Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

EČ kvalifikācijas pirmajā spēlē U-17 puiši kapitulē pret Polijas jauniešiem

Emils Ozerinskis

EČ kvalifikācijas pirmajā spēlē U-17 puiši kapitulē pret Polijas jauniešiem
Emīls Sprukts. Foto: LFF

LETA. Latvijas U-17 zēnu futbola izlase trešdien Moldovā ar 0:3 piedzīvoja zaudējumu poļiem 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas pirmajā spēlē.

Pirmajā puslaikā vairāk uzbruka poļi, Kristam Pļaviņam pāris epizodēs glābjot Latvijas izlasi no zaudētiem vārtiem. Tomēr 40.minūtē viņš tika pārspēts, kad Jakubs Adkonis gandrīz no laukuma vidus izpildīja soda sitienu un bumba ar augstu trajektoriju trāpīja pa vārtu pārliktni un turpinājumā no Pļaviņa muguras nonāca vārtos.

Pirmā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē pēc stūra sitiena Kacpers Potulskis ieraidīja bumbu vārtos un panāca 2:0 Polijas labā. Jau otrā puslaika trešajā minūtē pēc centrējuma soda laukumā pie tālā vārtu staba precīzi ar galvu sita Maikls Izunvanne - 3:0.

Arī otrajā puslaikā Pļaviņš pāris reizes glāba Latvijas izlasi no vēl lielāka zaudējuma, bet vienā no uzbrukumiem poļi trāpīja pa vārtu pārliktni. Pēdējās minūtes Latvijas futbolisti pavadīja desmit spēlētāju sastāvā, jo par pēdējās cerības sodu sarkano kartīti saņēma aizsargs Artjoms Černovs, kurš, paraujot pretinieku aiz krekla, liedza viņam izskriet vienatnē pret Pļaviņu.

Latvijas futbolisti vārtu rāmī sita vienu reizi, bet poļi - deviņas reizes.

Pirmos divus mačus, šodien pret Poliju un sestdien pret Zviedriju, latvieši aizvadīs Orhejā, bet trešā cīņa pret Moldovu notiks nākamajā otrdienā Kišiņevā.

Izmantotie resursi:
LETA