Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Tite: "7:1 ir kā rēgs, par kuru cilvēki runā vēl šodien"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tite: "7:1 ir kā rēgs, par kuru cilvēki runā vēl šodien"
Tite
Foto: imago/Scanpix

Šovakar pulksten 21:30 Vācijas futbola izlase pārbaudes mačā savā laukumā uzņems Brazīliju, un komandām tā būs pirmā tikšanās kopš 2014. gada Pasaules kausa pusfināla. Brazīliešu galvenais treneris Tite atzina, ka ar 1:7 piedzīvotā sagrāve ir kā rēgs, kuru aizmirst nav iespējams.

2014. gada Pasaules kauss norisinājās Brazīlijā, un laukuma saimnieki palika soļa attālumā no iekļūšanas finālā. Kāju priekšā aizlika Vācijas valstsvienība, kas mājiniekus pazemoja ar 7:1. Uzvarētāji pirmajās 29 minūtēs bija iesituši piecus vārtus, kamēr Brazīlija vienīgo reizi izcēlās pašās cīņas beigās, kad precīzi sita Oskars. Pēc šokējošā zaudējuma no amata aizgāja galvenais treneris Luišs Felipe Skolari, kura vietā stājās Dunga, bet viņš aizgāja, kad Brazīlija pirmo reizi kopš 1987. gada nespēja izkļūt no "Copa America" grupas. Viņu aizstāja Tite.

"Nevajag melot pašiem sev – jā, šī spēle mums psiholoģiski ir ļoti svarīga. 7:1 ir kā rēgs, par kuru cilvēki turpina runāt vēl šodien. Un jo vairāk par to runā, jo redzamāks tas kļūst," pirms pārbaudes spēles pret vāciešiem teica Tite. 56 gadus vecais speciālists vēl nebija strādājis ar izlasi, taču viņam ir plaša pieredze klubu trenēšanā, galvenokārt Brazīlijā.

"Spēli skatījos savās mājās Sanpaulu kopā ar sievu, un pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem viņa sāka raudāt. Katrs Vācijas izlases sitiens beidzās ar gūtajiem vārtiem, un tā nenotiek pat datorspēlēs," teica Tite. "Rēta joprojām nav sadzijusi, un spēle Berlīnē ir daļa no procesa, kas palīdzēs to sadziedēt."

"Domāju, ka, salīdzinot ar 2014. gadu, komandu starta sastāvos būs trīs četri spēlētāji, kuri piedalījās pusfinālā. Protams, brazīliešiem ir vēlme atriebties, tomēr pulksteni nav iespējams pagriezt atpakaļ. 7:1 ir pagātne," teica Vācijas izlases galvenais treneris Joakims Lēvs, kura komanda ir starp galvenajām favorītēm arī 2018. gada Pasaules kausā.

Citā pārbaudes spēlē satiksies Spānijas un Argentīnas izlases. Lionels Mesi uzvaru pret Itāliju ar 2:0 izlaida savainojuma dēļ, taču pēdējās dienas viņš pavadījis, trenējoties ar komandas biedriem, un uzbrucējs izteicās, ka jūtas labi un ka būs gatavs doties laukumā. Iespējams, viņš tiksies ar saviem komandas biedriem no "Barcelona" – Žerāru Pikē un Žordi Albu. Duelis sāksies pulksten 22:30.

Izmantotie resursi:
bbc.com

  +2 [+] [-]

, 2018-03-27 14:59, pirms 6 gadiem
ar to trako spēi var baidīt mazos brazīliešu puišeļus ,ka liks skatīties , ja neklausīs

  +1 [+] [-]

, 2018-03-27 15:09, pirms 6 gadiem
Labs...😂😂😂👍

  -1 [+] [-]

, 2018-03-27 15:28, pirms 6 gadiem
Ka nu ne ja es Brazīlijas izlasai saucu par 1:7 izlasi

     [+] [-]

, 2018-03-27 15:36, pirms 6 gadiem
Labi ka nebija 0:7 tad tikai pēc tāda varētu atjēgties