Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

U17 futbolisti puslaikā ielaiž četrus vārtus un kapitulē pret Izraēlu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

U17 futbolisti puslaikā ielaiž četrus vārtus un kapitulē pret Izraēlu
Andrejs Gluščuks. Foto: LFF

LETA. Latvijas U-17 futbolisti ceturtdien Melnkalnē pirmajā puslaikā savos vārtos bumbu ielaida četras reizes un piedzīvoja zaudējumu UEFA Attīstības turnīra otrajā spēlē, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvijas U-17 izlase (2008.gadā dzimuši spēlētāji) ar 2:5 (0:4) zaudēja Izraēlai.

Salīdzinājumā ar turnīra pirmo spēli vietu Latvijas izlases sākumsastāvā saglabāja vienīgi Artemijs Deņisovs un Nikita Doroņins.

Lai arī Latvijas izlase spēli sāka aktīvi un centās uzbrukt, piektajā minūtē pēc stūra sitiena vārtsargs Kristers Millers pēc cīņas par bumbu bija spiests kapitulēt - 0:1.

Neizmantojot savas iespējas, Latvijas jaunieši 17.minūtē zaudēja arī otros vārtus, kad pēc centrējuma pretinieks palika nepiesegts vārtu priekšā

27.minūtē pēc rupjas kļūdas saspēlē pretinieki viegli panāca 3:0, bet brīdi vēlāk panāca 4:0 pārsvaru, kad pretiniekiem padevās izcils sitiens no soda laukuma robežas.

Latvijas jaunieši otrajā puslaikā centās darboties aktīvi, par ko 51.minūtē tika atalgoti ar gūtiem vārtiem, Artjoma Butrika piespēlēto bumbu vārtos pārvirzot Denisam Nazarovam.

Pašā mača izskaņā tiesneša piešķirto 11 metru soda sitienu realizēja laukumā uz maiņu nākušais Aleksejs Bukovskis, bet jau kompensācijas laikā Izraēlas komanda panāca 5:2.

Jau ziņots, ka otrdien latvieši ar 0:2 zaudēja Melnkalnei, bet Izraēla pēc neizšķirta (0:0) pēcspēles sitienos uzvarēja Slovākiju.

Ceturtdien otrās kārtas mačā slovāki pēc 0:0 neizšķirta pēcspēles sitienos pārspēja Melnkalni.

Noslēdzošā Latvijas izlases spēle pret slovākiem notiks svētdien.

Visi mači notiek Melnkalnes Futbola asociācijas treniņu centrā Podgoricā.

Galvenais treneris Andrejs Gluščuks izlasē ir aicinājis sešu vietējo klubu spēlētājus, kā arī futbolistus no komandām Vācijā, Islandē, Spānijā un Anglijā.

Pavasarī gaidāma Eiropas U-17 čempionāta jaunā kvalifikācijas cikla izloze, atlasei uz finālturnīru risinoties jaunā formātā.

Treniņnometni Rīgā komanda sāka sestdien, bet jau dienu vēlāk devās uz Melnkalni.

Vēlāk pavasarī gaidāma Eiropas U-17 čempionāta jaunā kvalifikācijas cikla izloze, atlasei uz finālturnīru risinoties jaunā formātā.

Trenerim Andrejam Gluščukam izlasē palīdz treneri Māris Smirnovs, Kārlis Vītoliņš un vārtsargu treneris Kristers Putniņš.

Latvijas U-17 izlases kandidātu saraksts:
vārtsargi - Rendijs Mihelsons ("Liepājas Futbola skola"), Kristers Millers ("Wolfsburg", Vācija);
aizsargi - Leonīds Šindlers, Ralfs Zemītis (abi - "Ŗiga Academy"), Artemijs Deņisovs ("Rīgas Futbola skola"), Alekss Kotļevs (Hūsavīkas "Volsungur", Islande), Savēlijs Boroviks ("RFS Academy");
pussargi - Leonards Livčāns, Enriko Gauračs, Rūdolfs Linavskis, Olivers Dzenītis (visi - "Metta"), Aleksejs Bukovskis ("Rīgas Futbola skola"), Toms Sarma ("Riga Academy"), Nikita Doroņins ("Huesca", Spānija), Artjoms Butriks ("Villareal", Spānija), Marks Dambis ("Liepājas Futbola skola"), Markuss Gomins (Londonas "Fulham", Anglija);
uzbrucēji - Olivers Beķeris ("Metta"), Deniss Nazarovs ("Riga Academy"), Nils Voitiškis ("Jelgava").

Izmantotie resursi:
LETA