Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Šveices izlases pussargs Zakarija no "Juventus" pārceļas uz "Monaco"

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Šveices izlases pussargs Zakarija no "Juventus" pārceļas uz "Monaco"
Deniss Zakarija. Foto: SIPA/Scanpix

LETA--DPA. Šveices futbola izlases pussargs Deniss Zakarija no Itālijas čempionvienības Turīnas "Juventus" pārcēlies uz Francijas čempionāta klubu "Monaco", pirmdien pavēstīja viņa jaunā vienība.

Līgums ar 26 gadus veco spēlētāju noslēgts uz piecām sezonām, bet transfēra summa sastādīja 20 miljonus eiro.

Zakarija karjeru uzsāka Ženēvas "Servette" rindās, 2015.gadā pārceļoties uz Bernes "Young Boys". Savukārt 2017.gadā viņš par desmit miljoniem eiro pārcēlās uz Vācijas bundeslīgas klubu Menhengladbahas "Borussia".

Bundeslīgā Zakaria aizvadīja 125 spēles un guva 11 vārtus, bet 2022.janvārī viņš par 4,5 miljoniem eiro pārgāja uz "Juventus", kur gan pamatsastāvā nostiprināties nespēja, kopumā turīniešu rindās aizvadot 15 spēles un gūstot vienus vārtus.

Pagājušajā sezonā šveicietis tika izīrēts Anglijas premjerlīgas klubam Londonas "Chelsea", kura rindās nospēlēja 11 spēles un guva vienus vārtus, ar precīzu raidījumu izceļoties UEFA Čempionu līgas mačā pret serbu Zagrebas "Dinamo".

Šveices izlases rindās Zakarija kopš 2016.gada aizvadījis 49 spēles un guvis trīs vārtus.

"Monaco" aizvadītajā sezonā Francijas spēcīgākajā līgā - "League 1" - ierindojās sestajā vietā, bet šo sezonu uzsākusi ar uzvaru, pirmajā kārtā ar 4:2 viesos pieveicot "Clermont".

Izmantotie resursi:
LETA