Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

E. Višņakovs: "Biju atvieglots, ka beidzot varēju aiziet no "Ruch""

Rolands Eliņš

E. Višņakovs: "Biju atvieglots, ka beidzot varēju aiziet no "Ruch""
Eduards Višņakovs
Foto: Luc Meynaerts/ Kvcwesterlo.be

Beļģijas futbola kluba "Westerlo" galvenais treneris Harms van Veldhovens uzslavējis Eduarda Višņakova sniegumu savā komandā, nosaucot viņu par paraugu pārējiem spēlētājiem, tiesa, aizrādījis par viņa tehniskās meistarības trūkumu. Savukārt pats Višņakovs Beļģijas medijos izteicies, ka vasarā ļoti smagi strādājis, lai nepieļautu tādu sezonu kā iepriekšējo un bijis ļoti atvieglots par savu aiziešanu no "Ruch".

"Eduards ir kluss puisis, taču čakls treniņos," Beļģijas medijos citēts "Westerlo" treneris Harms van Veldhovens. "Un arī pieticīgs. Vai viņš gūst vārtus vai ne, bet Eduards tādēļ neizturēsies citādi un nemainīs savu attieksmi. Un arī pēc uzvaras pār "Cercle Brugge" Višņakovs nebija nekāds varonis - viņš vienkārši bija priecīgs par komandas uzvaru."

Beļģijas kausa spēlē pret "Cercle Brugge" Višņakovs guva divus vārtus un izglāba savu komandu no zaudējuma pirmās līgas komandai. Beļģijas medijs "Nieuwsblad" uzskata, ka Višņakovs arī izglābis treneri van Veldhovenu no atbilžu sniegšanas uz pāris nepatīkamiem jautājumiem par komandas sniegumu. Šis medijs gan arī veltījis Višņakovam salīdzinājumu "tipisks puisis no Austrumu bloka", ko komentēja arī treneris van Veldhovens.

"Nav nekads brīnums, ka Višņakovs nonāca Polijā," sacīja van Veldhovens. "Priekš viņa darbs ir visa pamats. Viņš ir ļoti zinātkārs un uzklausa padomus. Tās ir teicamas studenta īpašības, kas Višņakovu padara par paraugu pārējai komandai. Tehniskajā ziņā gan viņa iespējas ir ierobežotas, tas tiesa. Taču Višņakovs komandai sniedz priekšrocības ar savu ātrumu un vārtu ožu. Viņš nav puisis, kurš pats pienāks klāt un sāks sarunu. Bet ja spēlēs labi, tad netrūks cilvēku, kas paši ies pie viņa, un tad Višņakova pieticība jau tiks novērtēta kā ļoti simpātiska īpašība."

Višņakovs "Westerlo" klubā jau pāris spēļu laikā guvis trīs vārtus, kas nedaudz atgādina viņa spožo ierašanos Ekstraklasē pirms diviem gadiem, kad viņš "Widzew" sastāvā jau pirmajās spēlēs guva vairākus vārtus. Eduards pats beļģu medijos gan Lodzā pavadīto laiku neatminas īpaši pozitīvi: "Kluba prezidentu interesēja tikai nauda, un viņš man uzlika ļoti augstu cenu. Biju rezultatīvs, iesitu 12 vārtus,, taču tāpat izkritām uz pirmo līgu. Negribēju vairs palikt un ar prezidenta kontaktu palīdzību pārgāju uz "Ruch"."

"Hožuvas komandā treneris paļāvās uz citiem uzbrucējiem, bet man vairāk sanāca sēdēt rezervē," atminējās Višņakovs. "Tāpēc vasarā strādāju ļoti smagi, jo nevēlējos pieredzēt vēl vienu tādu gadu. Un, kad "Westerlo" pieteica savu interesi jau pašā sezonas sākumā, es biju atvieglots, ka beidzot varu aiziet."

"Nejūtos kā komandas varonis," Višņakovs raksturoja savu ierašanos "Westerlo" komandā. "Jā, vārtu guvumi uzbrucējam ir ļoti svarīga lieta, taču cenšos uzreiz pārslēgties uz nākamo spēli." Višņakovs arī pastāstīja, ka savas karjeras sākumā pēc pirmās patiešām iespaidīgās sezonas Virslīgā cerējis uz nonākšanu Vācijā, Spānijā vai Anglijā, taču apstākļi noveduši viņu Kazahstānā: "Latvija ir maza futbola valsts, tajā nav tā, ka stāv rindā cilvēki ar piedāvājumiem. Taču arī Kazahstānā tiek ieguldīta liela nauda futbolā un redzama attīstība. Paskatieties uz "Astana", viņi tagad ir Čempionu līgā. Mani pat aicināja Kazahstānas izlasē, taču šo godu noraidīju. Nespēlēšu citas valsts sastāvā kā vien Latvijas."

"Westerlo" nākamo spēli Beļģijas čempionātā aizvadīs jau šovakar 21:30 pēc Latvijas laika, kad tiksies ar "Zulte Waregem" vienību. Višņakova šodienas pretiniece ir ceturtajā vietā līgā, kamēr "Westerlo" pēdējā, 16. vietā, turklāt pēdējās četrās spēlēs Beļģijas līgā guvusi tikai divus vārtus - vieni no tiem Višņakova rēķinā, bet otrajos pretinieks netīšām sita bumbu savos vārtos.

Izmantotie resursi:
Redt Eduards Visnakovs het vel van Van...

 +15 [+] [-]

, 2015-09-25 15:27, pirms 9 gadiem
Priekš par mūsu džekiem, kuri nepārdodas visādām bagātām naftinieku izlasēm. Lai čalim viss izdodas!

 +18 [+] [-]

, 2015-09-25 15:39, pirms 9 gadiem
Mani pat aicināja Kazahstānas izlasē, taču noraidīju šo godu noraidīju. Nespēlēšu citas valsts sastāvā kā vien Latvijas."

Višņa , paldies par to!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-09-25 16:06, pirms 9 gadiem
liels prieks par šito džeku. iedvesmo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-09-25 17:09, pirms 9 gadiem
"Tehniskajā ziņā gan viņa iespējas ir ierobežotas, tas tiesa." Tāda mums tā futbola skola Latvijā - sit un skrien mums māca, bet par tehniku aizmirstiet!

  -2 [+] [-]

, 2015-09-25 17:44, pirms 9 gadiem
Es arī paziņoju Gvardiolam, ka nespēlēšu Bayern, tikai Latvijā !!!

  -1 [+] [-]

, 2015-09-25 21:24, pirms 9 gadiem
"Mani pat aicināja Kazahstānas izlasē, taču šo godu noraidīju. Nespēlēšu citas valsts sastāvā kā vien Latvijas."

Respect!

     [+] [-]

, 2015-09-26 06:49, pirms 9 gadiem
Malacis!! Gaidam izlasē!