Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Uldriķim 1+1 un mača labākā spēlētāja tituls Šveicē, Šabalam dublis Polijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Uldriķim 1+1 un mača labākā spēlētāja tituls Šveicē, Šabalam dublis Polijā
Roberts Uldriķis
Foto: FC Sion/Keystone

Šveices futbola Superlīgā ļoti veiksmīgu maču aizvadījis latviešu uzbrucējs Roberts Uldriķis, kurš guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, palīdzot "Sion" nospēlēt 2:2 ar "Luzern". Tikmēr Polijas 1. līgas labāko vārtu guvēju saraksta augšgalā izvirzījies Valērijs Šabala, kurš šodien izcēlās ar diviem rezultatīviem raidījumiem.

"Sion" rezultātu izdevās atklāt jau mača pirmajā minūtē, kad pēc tālas piespēles Uldriķis uzvarēja gaisa divcīņā, bumbai nonākot pie albāņa Ermira Lenjani, kurš to no 16 metru attāluma raidīja "Luzern" vārtu kreisajā stūrī (1:0). Mājinieki gan ilgi vadībā neatradās, jo jau pēc nieka astoņām minūtēm lucernietis Rubens Vargass rezultātu izlīdzināja - 1:1. Līdz puslaiku pārtraukumam komandas vairs neizcēlās.

Notikumiem bagāts bija arī otrā puslaika ievads, 62. minūtē "Luzern" panākot 2:1 savā labā, savukārt divas minūtes vēlāk pēc jau minētā Lenjani centrējuma precīzā sitienā ar galvu no tuvas distances rezultātu izlīdzinot Uldriķim. 2:2 uz rezultāta tablo saglabājās līdz pat mača noslēgumam. Tieši Uldriķis tika atzīts par šī mača labāko futbolistu.

Šosezon Šveices Superlīgā 16 aizvadītajos mačos latvietis izcēlies ar četriem vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm. "Sion" ar 28 spēlēs izcīnītiem 36 punktiem kopvērtējumā saglabā ceturto pozīciju.

Tāpat kļuvis skaidrs tas, ka Uldriķa vārtu guvums pie rezultāta 2:2 pārtrauktajā mačā pret Cīrihes "Grasshoppers" netiks anulēts. Tomēr "Sion" vēl nevar būt pilnīgi droša par tehnisko uzvaru ar 3:0, jo "Grasshoppers" ir piecas dienas laika iesniegt apelāciju.

Šabala kļūst par galveno varoni "Podbeskidzie" uzvarā

Polijas 1. līgas 27. kārtā otro uzvaru pēc kārtas svinēja Belsko-Bjalas "Podbeskidzie", kas Dienvidpolijas duelī ar 2:0 apspēlēja no astotās minūtes mazākumā bijušo "GKS Tychy 71" vienību. Mājinieku rindās vairākas iespējas gūt vārtus bija uzbrucējam Valērijam Šabalam, kurš savu komandu vadībā varēja izvirzīt jau 19. minūtē, taču pēc viesu vārtsarga apspēlēšanas Šabalam neizdevās labi nokontrolēt bumbu. Savukārt 30. minūtē Latvijas izlases futbolistam izdevās iecerētais - pēc stūra sitiena pie bumbas pieslēdzās Šabala, raidot to Tihi komandas vārtos - 1:0.

Šabalam savas vienības pārsvaru (2:0) izdevās nostiprināt 71. minūtē, snaiperim gūstot 11. vārtus šosezon, kas ir labākais rādītājs starp visiem Polijas 1. līgas spēlētājiem. Viņa tuvākajam sekotājam Rafalam Kujavam no "ŁKS Łódź" ir deviņi vārti.

Citā Polijas 1. līgas mačā uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis, kurš šosezon iekrājis sešus precīzus raidījumus, aizvadīja pilnu maču un nopelnīja dzelteno kartīti Ņecečas "Termalica Bruk-Bet" drošā panākumā pār Opoles "Odra" - 3:0.

Turnīra tabulā "Podbeskidzie" ar 41 punktu ir piektā, kamēr "Temalica Bruk-Bet" ar 36 punktiem ir astotā.

Citās līgās

Latvijas izlases vārtsarga Pāvela Šteinbora pārstāvētā Gdiņas "Arka" Polijas Ekstraklases 29. kārtā nespēja pārtraukt 14 neuzvarēto spēļu sēriju, 87. minūtē Ščecinā izlaižot panākumu pret vietējo "Pogoń" - 3:3. Pirmie vadībā izvirzījās mājinieki, taču mača turpinājumā divreiz minimālus pārsvarus (2:1, 3:2) ieguva "Arka", kas pēc šīsdienas cīņas ar 28 punktiem Ekstraklasē ieņem 14. vietu 16 komandu konkurencē.

Šteinboram šodien izdevās atvairīt tikai vienu no četriem viņa sargāto vārtu rāmī raidītajiem sitieniem.

Šorīt ceturto uzvaru pēdējās piecās Krievijas Nacionālās līgas (FNL) spēlēs izcīnījusi uzbrucēja Vladimira Kameša Habarovskas SKA, kas savā laukumā ar 1:0 pieveica Jaroslavļas "Shinnik". Kamešs laukumā devās 74. minūtē, kad rezultāts jau bija 1:0. Pēc 30 kārtām SKA ar 45 punktiem atrodas astotajā vietā, par četriem punktiem atpaliekot no play-off zonas.

Slovēnijas čempionātā divu vārtu pārsvaru (2:0, 3:1) no rokām izlaida aizsargs Vitālija Maksimenko Ļubļanas "Olimpija", kas mājās nospēlēja 3:3 ar Velenjes "Rudar". Viesiem ar hat-trick izcēlās Milans Tučičs, kamēr "Olimpija" labā divus vārtus guva Roks Kidričs.

Maksimenko gāja "Olimpija" pamatsastāvā tiekot nomainīts 72. minūtē, kad rezultāts bija 3:2 mājinieku labā. "Olimpija" ar 25 mačos iegūtiem 47 punktiem Slovēnijas čempionāta tabulā ir otrā, no līderes "Maribor" atpaliekot jau par desmit punktiem.

Visbeidzot Čehijas Augstākajā līgā ārpus "Jablonec" pieteikuma savainojuma dēļ palika cits uzbrucējs Dāvis Ikaunieks. Viņa pārstāvētā vienība viesos ieguva punktu cīņā ar Liberecas "Slovan" (0:0). "Jablonec" ar iekrātiem 45 punktiem Čehijā saglabā augsto ceturto pozīciju.

Izmantotie avoti:
https://www.sfl.ch/news/news/artike...
https://www.blick.ch/sport/fussball...

  +4 [+] [-]

, 2019-04-07 19:57, pirms 5 gadiem
Un cik ilgi vēl Stojanovičš šādu talantu turēs uz soliņa?!

  +7 [+] [-]

, 2019-04-07 20:02, pirms 5 gadiem
marcello1997 rakstīja: Un cik ilgi vēl Stojanovičš šādu talantu turēs uz soliņa?!
Nav ne jausmas, jau veselas divas spēles nav izgājis sākumā. Atlaist Stojanovichu?

  +2 [+] [-]

, 2019-04-07 20:07, pirms 5 gadiem
Prieks par Uldriķi, protams, un es zinu, ka ir Lucerna, bet tik smieklīgi tomēr būtu spēlēt komandā ar nosaukumu "Luzern".

  +9 [+] [-]

, 2019-04-07 21:22, pirms 5 gadiem
marcello1997 rakstīja: Un cik ilgi vēl Stojanovičš šādu talantu turēs uz soliņa?!
Tas, ko varēja redzēt izlasē... 90min pat nospēlēt nevarētu!? Talants ir talants... bet bez sakarīgiem pussargiem... vari kūkot uzbrukumā nez cik ilgi! Rudņevam tā pat bumbas neviens nejēdza nogādāt kaut soda laukuma tuvumā!

  +4 [+] [-]

, 2019-04-07 21:53, pirms 5 gadiem
Pēc Uldriķa asista pirmos vārtus Siona iesita jau 10.sekundē 1.puslaikā
Golu ielika savā stilā, izmantojot auguma

Видео Сьон

  +4 [+] [-]

, 2019-04-07 22:13, pirms 5 gadiem
Latviešu spēlētāji Sionā liek par sevi manīt.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-07 22:14, pirms 5 gadiem
marcello1997 rakstīja: Un cik ilgi vēl Stojanovičš šādu talantu turēs uz soliņa?!
Cik ilgi darba devējs liks! Pukātājam ir ļoti laba atmiņa.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-07 22:32, pirms 5 gadiem
marcello1997 rakstīja: Un cik ilgi vēl Stojanovičš šādu talantu turēs uz soliņa?!
vajag arī spēles paskatīties - abās spēlēs uzlaida laukumā uz ~30 minūtēm. nospēlēja ļoti slikti, nevienas pozitīvas darbības. cerams ieguva vērtīgu pieredzi. pagaidām pamatsastāvam nav gatavs, lai nāk uz maiņu uz izcīna minūtes treniņos ..

     [+] [-]

, 2019-04-08 12:53, pirms 5 gadiem
Par Sabalu , , nepieminiet , tas nav futbolists , bet bezrakstura cilveks , kam vajadzigi tie goli otraja liga Polijaa , cilvekam jau 24 gadi , bet augstaak nekur netiek , ir galvenais Latvijas futbola zemo reitingu kaldinatajs , ar savu attieksmi ,labi , ka Stojanovics saprata , ka nedrikst vinu likt laukumaa, kaa ari Vaninu , kurs noker bumbu un nezina , kam sviest , kamer izdomaa , tikmer stunda paiet , cik golus Vanins nav ielaidies , vina isaa auguma del , ta vareja atlauties spani spelet ar isu auguma vartsargu , ne Latvija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja