Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Maksimenko iesit vārtus Slovēnijas čempionāta spēlē, Šabala - Polijas 2. līgā

Ints Megnis
Ints Megnis

Maksimenko iesit vārtus Slovēnijas čempionāta spēlē, Šabala - Polijas 2. līgā
Vitālijs Maksimenko. Foto: Olimpija Ljubljana

Latvijas futbola izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko svētdien guva vārtus Slovēnijas čempionāta spēlē, palīdzot Ļubļanas "Olimpija" komandai ar 4:2 (2:1) savā laukumā apspēlēt "Triglav" un stabili soļot pretim otrajai pozīcijai sezonas noslēguma kopvērtējumā.

Pirmie vārtus iesita tieši "Triglav" futbolisti, tomēr pirmajā puslaikā "Olimpija" ne tikai panāca izlīdzinājumu, bet arī pārņēma vadību, kad 44. minūtē izcēlās Maksimenko. Otrajā puslaikā pārsvars vēl tika nostiprināts un mājinieki svinēja uzvaru.

Maksimenko laukumā pavadīja visas 90 minūtes un iesita otros vārtus šosezon. "Olimpija" piecas kārtas pirms turnīra beigām par 11 punktiem atpaliek no līderes "Maribor", bet par desmit punktiem apsteidz trešajā pozīcijā esošo "Domzale". 30. maijā abas nacionālā čempionāta līderes savā starpā tiksies kausa izcīņas finālā.

Vārtus svētdien iesita arī Valērijs Šabala, kurš precīzs bija Polijas otrās spēcīgākās līgas spēlē, bet "Podbeskidzie" viesos spēlēja 2:2 (0:0) ar "Chojniczanka". Latvijas futbolists 73. minūtē izvirzīja savu komandu vadībā ar 2:1, tomēr pārsvars netika noturēts, viesiem kapitulējot kompensācijas laika ceturtajā minūtē. Šabala izcēlās pirmoreiz gandrīz mēneša laikā, bet tāpat ar 12 precīziem sitieniem joprojām ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs, kamēr dalītā devītajā vietā ar astoņiem gūtajiem vārtiem ir Vladislavs Gutkovskis.

Šveices čempionātā svētdien pie brīdinājuma tika Mārcis Ošs, kura pārstāvētā "Xamax" komanda ar 2:0 (0:0) uzvarēja "Thun". Savukārt Roberta Uldriķa pārstāvētā "Sion" ar 0:4 (0:2) kapitulēja Bernes "Young Boys". Abi Latvijas futbolisti laukumā bija visas 90 minūtes.

Kipras čempionātā 62 minūtes laukumā bija Deniss Rakels, "Paphos" komandai viesos cīnoties 1:1 (1:1) ar "Anorthosis".

Traumas dēļ laukumā neizgāja Igors Tarasovs, bet Vroclavas "Slask" Polijas čempionātā viesos ar 4:2 (1:0) apspēlēja Sosnovecas "Zaglebie", bet Čehijā kārtējo reizi rezervē palika Dāvis Ikaunieks, kamēr "Jablonec" ar 1:2 (1:0) piekāpās "Plzen", abus vārtus ielaižot pēdējās sešās minūtēs.

Lietuvas čempionātā zaudēja Latvijas pārstāvju bagātīgi pārstāvētā Klaipēdas "Atlantas", kas ar 0:4 (0:1) kapitulēja Mariampoles "Suduva". Viktora Dobrecova trenētajā vienībā visas 90 minūtes nospēlēja Devids Dobrecovs, tiekot arī pie brīdinājuma, 65 minūtes nospēlēja Ņikita Juhņevičs, bet rezervē palika vārtsargs Krišjānis Zviedris.