Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Ļašenko skaidro, kāpēc ne ar vārdu kongresā nepieminēja mīklaino audio ierakstu

Rolands Eliņš

Ļašenko skaidro, kāpēc ne ar vārdu kongresā nepieminēja mīklaino audio ierakstu
Vadims Ļašenko. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Šodien notikušā LFF ārkārtas kongresa galvenais iniciators Vadims Ļašenko, Latvijas Telpu futbola asociācijas prezidents un pagājušo LFF prezidenta vēlēšanu kandidāts, pēc balsojuma rezultātu izziņošanas, kas nozīmēja Kaspara Gorkša palikšanu LFF prezidenta amatā, sarunā ar žurnālistiem sīkāk pastāstīja par mīklaino audio ierakstu, par kuru Ļašenko izsakās kā Gorkša un bēdīgi slavenā Oļega Gavrilova slepenās vienošanās pierādījumu. Ļašenko paša rīcībā šī ieraksta nemaz nav, tāpēc arī viņš neesot vērsies ar iesniegumu varas iestādēs un tāpēc arī viņš neesot šo tēmu raisījis kongresa debatēs.

„Ņemot vērā atmosfēru kongresa zālē, rezultāts bija paredzams,” medijiem atzina Vadims Ļašenko, LTFA prezidents. „Pirms kongresa, protams, bija lielāka ažiotāža. Pats biju cerējis, ka kongresā būs citādāka atmosfēra, bet tāds nu ir LFF biedru lēmums, un tas ir jāciena.”

Ļašenko pirms kongresa bija parādījis vairākām LFF amatpersonām audio ierakstu, par kuru tika apgalvots, ka tajā dzirdama Kaspara Gorkša un Oļega Gavrilova saruna pirms 2018. gada LFF vēlēšanām. Ļašenko šo audio ierakstu publicēt piedāvāja arī medijiem, ieskaitot Sportacentrs.com, taču mediju rīcībā to nenodeva, attiecīgi nedodot iespēju pārliecināties par tā autentiskumu. Savukārt LFF kongresā šodien šis ieraksts vispār netika pieminēts, par ko Ļašenko tika vaicāts intervijā.

„Tas tāpēc, ka man šī ieraksta pašam nebija,” sacīja Ļašenko. „Kāpēc negāju un nerunāju par šo ierakstu debatēs? Nu, nebija man viņa uz rokas, tāpēc arī bija tāda reakcija. Man ir viedoklis par šo visu. Kāpēc neteicu to biedriem kongresā? Teicu to, pirms kongresa visu jau izdarīju, visi biedri to zināja un viņi paši varēja lemt. Centos šo informāciju nopludināt, diemžēl „Delfi”, „Sportacentrs” to nepublicēja. No savas puses izdarīju visu, lai biedri būtu par to informēti.

Klātesošie "Delfi" un "Sportacentrs.com" žurnālisti gan iebilda, ka viņiem audio ieraksts netika nodots, tikai ļauts to noklausīties, uz ko Ļašenko norādīja, ka šis ieraksts tika atskaņots LFF amatpersonu klātbūtnē, bet reakcijas no viņu puses nebija. „Ja man šis ieraksts būtu pašam, tad, jā, rakstītu attiecīgu iesniegumu,” izteicās Ļašenko, kurš atzina, ka audio ieraksts, kura noklausīšanās tika piedāvāta, bijis apstrādāts, atsevišķas daļas izgriežot. Viņš nezināja paskaidrot, kādēļ tas darīts, taču pieļāva, ka sarunā piedalījušies vēl citi cilvēki, kuri nevēlējušies tikt dzirdēti šajā ierakstā.

Ļašenko arī atzina, ka nav redzējis Gorkša vēstules par panākto vienošanos ar Gavrilovu oriģinālu, tikai kopiju, taču nešaubās par oriģināla esamību un autentiskumu. LTFA prezidents uz jautājumu, kāpēc nevērsās ar šo lietu LFF Ētikas komisijā, aicinot savākt pierādījumus un izvērtēt tos, norādīja, ka apspriedīsies ar juristiem un izvērtēs savus nākamos soļus.

LTFA prezidents paskaidroja, ka pats informāciju par šādu audio ierakstu saņēmis anonīmi: „Saņēmu anonīmu zvanu, cilvēks teica, ka var parādīt informāciju par Gavrilova tikšanos ar Gorkšu. Atnācu uz tikšanos, kur satiku cilvēku, ko nepazinu – viņš man iedeva vēstules kopiju un telefonu, kurā varēja noklausīties ierakstu. Telefonam bija pieliktas austiņas, lai nevarētu ierakstīt skaņu. Tur dzirdēju visu sarunu, kas bija nogriezta, bet varu pateikt, ka tur dzirdamā valoda nav atbilstoša LFF prezidentam. Šī saruna tapa pirms 2018. gada kongresa, un tā nav ētiska rīcība, ka prezidenta amata kandidāts nāk uz tikšanos ar Gavrilovu.”

Gorkšs un Edgars Pukinsks vakar sarunā ar medijiem sniedza savu viedokli par šo ierakstu. Gorkšs to nosauca par viltotu vai falsificētu un nevēlējās neko plašāk komentēt, bet Pukinsks norādīja, ka ieraksta pasniegšanas veids no Ļašenko puses rada daudz jautājumu. „Redziet, viņi abi ir komanda,” šodien skaidroja Ļašenko. „Viņi aizstāv viens otru, tas saprotams. Bet parunājiet ar citiem cilvēkiem, piemēram, Daini Kazakeviču, kurš man teica, ka, ja tas ir tiesa, viņam šādā LFF nav ko darīt. Uzskatu, ka šis ieraksts ir jāpārbauda, jāapstiprina balsu īpašnieki un jānes tas uz policiju.”

Ļašenko apstiprināja, ka centies iegūt audio ierakstu savā īpašumā, taču anonīmā persona, kas viņam to parādījusi, atteikusies. „Vispirms es par šo situāciju vēlējos painformēt futbola amatpersonas, vērsos pie Pukinska un Kazakeviča,” teica Ļašenko. „Pēc tam, jā, painformēju arī Ģirtu Mihelsonu („Metta/LU” ģenerālsekretāru) un citus futbola cilvēkus. Kurus? Emīlu Latkovski, Artūru Zakreševski...”

Netika slēpts, ka Ļašenko pats nemaz nepazīst Gavrilovu un nevar viņu atpazīt pēc balss, taču LTFA prezidents uzskatīja, ka audio ierakstā ir skaidri noprotams, ka Gorkšs runā tieši ar Gavrilovu: „Tur viss skaidrs dzirdams, var visu saprast. Gorkšs arī uzrunā personu vārdā Oļegs, viņi runā par vēstulē minētajām lietām.”

Ļašenko norādīja, ka gadījumā, ja drīzumā atkal būs 20 LFF biedri, kuri vēlēsies izteikt neuzticību Gorkšam kā LFF prezidentam, viņš izskatīt iespēju atbalstīt arī šo ārkārtas kongresu: „Taču skaidrs, ka ārkārtas kongresus visu laiku nav pareizi rīkot. Šodien redzējām, ka sabiedrība tam nav gatava un pieņēma lēmumu ļaut Gorkšam turpināt darbu.”

„Es zinu, ka ir biedri, kuri vērsušies pie LFF ar interesi par budžetu un vēlmi uzzināt konkrētus skaitļus,” teica Ļašenko, taču reizē arī nevēlējās nosaukt kaut konkrētus LFF biedrus, kuri būtu vērsušies LFF un aicinājuši izskaidrot neskaidrās lietas LFF jaunajā budžetā, kas tika minēts kā viens no iemesliem ārkārtas kongresa sasaukšanai. Pēc ilgstošas iztaujāšanas Ļašenko tomēr nosauca, ka ar šādu interesi pie LFF vērsās „Latvijas Jaunatnes futbola līga” pārstāvis Dainis Gudermanis. Ļašenko pats kongresā piedalījās kā „Nikara” pārstāvis, un „Nikars” arī bija starp LFF biedriem, kas parakstīja vēstuli par kongresa sasaukšanu, taču Ļašenko nevarēja apstiprināt, ka „Nikars” būtu vērsies LFF ar savām bažām par budžeta sastādīšanu, jo tas ir kluba vadības ziņā, kamēr viņš ir tikai deleģēts kongresam.

„Kongresa atmosfēra diemžēl ietekmēja biedru brīvību izteikties,” norādīja Ļašenko. „Biedri nav pieraduši pie šādas atmosfēras, šeit viss bija oficiāli un kameru priekšā, biedri labāk jūtas, kad nav kameru, un tagad baidījās uzdot jautājumus, lai gan labi zināms, ka viņiem ir interese par tām problēmām, kas tika minētas biedru parakstītajā vēstulē. Jūs taču redzējāt, cik maz cilvēku šodien uzstājās debatēs.” LTFA prezidentam tika aizrādīts, ka viņš pats taču arī nepiedalījās debatēs, uz ko viņš atbildēja: „Es visu jau biju izdarījis iepriekš. LFF biedriem šodien bija jābalso, un es viens kā „Nikara” pārstāvis taču nevarēju ietekmēt visu situāciju.”

 +17 [+] [-]

, 2019-02-28 19:05, pirms 5 gadiem
Mēs gribam atklātību, lai sēdes tiek ierakstītas.

Nejūtamies ērti runāt, kad sēdes tiek filmētas un ierakstītas.


Hmm.

 +15 [+] [-]

, 2019-02-28 19:06, pirms 5 gadiem
Nerunāja neparko,sēdēja ierāvies krēslā ar bērnišķīgo smīniņu!

 +17 [+] [-]

, 2019-02-28 19:11, pirms 5 gadiem
Ap.irsās

 +11 [+] [-]

, 2019-02-28 19:19, pirms 5 gadiem
Atā!

 +17 [+] [-]

, 2019-02-28 19:22, pirms 5 gadiem
Šis neapstāsies pie nekā. Un kā tu vari normāli kaut ko futbolā attīstīt un virzīt uz priekšu, ja tu zini, ka tev šādi cilvēki aiz muguras mēģina pīt intrigas, pārvilināt biedrus, izdarīt spiedienu, lai tik gāztu prezidentu utt. Jebkurš saprātīgi domājošs cilvēks saprot, ka šādā gaisotnē taču nevar brīvi elpot.
Tā vietā lai visi lēnam un pa vienam risinātu šīs problēmas, kaut ko tik bļauj un mēģina deķi raut uz savu pusi. Pilnīgs murgs ir šis alkatīgums!

 +14 [+] [-]

, 2019-02-28 19:23, pirms 5 gadiem
Totāls klauns, sīkais krievelis apdirrsās vienā setā

 +18 [+] [-]

, 2019-02-28 19:23, pirms 5 gadiem
Tātad viss ir safabricēts, jo redz ieraksts man pašam nav un neiešu to prasīt, vienošanās oriģināls man nav, bet zinu ka tāds ir, tomēr nemeklēšu.
Ja jau tik dikti vēlējās nomest Kasparu, tad ja visi pierādījumi būtu, tad tie sen jau būtu parādīti utt Savādāk tikai tukša muldēšana.

 +14 [+] [-]

, 2019-02-28 19:24, pirms 5 gadiem
Anonīmais.... Šis laikam domā, ka mēs esam baigie naivuļi vai galvā sisti, ka tam noticēsim. Ja jau šis anonīmais tiešām gribēja iznest šo ierakstīto "sarunu" atklatībā tad kapēc nedarīja to pa īstam???? Tikai tapēc, ka ta bija falsificēta - izgriezti gabaliņi un samontēti kopā. Izrauti vārdi no konteksta u.t.t. Ja jau tāds dūzis viņiem būtu rokā tas noteikti tiktu laists spēlē... Nožēlojami!!!

  +5 [+] [-]

, 2019-02-28 19:25, pirms 5 gadiem
es saprotu, ka Gorkšs nav ideāls, vēl pietrūkst pieredzes administrēšanā un komunikācijā, bet šitas čalītis taču ir vispār čau ...

 +10 [+] [-]

, 2019-02-28 19:26, pirms 5 gadiem
Un, ja kongresa laikā vēl uzdod jautājumus, kurš piegādā puķes federācijai, jo tas arī esot aizdomīgi, nu tad tu saproti, ka opozīcijai pilns rublis nav.
Sākot ar Uldriķi visu varošo un tas, kurš ir "visu" izdarījis un var atļauties ar pirkstu rādīt uz citiem, beidzot ar šitādiem Pļaščenkoviem, kuriem neko citu nav kā darīt, kā mēģināt atrast pupu, pie kura piezīsties (nauda), jo nu tur nekas labs no cilvēka nevar būt, ja visu laiku mēģina tikai atrast negatīvo.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-28 19:36, pirms 5 gadiem
Prieks ka sporta un futbola līdzjutēji nav akli!

Parejie gan piekaizh saskanju pie sprices un to vadoni pa meeru,tur nav pilns rubulis,un tagad vaimanaa kur visa nauda celjiem utt..pielaizh vel sitos cittautiesus pie sprices,izzags visu savtigiem nolukiem!

 +10 [+] [-]

, 2019-02-28 19:45, pirms 5 gadiem
Ļašenko norādīja, ka gadījumā, ja drīzumā atkal būs 20 LFF biedri, kuri vēlēsies izteikt neuzticību Gorkšam kā LFF prezidentam, viņš izskatīt iespēju atbalstīt arī šo ārkārtas kongresu:

Un tā bezgalīgi.Pārdesmit domu biedrus vienmēr atradīs un tikai sasauks ārkārtas kongresus.Es domāju,ka tas aplamais punkts statūtos nākošā kongresā ir jāpārskata,citādi šim cirkam nebūs gala.Vismaz 1/4 daļas biedru piekrišana būtu vajadzīga.Par skaitļiem var diskutēt,bet kā redzams ar 1/10 daļu ir iespējas manipulēt un vienkārši traucēt LFF strādāt.Pareizi Usačovs izteicās,ka deguna galā čempionāts ,bet LFF dažu desmitu idiņu dēļ ir spiesti rīkot ārkārtas kongresu.

  +4 [+] [-]

, 2019-02-28 19:47, pirms 5 gadiem
Es tikai vienu tad nesaprotu - ok noticam Ļašenko, ka tāds ieraksts pastāv, vēstule ir, un Gorkšs apsolījis realibitēt Gavrilovu, ja kļūs par LFF prezidentu. Kaspars jau ir gandrīz jau GADU kā prezidents, un Gavrilovs nav ne reabilitēts un neviens par to no LFF pat nav iepīkstējies. Da ja tāda vienošanās būtu - jau sen tas Dpils darbonis būtu dabūjis ko kārojis vai arī Gorkšs no amata būtu atcelts.

 +12 [+] [-]

, 2019-02-28 19:52, pirms 5 gadiem
Blefot bez trumpjiem var,. Bet kad jāliek kārtis galdā, tad bez trumpjiem vinnēt nevar.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-28 21:50, pirms 5 gadiem
Jack Daniel`s rakstīja: Un, ja kongresa laikā vēl uzdod jautājumus, kurš piegādā puķes federācijai, jo tas arī esot aizdomīgi, nu tad tu saproti, ka opozīcijai pilns rublis nav.
Sākot ar Uldriķi visu varošo un tas, kurš ir "visu" izdarījis un var atļauties ar pirkstu rādīt uz citiem, beidzot ar šitādiem Pļaščenkoviem, kuriem neko citu nav kā darīt, kā mēģināt atrast pupu, pie kura piezīsties (nauda), jo nu tur nekas labs no cilvēka nevar būt, ja visu laiku mēģina tikai atrast negatīvo.
Uldriķis manā izpratnē biaj labs žurnālists, bet kā funkcionārs - tāds pats kā lielākā daļa, ko labi apliecina viņa izteikumi par to vai jauniešiem izdevīgāk palikt Latvijā vai doties prom, kuri pēc tam bija pilnīgi pretrunās ar viņa paša dēla karjeras izmaiņām.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-28 22:08, pirms 5 gadiem
Cik nu darbā klausījos, patika FK Ventspils un vēl vairāk BFC Daugavpils čaļi. runāja par tēmu un īsto dr'ēbi.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-28 22:34, pirms 5 gadiem
Onka rakstīja: Es tikai vienu tad nesaprotu - ok noticam Ļašenko, ka tāds ieraksts pastāv, vēstule ir, un Gorkšs apsolījis realibitēt Gavrilovu, ja kļūs par LFF prezidentu. Kaspars jau ir gandrīz jau GADU kā prezidents, un Gavrilovs nav ne reabilitēts un neviens par to no LFF pat nav iepīkstējies. Da ja tāda vienošanās būtu - jau sen tas Dpils darbonis būtu dabūjis ko kārojis vai arī Gorkšs no amata būtu atcelts.
Tur jau tā lieta, ka pat tai ierakstā bij tā kā ķit Gavrīlovs saka izdari to un to(ķip ja tas ir viņš), bet otra puse(ķip Gorkš) saka nē, es to nevaru. Haips jau par to ka viņi runājuši vispār.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-28 22:37, pirms 5 gadiem
Šito mēr.kaķi vajag no futbola norobežot bez tiesībām tuvoties futbolam nākamos 200 gadus. Kre.tīns un ūdens jaucējs!

  +4 [+] [-]

, 2019-03-01 08:13, pirms 5 gadiem
Tracina šitie slāvu "krēslu mednieki". Izdomās visādus mēslus, lai tikai iegūtu iespēju iesēsties Kaspara krēslā.

Ļaujiet viņam strādāt un, ja kaut kas neapmierina, tad neesat biedri un miers.

Neticu, ka Gorkšs ir tendēts uz kaut kādu naudas zagšanu, viņam ir galva uz pleciem un naudu ir nopelnījis spēlējot futbolu.

Uldriķis arī pipausis!

  +4 [+] [-]

, 2019-03-01 09:07, pirms 5 gadiem
Mazais intrigu urļiks uzvilcis uzvalku, tēlo trumpi.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-01 10:13, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Uldriķis manā izpratnē biaj labs žurnālists, bet kā funkcionārs - tāds pats kā lielākā daļa, ko labi apliecina viņa izteikumi par to vai jauniešiem izdevīgāk palikt Latvijā vai doties prom, kuri pēc tam bija pilnīgi pretrunās ar viņa paša dēla karjeras izmaiņām.
Tu runu dzirdēji? Kaut ko caur degunu vienmuļā, monotonā tonī nobubināja, žurnaļuga jopcik.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-01 10:55, pirms 5 gadiem
Kam interesē šī glumā skaidrojumi.

     [+] [-]

, 2019-03-01 11:16, pirms 5 gadiem
Šīs tik tiešām neapstāsies nekad un turpinās pīt intrīgas lai tiktu pie varas. Esi modrs Kaspars, viņš tik gaidīs kad Tu paklupsi. Brīnos par Mettas pozīciju - vai tik tiešām nauda nosaka visu?

     [+] [-]

, 2019-03-03 00:21, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Ļašenko norādīja, ka gadījumā, ja drīzumā atkal būs 20 LFF biedri, kuri vēlēsies izteikt neuzticību Gorkšam kā LFF prezidentam, viņš izskatīt iespēju atbalstīt arī šo ārkārtas kongresu:

Un tā bezgalīgi.Pārdesmit domu biedrus vienmēr atradīs un tikai sasauks ārkārtas kongresus.Es domāju,ka tas aplamais punkts statūtos nākošā kongresā ir jāpārskata,citādi šim cirkam nebūs gala.Vismaz 1/4 daļas biedru piekrišana būtu vajadzīga.Par skaitļiem var diskutēt,bet kā redzams ar 1/10 daļu ir iespējas manipulēt un vienkārši traucēt LFF strādāt.Pareizi Usačovs izteicās,ka deguna galā čempionāts ,bet LFF dažu desmitu idiņu dēļ ir spiesti rīkot ārkārtas kongresu.
Man šķiet, ka BuN likums neļauj celt šo slieksni.