi publicē emocionālu video

Agris Suveizda

Barselona ziņo par Neimāra lēmumu, Mesi publicē emocionālu video
Neimārs
Foto: AP/Scanpix

Kamēr PSG un Neimārs izvairās no oficiāliem komentāriem un publiski joprojām nav apstiprinājuši vienošanās panākšanu, šorīt pirmo lielo paziņojumu savā mājaslapā veica brazīlieša īpašniece "Barcelona".

"Neimārs juniors kopā ar savu tēvu un aģentu šorīt tikšanās laikā kluba birojā informēja par lēmumu pamest klubu," sacīts "Barcelona" mājaslapā. "Sastopoties ar šādu nostāju, klubs informēja viņus, ka viņa spēkā esošajā līgumā ir izpirkuma maksa, kas kopš 1. jūlija ir 222 miljonu eiro apmērā, un ka tā ir jāsamaksā pilnībā."

"Tālāk, atbildot uz prasību par līguma pagarināšanas piemaksu, klubs atkal darīja skaidru, ka attiecīgā summa šobrīd paliek noguldījumā pie notāra, kamēr lieta tiks atrisināta," paziņojumā turpināts. "Spēlētājam joprojām ir spēkā esošs līgums ar "Barcelona", taču viņam ir dota pagaidu atļauja nepiedalīties treniņos."

Jau vēstījām, ka Neimārs vakar no Ķīnas caur AAE lielāko pilsētu Dubaiju atgriezās Barselonā un šorīt devās uz komandas treniņu, taču nodarbībā nepiedalījās, informēja spēlētājus par kluba pamešanu un atvadījās. Līdz piektdienai Neimāram vajadzētu ierasties Parīzē uz medicīniskajām pārbaudēm, un viņš sestdien varētu klātienē vērot PSG pirmo spēli Francijas čempionāta sezonā, kurā parīzieši plkst. 18:00 pēc Latvijas laika uzņems līgas jaunpienācēju "Amiens". Neimāra oficiāla prezentācija varētu notikt šīs nedēļas beigās vai nākamās sākumā.

Šobrīd gan joprojām pastāv šķēršļi, lai pāreja notiktu pēc iespējas drīzāk. Pirmkārt, jau pieminētais lojalitātes bonuss, kas jāsaņem Neimāra pārstāvjiem. Futbolista tēvam pienākas 26 miljoni eiro, bet "Barcelona", pēc neoficiālas informācijas, gatava maksāt tikai piektdaļu (5,2 miljonus), jo Neimārs izpildīja tikai vienu līguma gadu. Un, otrkārt, Spānijas Profesionālā futbola līga (LFP) paziņojusi, ka varētu nepieņemt 222 miljonu eiro iemaksu. Kā iemesli tiek minēti neskaidrā situācija ar lojalitātes piemaksu, kā arī neticība, ka PSG spēj godīgi izpildīt Financial Fair Play noteikumus, nesaņemot tirgus cenai neatbilstošas piemaksas caur Kataras uzņēmumu sponsorlīgumiem.

Atbilstoši Spānijas likumiem līguma izpirkuma maksa gan ir jāsamaksā pašam spēlētājam, nevis PSG, tādēļ formāli Francijas klubs šo naudu LFP nemaz neiemaksās. Un PSG vēl ir pietiekami daudz laika, lai ar spēlētāju pārdošanas vai jaunu sponsorlīgumu palīdzību atgūtu izdevumus, kas radīsies no Neimāram samaksātās summas izpirkuma vajadzībām, aģentu piemaksām un algas, tādējādi LFP sūdzībām pašreiz varētu nebūt nopietns pamats.

Savukārt cita Barselonas superzvaigzne Lionels Mesi savā "Instagram" profilā publicējis bilžu kolāžu un atvadu vārdus Neimāram, novēlot veiksmi karjeras turpinājumā: "Man bija milzīgs prieks dalīt ar tevi, draugs, šos gadus. Vēlu veiksmi jaunajā dzīves posmā. Uz satikšanos!"

  -1 [+] [-]

, 2017-08-02 15:00, pirms 7 gadiem
Jā, tas ka Neimars vēlas pamest Barcelona tas līdz šim jau nebija zināms ne Barcelonas vadībai, ne futbolistiem, ne žurnālistiem, ne līdzjutējiem. Nevienam! Tas kļuva zināms tikai šorīt no rīta.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-02 15:07, pirms 7 gadiem
Baigi sarežģīts transfērs.

     [+] [-]

, 2017-08-02 15:18, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Jā, tas ka Neimars vēlas pamest Barcelona tas līdz šim jau nebija zināms ne Barcelonas vadībai, ne futbolistiem, ne žurnālistiem, ne līdzjutējiem. Nevienam! Tas kļuva zināms tikai šorīt no rīta.
Man tas pats, arī šorīt ienākot portālā liels izbrīns par šo transfēru, bet nu interesanti, interesanti.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-02 17:22, pirms 7 gadiem
Man arī jaunums!
Bet es domāju Spanijas Futbola federācija nobloķēs darījumu!

  +4 [+] [-]

, 2017-08-02 17:52, pirms 7 gadiem
Sākumā biju apbēdināts par to, ka aiziet Neimārs, pie kura bijām pieraduši, kā pie viena no saviem labākajiem spēlētājiem.... Tagad, jāsaka, ka nebūšu tik lojāls, kā Messi un citi... Neko labu cilvēkam, kurš aiziet (pats vai tēva iespaidā) naudas dēļ nenovēlu.. Tas ir kā skaistai "meitenei" ir attiecības ar bagātu džeku, bet tā satiek bagātāku un aiziet pie viņa... Un nevajag te spēlēt iz to, ka viņam netiek atvēlēta pirmā loma, tāpat skaidrs, ka viņš bija gatavs jau nākamajā vai aiznākamajā sezonā būt līdzvērtīgs Messi, kurš diemžēl jaunāks nepaliek... Ja nav klubs sirdī, bet svarīgākas ir citas lietas... "skatertju dorozka" kā saka

  -1 [+] [-]

, 2017-08-02 18:26, pirms 7 gadiem
Gluži par jaunumu to nevarētu nosaukt, lielākie sporta portāli jau kādu nedēlu par šo tēmu raksta.

     [+] [-]

, 2017-08-02 19:34, pirms 7 gadiem
Lai veicas Neimaram Parize.Bet es reksu ja PSG ta ari nedabus uefa kausu ar Neimaru.

     [+] [-]

, 2017-08-02 19:53, pirms 7 gadiem
Uz satikšanos - nozīmē, ka Messi arī dosies uz PSG?

  +1 [+] [-]

, 2017-08-02 20:26, pirms 7 gadiem
Vispãr jau diezgan ilgu laiku bija baumas par to ka Neymars aizies uz Psg.
Jãseko tikai lidzi sportam ir.

     [+] [-]

, 2017-08-02 21:06, pirms 7 gadiem
aatraak tas paakjis aizvaaksies,jo labaak,Barca vieta tuksha nepaliks,man pat interesantaak ko liks vietaa

     [+] [-]

, 2017-08-02 21:21, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: aatraak tas paakjis aizvaaksies,jo labaak,Barca vieta tuksha nepaliks,man pat interesantaak ko liks vietaa
Un ko tad tu gribētu? (ja kāds nesaprata - es savu pirmo komentāru biju rakstījis ar ironiju)

     [+] [-]

, 2017-08-02 21:26, pirms 7 gadiem
Waldini rakstīja: Sākumā biju apbēdināts par to, ka aiziet Neimārs, pie kura bijām pieraduši, kā pie viena no saviem labākajiem spēlētājiem.... Tagad, jāsaka, ka nebūšu tik lojāls, kā Messi un citi... Neko labu cilvēkam, kurš aiziet (pats vai tēva iespaidā) naudas dēļ nenovēlu.. Tas ir kā skaistai "meitenei" ir attiecības ar bagātu džeku, bet tā satiek bagātāku un aiziet pie viņa... Un nevajag te spēlēt iz to, ka viņam netiek atvēlēta pirmā loma, tāpat skaidrs, ka viņš bija gatavs jau nākamajā vai aiznākamajā sezonā būt līdzvērtīgs Messi, kurš diemžēl jaunāks nepaliek... Ja nav klubs sirdī, bet svarīgākas ir citas lietas... "skatertju dorozka" kā saka
Protams, ka visiem viegli šo lēmumu norakstīt tikai uz naudu, bet tas ir fakts, ka gan Barselona, gan Madridē neviens nevarēs pretendēt uz pasaules labākā futbolista lauriem, kamēr priekšā Messi un Ronaldo. Domāju, ka izprotot Neymar vecumu un ambīcijas, šī ir iespēja sevi pieteikt kā "citas planētas" futbolistam kopā ar abiem iepriekš minētajiem. No sērijas - vēl viena mega zvaigzne, vēl viens Eiropas mega klubs. Domāju, ka PSG ambīcijas arī tikai aug, turklāt atskatoties uz pagājušo sezonu ČL, diez gan pamatoti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-02 21:46, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Un ko tad tu gribētu? (ja kāds nesaprata - es savu pirmo komentāru biju rakstījis ar ironiju)
Kautinjo,Dibala,Dembele

  +2 [+] [-]

, 2017-08-02 21:55, pirms 7 gadiem
reinz rakstīja: Protams, ka visiem viegli šo lēmumu norakstīt tikai uz naudu, bet tas ir fakts, ka gan Barselona, gan Madridē neviens nevarēs pretendēt uz pasaules labākā futbolista lauriem, kamēr priekšā Messi un Ronaldo. Domāju, ka izprotot Neymar vecumu un ambīcijas, šī ir iespēja sevi pieteikt kā "citas planētas" futbolistam kopā ar abiem iepriekš minētajiem. No sērijas - vēl viena mega zvaigzne, vēl viens Eiropas mega klubs. Domāju, ka PSG ambīcijas arī tikai aug, turklāt atskatoties uz pagājušo sezonu ČL, diez gan pamatoti.
Tikai divias lietas jāņem vērā:
Pat ja viņš kļūst par PSG līderi, tas nebūt nenozīmē, ka viņš būs labāks par Messi uzreiz. Jāņem vērā, ka arī Messi būs vairāk vietas izpausties bez Neimāra.
Neimārs vienmēr paliks atmiņā kā spēlētājs kurš neizturēja konkurenci spēlējot Barselonā, līdz ar to paliekot tajpašā ēnā.
Kā Barselonas fans, cerēju, ka gailis aizies. Sen jau viņa augstprātība bija apnikusi. Kā arī, par iegūto naudu, komandā varētu ieviest jau sen gaidīto stabilitāti, nevis sit u priekšu un "cross fingers" MSN idividuālā meistarība atrisinās problēmas...

  -1 [+] [-]

, 2017-08-02 22:50, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: Kautinjo,Dibala,Dembele
Dembele esot pateicis, ka paliks Dortmundē. Šodien izlasīju.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-02 23:03, pirms 7 gadiem
MelnāBetija rakstīja: Tikai divias lietas jāņem vērā:
Pat ja viņš kļūst par PSG līderi, tas nebūt nenozīmē, ka viņš būs labāks par Messi uzreiz. Jāņem vērā, ka arī Messi būs vairāk vietas izpausties bez Neimāra.
Neimārs vienmēr paliks atmiņā kā spēlētājs kurš neizturēja konkurenci spēlējot Barselonā, līdz ar to paliekot tajpašā ēnā.
Kā Barselonas fans, cerēju, ka gailis aizies. Sen jau viņa augstprātība bija apnikusi. Kā arī, par iegūto naudu, komandā varētu ieviest jau sen gaidīto stabilitāti, nevis sit u priekšu un "cross fingers" MSN idividuālā meistarība atrisinās problēmas...
Lai arī esmu Madrides fans, bet jāsaka, ka ļoti sakarīgs viedoklis. Piekrītu, ka esot PSG labākajam uzreiz nav labāks par Messi, bet ja aizvedīs līdz titulam Eiropā kā līderis, tad tomēr nedaud vairāk kā ierindas zvaigzne.

Par konkurences neizturēšanu? Tas vēl pirms MSN ēras?

Man laikam patīk transfērs, jo liekas, ka būs interesantāk. PSG stiprāki, Man Utd papildinās un būs ČL, Barselona, Madride, Bayern vēl varētu sakārtoties un tad tradicionālie super-klubi varētu dot vaļā!

     [+] [-]

, 2017-08-02 23:08, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Un ko tad tu gribētu? (ja kāds nesaprata - es savu pirmo komentāru biju rakstījis ar ironiju)
Pabrīdini citreiz arī, lūdzu. Citādi baigi grūti atkost.

     [+] [-]

, 2017-08-02 23:16, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: Pabrīdini citreiz arī, lūdzu. Citādi baigi grūti atkost.
Gribās pakasīties, ja?

     [+] [-]

, 2017-08-03 00:46, pirms 7 gadiem
Gribēja Verati, saņēma Neimara aiziešanu. Tā arī zvaigzne neuzspideja šeit, varbūt PSG veiksies vairāk, bet viņam bij visas iespējas! Veiksmi tālāk, bet ceru, ka Barsa pēc šī gājiena pamodīsies un parādīs visiem to, ko viņi spēj visskaistāk, spēlēt futbolu!!!!

     [+] [-]

, 2017-08-03 01:07, pirms 7 gadiem
alliks rakstīja: Gribēja Verati, saņēma Neimara aiziešanu. Tā arī zvaigzne neuzspideja šeit, varbūt PSG veiksies vairāk, bet viņam bij visas iespējas! Veiksmi tālāk, bet ceru, ka Barsa pēc šī gājiena pamodīsies un parādīs visiem to, ko viņi spēj visskaistāk, spēlēt futbolu!!!!
nu ja pareizi ieguldiis naudu tad vareetu pat izskatiities ljoti interesanti,bet, zinot sho Barcas vadiibu,vinji vairaak domaas kaa ietaupiit,nevis uzbuuveet kaujas speejiigu sastaavu

     [+] [-]

, 2017-08-03 01:17, pirms 7 gadiem
un principaa nav jau taa ka Barcai bez Neimaara nav kas speelee tajaa poziicijaa-Turans pagaajushaas sezonas saakumaa tajaa poziicijaa pat ljoti labi iedereejaas,ja tagad dabuutu regulaaru speelju praksi,nebuutu paarsteigts ja iespeeleesies,veel ir Delefeu un to pashu Pako Alkaseru var iemeegjinaat tajaa poziicijaa,sezonas beigaas,kad Neimaars bija diskvalificeets,ljoti iespaidiigi izskatiijaas speeleejot malaa

     [+] [-]

, 2017-08-03 01:51, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: un principaa nav jau taa ka Barcai bez Neimaara nav kas speelee tajaa poziicijaa-Turans pagaajushaas sezonas saakumaa tajaa poziicijaa pat ljoti labi iedereejaas,ja tagad dabuutu regulaaru speelju praksi,nebuutu paarsteigts ja iespeeleesies,veel ir Delefeu un to pashu Pako Alkaseru var iemeegjinaat tajaa poziicijaa,sezonas beigaas,kad Neimaars bija diskvalificeets,ljoti iespaidiigi izskatiijaas speeleejot malaa
Bet šobrīd par Neymaru labāku neatradīsi, tas nu skaidrs :/

     [+] [-]

, 2017-08-03 02:13, pirms 7 gadiem
Matlss rakstīja: Bet šobrīd par Neymaru labāku neatradīsi, tas nu skaidrs :/
tas pat ir labi,kaa jau teica MelnaBetija,nebuus vairs tik liela atkariiba no lielaa trio,kas liks paareejiem uznjemties atbildiibu,nevis kaa Rakitic pirms kaada gada teica intervijaa-muusu uzdevums skriet,vaartus sitiis vinji

     [+] [-]

, 2017-08-03 02:19, pirms 7 gadiem
un nu Neimaaram,par uzdriiksteeshanos jaanonjem vinja priekshaa cepure, tagad sevi jaapieraada,tieshaam vinjsh ir tas,kas spees PSG aizvest liidz CL titulam vai sadegs,kad saaks segt tikai vinju un Messi nenoveersiis puses aizsardziibas domas,dzeks var baigi uzcelt savas akcijas,lai gan taa vienmeer buus Francija un ar Messi tiesho konkurenci neiztureeja,kaa ar var iekrist dziljaa bedree,redz tik daudz samaksaaja, bet titulu kaa nav taa nav.Un vinjam laiku ieskrieties ar neviens nedos

     [+] [-]

, 2017-08-03 11:37, pirms 7 gadiem
Tā tas ir, var Neimim novēlēt veiksmi, tāpat pasekošu līdzi viņa gaitām, jo dzekam ir tehnika un māk arī skaisti iesist, nu un domāju Barsai iespējams tas nāks tikai par labu, daudzi nenovērtēs Barsu tik stipru, ka pēdējos gadus, kad visi neļāva un sita pa kājām!