Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Treimanis pirmoreiz nozīmēts atlases spēlei un tiesās Francijas maču

Agris Suveizda

Treimanis pirmoreiz nozīmēts atlases spēlei un tiesās Francijas maču
Andris Treimanis
Foto: Raitis Supe/Latvijas Futbola virslīga

Latvijas futbola tiesnešu brigādei ar galveno tiesnesi Andri Treimani priekšgalā uzticēts apkalpot 2018. gada Pasaules kausa izcīņas Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra spēli, kurā sestdien, 25. martā, Luksemburgas izlase uzņems Francijas valstsvienību, vēsta Latvijas Futbola federācija. Līdzās Andrim Treimanim kā tiesneša asistenti šajā spēlē darbosies Haralds Gudermanis un Aleksejs Spasjonņikovs, bet mača ceturtais tiesnesis būs Aleksandrs Golubevs.

Andrim Treimanim un viņa brigādei šis ir līdz šim augstvērtīgākais starptautiskais nozīmējums nacionālo izlašu spēļu apkalpošanai - līdz šim 32 gadus vecais arbitrs pieaugušo izlašu līmenī bija tiesājis tikai pārbaudes spēles, tostarp tiesājot tobrīdējo pasaules čempionu spāņu cīņu pret Venecuēlu (5:0). Iepriekš Latvijas futbola tiesnešu vēsturē šāda līmeņa nacionālo izlašu spēles ir apkalpojuši arī tādi tiesneši kā Romāns Lajuks, Vadims Direktorenko un Andrejs Sipailo.

Pagājušajā gadā Andris Treimanis ar savu brigādi sešu cilvēku sastāvā pārraudzīja trīs UEFA Eiropas līgas grupu turnīra spēles, bet pirmoreiz šādas raudzes nozīmējumu Andris Treimanis ar kolēģiem saņēma 2015. gadā. Tā kļuva par pirmo oficiālo starptautisko spēli, kuru Latvijas tiesnešu komanda apkalpoja sešu tiesnešu sastāvā. Līdz tam Latvijas pārstāvji Eiropas otro prestižāko klubu futbola sacensību grupu turnīrā nebija tiesājuši kopš 2006. gada.

Francijas izlase ar desmit punktiem četrās spēlēs ir savas grupas līdere, vienīgos punktus zaudējot pirmajā kārtā Baltkrievijā (0:0), bet Luksemburga, vienīgo punktu nopelnot tieši Baltkrievijā (1:1), ir pēdējā vietā. No jau nosauktā Francijas izlases kandidātu saraksta savainojumu dēļ nācās svītrot Mančestras klubu spēlētājus Bakarī Saņā ("City", labās malas aizsargs) un Polu Pogbā ("United", centra pussargs). Viņu vietā izsaukti Kristofs Žalē (Lionas "Olympique") un valstsvienības debitants Tjemuē Bakajoko ("Monaco").

Izmantotie resursi:
Latvijas tiesnešiem uzticēta Pasaules kausa...

  +3 [+] [-]

, 2017-03-21 16:32, pirms 7 gadiem
Apsveicam! Arī tas ir sportisks panākums!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-21 20:20, pirms 7 gadiem
es ar vīņ kopā Kuldīgā kād brīd rukāj.. tā ka neļerkst uz vīņ

  +1 [+] [-]

, 2017-03-21 21:42, pirms 7 gadiem
Nozimēt var Mikimausu no komiksa, nevis cilvēku uz spēli.
Norīkot, iecelt
Šīs ir rusicisms - naznačit

     [+] [-]

, 2017-03-22 01:43, pirms 7 gadiem
Super! Tagad kvalifikācijas spēles, vēlāk, iespējams, jau EČ vai PK. Arī tiesneši nes Latvijas un Latvijas futbola vārdu pasaulē. Veiksmi!