Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Klinsmana vietu pie ASV izlases stūres ieņem Brūss Arena

Andrejs Siliņš

Klinsmana vietu pie ASV izlases stūres ieņem Brūss Arena
Brūss Arena
Foto: AP/Scanpix

ASV Futbola federācija paziņojusi, ka turpmāk par vīriešu valstsvienības galveno treneri strādās vietējais speciālists Brūss Arena, kurš savulaik jau vadījis izlasi.

ASV Futbola federācijas prezidents Sunils Gulāti pēc pagājušajā nedēļā piedzīvotā zaudējuma Kostarikai ar 0:4 pieņēma lēmumu atbrīvot līdzšinējo galveno treneri Jirgenu Klinsmanu. Vācu speciālists pie ASV izlases stūres bija piecus gadus, un līgums ar federāciju paredzēja darba attiecības līdz 2018. gada Pasaules kausa noslēgumam. Klinsmana vadībā ASV aizvadīja 98 spēles, izcīnīja 55 uzvaras, 16 reizes spēlēja neizšķirti un piedzīvoja 27 zaudējumus.

Par jauno ASV izlases galveno treneri iecelta jau izlasei zināma seja - Brūss Arena, kurš ar valstsvienību jau strādāja no 1998. gada līdz 2006. gadam. Šajā laika posmā amerikāņi aizvadīja 130 spēles, izcīnot 75 panākumus, 27 reizes spēlējot neizšķirti un piedzīvojot 28 zaudējumus.

Trenera gaitas Arena uzsāka jau septiņdesmitajos, bet deviņdesmito gadu vidū pirmo reizi sāka strādāt profesionālajā futbolā. Pusotru gadu vadīja "D.C. United" komandu, bet pēc aiziešanas no ASV izlases viena sezona nostrādāta ar Ņujorkas "Red Bulls", kā arī astoņas pēdējās sezonas ar Losandželosas "Galaxy".

MLS kausu Arena kā treneris izcīnījis piecas reizes, bet trīskārt atzīts par MLS sezonas labāko treneri. 65 gadus vecais Arena tiek uzskatīts par vienu no sekmīgākajiem amerikāņu treneriem un iekļauts ASV Nacionālajā Futbola Slavas zālē.

"Vadīt Nacionālo izlasi vienmēr ir liels gods. Gaidu iespēju strādāt ar spēcīgiem spēlētājiem, kuri apzinās izaicinājumus, kas stāv priekšā. Esmu pārliecināts, ka, strādājot kā komanda, spersim pareizos soļus uz priekšu, lai kvalificētos Pasaules kausam," sacīja Arena.

Amerikāņi šobrīd kvalifikācijas turnīra piekto kārtu sākuši ar diviem zaudējumiem (1:2 pret Meksiku un 0:4 Kostarikā), ieņemot pēdējo vietu grupā. Lai kvalificētos uzreiz, jāfinišē vismaz trijniekā, bet ceturtajai vietai vēl priekšā "play-off" cīņa. Nākamo maču ASV aizvadīs 24. martā, mājās tiekoties ar Hondurusu.

Izmantotie resursi:
Home - U.S. Soccer