Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases kapteinis Vaņins: "Zemāk vairs nav, kur krist"

Agris Suveizda

Latvijas izlases kapteinis Vaņins: "Zemāk vairs nav, kur krist"
Andris Vaņins un Roberts Savaļnieks
Foto: LFF

Latvijas futbola izlases pamatvārtsargs un kapteinis Andris Vaņins, kurš aizvadīja pirmo puslaiku, intervijā Latvijas Futbola federācijai atvainojās līdzjutējiem par kaunpilno zaudējumu Gibraltārā (0:1).

- Kas ir mainījies un kādēļ neatkārtojām to, ko Gibraltārā izdarījām pirms diviem gadiem?
- Pirmais puslaiks bija tāds pats, kā pirms diviem gadiem, kad bija 0:0 un tikai otrajā puslaikā izdevās gūt vārtus. Un toreiz guvām arī ātrus vārtus, kas palīdzēja vēlāk iesist vēl četrus. Pirmais puslaiks, domāju, bija daudz labāks nekā otrais. Tajā bija divi labi momenti, taču neguvām vārtus. Bet otrajā puslaikā spēlējām primitīvu futbolu un ar tālām piespēlēm sitām uz priekšu, nekas neizdevās. Un arī pēc rikošeta ielaidām vārtus pēc stūra sitiena [Vaņins pārteicās, vārti tika ielaisti pēc tiešā brīvsitiena – A.S.] un zaudējām.

- Spēlētāju maiņas nepastiprināja spēli. Nepaguvām atjaunoties pēc Fēru salām vai galvenais iemesls tomēr ir spēlētāju galvās?
- Pēc spēles pret Fēru salām bija laiks atpūsties, un sastāvā bija arī četras izmaiņas. Nedomāju, ka puiši bija noguruši. Domāju, ka problēmas jāmeklē tikai pašiem sevī.

- Vārtsargiem šādi sitieni ar trajektorijas maiņu nav patīkami. Kas bija atslēga, kādēļ ielaidām šajā situācijā?
- Tādēļ, ka bija rikošets. Pāvels [Šteinbors] visu darīja pareizi. Tajā epizodē nepaveicās. Bumba trāpīja [Dāvim] Indrānam un mainīja trajektoriju, Pāvelam nebija iespēju kaut ko glābt. Viņš centās, bet bumba bija pārāk tālu.

- Līdzjutēji un futbola speciālisti izdara ļoti daudz secinājumu. Tas notiek publiskajā telpā, savstarpējās sarunās. Vai vari piekrist to cilvēku apgalvojumam, ka pašreizējā Latvijas izlase nav iemācījusies spēlēt kā pirmais numurs arī pret ranga un kvalitātes ziņā zemākām izlasēm?
- Grūts jautājums. Otrais puslaiks pret Fēru salām parādīja, ka varam spēlēt labu futbolu. Mēs izlīdzinājām rezultātu, un mums bija iespēja gūt otros vārtus un uzvarēt, lai arī pirmais puslaiks nebija tik labs. Bet otrais puslaiks parādīja, ka mums ir potenciāls. Nezinu, kas šodien notika. Grūti teikt, kas notika ar komandu, vajag laiku, lai pārdomātu, ko darījām nepareizi.

- Kas valstsvienības spēlētājiem tuvākajās dienās un mēnešos jāizdara un kāda mācība jāņem no šīs spēles un nometnes, lai nākamajā izlases nometnē būtu labāki?
- Domāju, ka gados jaunajiem spēlētājiem, pirmkārt, jāpārskata sava attieksme pret futbolu. Daudziem spēlētājiem būšana izlasē ir avanss. Viņiem ir jāpārskata sava attieksme un jāzina, ka mēs no viņiem gaidām, ka viņi varēs palīdzēt mūsu izlasei. Visi saka, lai jaunajiem spēlētājiem dod iespēju. Jā, bet, kad viņiem dod iespēju, tur nekā nav. Grūti no viņiem kaut ko prasīt, ja viņi nevar. Līdz nākamajai nometnei ir daži mēneši. Tagad sāksies Latvijas čempionāts, un ceru, ka visi izlases kandidāti tiks pie spēlēšanas un ka [izlasē atgriezīsies] ar jaunām emocijām un citu attieksmi pret izlasi, un ka viņi Baltijas kausā parādīs visu, uz ko ir spējīgi.

- Ko pēc šāda mača vari pateikt mūsu līdzjutējiem, kuri gan skatījās tiešraidē, gan bija arī klātienē un no kuriem tikai slinkais publiskajā telpā neizsaka viedokli par spēli?
- Pirmkārt, gribu atvainoties mūsu līdzjutējiem par tādu neizteiksmīgu spēli un tādu rezultātu, jo zemāk vairs nav, kur krist – 0:1 pret Gibraltāru. Tajā pašā laikā gribu pateikt paldies tiem līdzjutējiem, kuri bija kopā ar mums stadionā, un pateikties par viņu atbalstu. Diemžēl mēs jūs pievīlām. Un arī tos, kuri skatījās TV. Gribu palūgt ne tik asi kritizēt spēlētājus, jo mēs esam stipri, pirmkārt, tieši kā komanda, nevis kā atsevišķi spēlētāji. Nevajag rādīt ar pirkstiem: ko tas, tas un tas dara izlasē? Visi spēlētāji ir atbildīgi par rezultātu. Gribu lūgt neuzgriezt muguru izlasei, nākt uz stadionu un mūs atbalstīt. Mēs ceram uz atbalstu Baltijas kausā un Nāciju līgā, jo tas mums ir ļoti nozīmīgs.


1 2 61 komentārs

 +12 [+] [-]

, 2018-03-26 01:19, pirms 6 gadiem
Dīvaini, Vaņins pat nepieminēja Starkovu. Vai tiešām spēlētāji neredz, kādā purvā Starkovs viņus ir ievedis un ka tikai viņš ir vainīgs pie šī kaunpilnā zaudējuma, ko tagad apspriež visā pasaulē? Vai spēlētāji būtu nozombēti vai uzpirkti? Ļoti dīvaini.

 +25 [+] [-]

, 2018-03-26 01:23, pirms 6 gadiem
Tikai Latvijā laikam iespējams nointervēt spēlētāju, nevis treneri pēc lielākā kauna LV futbola vēsturē, plus nepieprasot atkāpšanos.

 +17 [+] [-]

, 2018-03-26 01:29, pirms 6 gadiem
Kāpēc nerunā izlases treneris kurš tad arī ir atbildīgs par rezultātu? Nabaga spēlētāju pamet zem tanka tādā brīdī. Kur LFF galva Indriksons??? Visiem pofig, ir vienalga un neviens nemaz nedomā uzņemties atbildību par notiekošo Latvijas futbolā. Lai viss iet savu dabisko gaitu un pēc mums kaut vai ūdensplūdi.

  +3 [+] [-]

, 2018-03-26 01:38, pirms 6 gadiem
edviins straume rakstīja: Kāpēc nerunā izlases treneris kurš tad arī ir atbildīgs par rezultātu? Nabaga spēlētāju pamet zem tanka tādā brīdī. Kur LFF galva Indriksons??? Visiem pofig, ir vienalga un neviens nemaz nedomā uzņemties atbildību par notiekošo Latvijas futbolā. Lai viss iet savu dabisko gaitu un pēc mums kaut vai ūdensplūdi.
Domāju, ka Starkovam par izlasi vairs nav, ko teikt. Ticu, ka rīt sagaidīsim ziņu par atkāpšanos.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-26 01:57, pirms 6 gadiem
Ja zemāk vairs nav, kur krist, tad Vaņinam kā izlases kapteinim ir jādodas pie trenera un jāpsaka šis pats teksts.

Impulsam ir jānāk arī no pašu spēlētāju puses, ja viņi saprot, ka vajadzīgas pārmaiņas.

 +20 [+] [-]

, 2018-03-26 02:15, pirms 6 gadiem
Tas jautājums par ielaisto golu ir lieks. Iekrist gols var jebkuram un pret jebko. Ja par spēli, tad jājautā, kāpēc bija divi nevis divdesmit uzbrukumi un kāpēc neiesita kaut 4 golus.

  +3 [+] [-]

, 2018-03-26 03:05, pirms 6 gadiem
Vaņins ari kā kapteinim bija jāsauc lietas īstajos vārdos,bet kaut ko murmulē,ka esam stipri...
Bailigs,par starkovu ne vārda....vārtsargs labs,bet kā kapteinis nulle....

  +5 [+] [-]

, 2018-03-26 03:12, pirms 6 gadiem
Latvijā futbols jau sen ir miris, kāda jēga tērēt līdzekļus, spēlēt dēļ ķeksīša un radīt tādu kaunu saviem tautiešiem un vēl jo vairāk pašiem sev. Protams lai jau spēlētāji attīstās un pelna savu maizi, bet jēgu vākt spēlētājus un taisīt šo cirku es nesaskatu. Protams tā ir tikai utopija, ka tiks gāzta vai aizklapēta LFF, bet nu vēl sūdīgāk strādājošu iestādi ir grūti iedomāties. Naudu apgroza tik pa savām kabatām un ņem "trenerus" par kapeikām.

  +7 [+] [-]

, 2018-03-26 03:40, pirms 6 gadiem
Starkovs ir vai nav.Kāda šķirba?Šai futbolistu paaudzei jāņem striķis un jākarās.Te ir jūsu rezultāts attieksmei pret futbolu.Esat nokrituši mēslu bedres pašā dibenā.Veiksmīgu atmošanos siltos sūd.s

  -3 [+] [-]

, 2018-03-26 03:49, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Starkovs ir vai nav.Kāda šķirba?Šai futbolistu paaudzei jāņem striķis un jākarās.Te ir jūsu rezultāts attieksmei pret futbolu.Esat nokrituši mēslu bedres pašā dibenā.Veiksmīgu atmošanos siltos sūd.s
Tu šodien esi zem stipriem grādiem, beidz dzert - tas nepalīdzēs. Rīt tikai sāpēs galva un būs pohas. A Latvijas futbols paliks tur kur jau sen ir bijis - d*rsā galīgā.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-26 03:52, pirms 6 gadiem
Edvīn tev 100 procentīga taisnība,bet rīt man brīvdiena un aliņš palīdzēs

  +1 [+] [-]

, 2018-03-26 04:39, pirms 6 gadiem
Nu bet ko Starkovam teikt? Atkāpjos? Un tad ko? spēlētāji spēlē ne treneris! Tik tups jau viņš arī nav! Vienkārši spēlētāji ir apaļas nulles!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-26 05:48, pirms 6 gadiem
Nevis nepaveicās bet tas mīzulis stāvot sieniņā nez kāpēc uzgrieza muguru nah tad tur stāvēt?

  +6 [+] [-]

, 2018-03-26 06:59, pirms 6 gadiem
Ja jānovērtē Latvijhas futbola stāvoklis ar vienu vārdu, tad tas būtu "dziļi" -
Gan "dir.ā", gan reitingā, gan futbola saimniecībā...

  +4 [+] [-]

, 2018-03-26 07:21, pirms 6 gadiem
Godīgi sakot, tai jābūt sensācijai ja Starkova paliek un pasaka ka turpinās strādāt, bet man šķiet ka tā arī būs.. šim zellim pašcieņas nav, to jau sen sapratu! Izlase ir jāboikotē un jāpieprasa ir LFF un urīn galvas demisija!!

  -4 [+] [-]

, 2018-03-26 07:42, pirms 6 gadiem
Kāda jēga visu laiku piesaukt Starkovu? Pahara laikā 0:5 pret Gruziju nebija neko labāk.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-26 08:21, pirms 6 gadiem
Nu bet ko jus gribat? Paskataties uz sastavu, uz uzvardiem!! Las tie tadi vispar ir? Vanins ok! Un sabala dzirdets ka var iesist vartus! Parejie 0
Tie jau lv izlasei vairs nav laiki kad speleja - verpakovskis, rubins, bleidelis, laizans, cauna, stepanovs utt

  +9 [+] [-]

, 2018-03-26 08:45, pirms 6 gadiem
Kad likās beidzot esam sasnieguši dibenu, no apakšas pieklauvēja..

     [+] [-]

, 2018-03-26 09:05, pirms 6 gadiem
Kapteinis: Nepaspējām atjaunoties pēc grūtās spēles pret Fēru s., dominējām laukumā, taču nespējām gūt ātrus vārtus, zaudējām modrību spēles beigās, neviens nav ideāls, mēs muguru skatītājiem neuzgriezīsim...

  +1 [+] [-]

, 2018-03-26 09:17, pirms 6 gadiem
Piedodiet,bet nāk prātā komanda "Gazmjas"'

  +6 [+] [-]

, 2018-03-26 09:24, pirms 6 gadiem
Bet vai dzirdējāt, kā mūs slavē Gibraltāra treneris? Latvieši ir GARI, AGRESĪVI un ĻOTI LABI KONDICIONĒTI! Būsim lepni par to! Un mūsu galvenais treneris esot ĻOTI TALANTĪGS! Un ne katra komanda spējot uzvarēt visās spēlēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-03-26 09:49, pirms 6 gadiem
Domāju, ka to spēlētāju, kuriem, kā Vaņins saka, izlasē būšana ir avanss, šobrīd tur ir par daudz. Ja varam atļauties neizsaukt tādus spēlētājus kā Karašausks un Kamešs, bet pēc tam zaudējam pat Gibraltāram, tad domāju, ka Starkova spēlētāju atlase pēc principa "paļaušos uz savām sajūtām un intuīciju" ir nofeilojusi, un ir laiks atkāpties.

     [+] [-]

, 2018-03-26 09:52, pirms 6 gadiem
Visi, protams, grib nolinčut Stariku, taču Gibralitārs galīgi nav tā komanda, pret kuru, uzvara vai zaudējums ir atkarīgi no trenera izvēlētās taktikas un "trumpja gājieniem". Gibralitārs ir komanda, pret kuru nav vajadzīga kaut kāda īpaša taktika vai viltus gājieni - tā ir komanda, pret kuru vienkārši ir jāiet laukumā un jāvinnē, pēc principa - "begi i bej". Saka jau, ka futbolau tagad spēlēt prot visu, taču man šķiet, ka Gibralitārs ir komanda, pret kuru ir jāizcīna uzvara arī bez trenera. Laukumā iet spēlētāji, nevis treneris vai ģenerālsekretārs un tieši spēlētāji ir tie, kuriem jācīnās par savu cieņu un godu laukumā!

  +4 [+] [-]

, 2018-03-26 09:54, pirms 6 gadiem
Ja treneris un viņa štābs nevar izvēlēties spēlētājus, kas varētu uzveikt Gibraltāru, tad domāju, ka arī asistentiem šobrīd būtu laiks atkāpties, gluži tāpat kā galvenajam trenerim.

Un šoreiz, lai federācija nelokās - viens no pēdējiem labajiem darbiem, kuru Indriksons un Mežeckis var izdarīt, lai aizietu no federācijas ar godu, ir Starkova vietā ielikt kvalificētu ārzemju treneri (sākam ar piedāvājumu Grigorčukam), kurš varētu atgriezt kaut nelielu ticību mūsu izlasē. Kamēr laiks līdz Baltijas kausam un Nāciju līgai.

  -2 [+] [-]

, 2018-03-26 09:55, pirms 6 gadiem
Ungārija, kas ir divas pakāpes augstāk futbola ziņā par Latviju, zaudēja kvalifikācijā Andorai 0:1. Dzīve nebeidzās.

Šeit nevienam neienāk prātā, ka varbūt šāda draudzības spēle bija laba iespēja paskatīties, vai izlases tuvākās rezerves kaut ko var. Izrādās nevar neko. Par ko lielais pārsteigums?

Protams, uzvar komanda, zaudē treneris. Šobrīd varbūt tiešām būtu labs moments noņemt Starkovu. No otras puses - absolūti līdzīgā situācijā pēc 0:5 pret Gruziju aizgāja Pahars. Un tā bija ne mazāk pazemojoša spēle - tiem, kas to skatījās. Pahars aizgāja. KAS no tā palika labāk?

  +1 [+] [-]

, 2018-03-26 09:57, pirms 6 gadiem
Man ir labāks plāns. Muceniekos vajag atvērt futbola akadēmiju! Pēc 10 gadiem būsim reitingā blakus Beļģijai un Šveicei!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-26 09:57, pirms 6 gadiem
Emilio rakstīja: Visi, protams, grib nolinčut Stariku, taču Gibralitārs galīgi nav tā komanda, pret kuru, uzvara vai zaudējums ir atkarīgi no trenera izvēlētās taktikas un "trumpja gājieniem". Gibralitārs ir komanda, pret kuru nav vajadzīga kaut kāda īpaša taktika vai viltus gājieni - tā ir komanda, pret kuru vienkārši ir jāiet laukumā un jāvinnē, pēc principa - "begi i bej". Saka jau, ka futbolau tagad spēlēt prot visu, taču man šķiet, ka Gibralitārs ir komanda, pret kuru ir jāizcīna uzvara arī bez trenera. Laukumā iet spēlētāji, nevis treneris vai ģenerālsekretārs un tieši spēlētāji ir tie, kuriem jācīnās par savu cieņu un godu laukumā!
Neviens neapstrīd to, ka šī brīža izlases spēlētāju meistarības līmenis ir zems. Taču izlasi manu komentāru (tieši pirms tavējā). Ja uz izlasi tiek izsaukti spēlētāji, kuri nav pat labākie Virslīgā, bet tajā pašā laikā tiek ignorēti labākie vietējie un tādi, kas atzīstami cīnās ārzemju klubos (lasi - Karašausks un Kamešs), tad tā tiešā veidā ir Starkova atbildība.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-26 10:00, pirms 6 gadiem
mndvolk rakstīja: Ungārija, kas ir divas pakāpes augstāk futbola ziņā par Latviju, zaudēja kvalifikācijā Andorai 0:1. Dzīve nebeidzās.

Šeit nevienam neienāk prātā, ka varbūt šāda draudzības spēle bija laba iespēja paskatīties, vai izlases tuvākās rezerves kaut ko var. Izrādās nevar neko. Par ko lielais pārsteigums?

Protams, uzvar komanda, zaudē treneris. Šobrīd varbūt tiešām būtu labs moments noņemt Starkovu. No otras puses - absolūti līdzīgā situācijā pēc 0:5 pret Gruziju aizgāja Pahars. Un tā bija ne mazāk pazemojoša spēle - tiem, kas to skatījās. Pahars aizgāja. KAS no tā palika labāk?
Kas no tā palika labāk? Tas Tev jāvaicā federācijā cilvēkiem, kuri nolēma Pahara vietā ielikt Starkovu. Futbola fanam "parastajam" jau tad bija skaidrs, ka diez vai šādi kaut kas mainīsies, taču federācijas lēmēji izdomāja uzlikt plāksteri lauztai kājai un ejam tālāk.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-26 10:11, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Neviens neapstrīd to, ka šī brīža izlases spēlētāju meistarības līmenis ir zems. Taču izlasi manu komentāru (tieši pirms tavējā). Ja uz izlasi tiek izsaukti spēlētāji, kuri nav pat labākie Virslīgā, bet tajā pašā laikā tiek ignorēti labākie vietējie un tādi, kas atzīstami cīnās ārzemju klubos (lasi - Karašausks un Kamešs), tad tā tiešā veidā ir Starkova atbildība.
Jā, protams - viena lieta ir spēlētāju selekcija, taču, atkārtošos - laukumā iet spēlētāji. Un nav svarīgi - virslīgas vai kādas citas līgas labākie vai ne labākie - Gibralitārs ir jāuzvar! Tā nav komanda, pret kuru vajag baigo taktiku vai sevišķu noskaņošanu - tā ir komanda, kuru vienkārši ir jāiet un jāvinnē, pie tam, ar pēc iespējas lielāku rezultāta starpību! Spēlētājiem, bez maz, pirms spēles jāizvirza mērķis - kurš pretinieka vārtos sasitīs visvairāk bumbu. Bet nu, ja izej laukumā un rausties, tad neko darīt...

  -1 [+] [-]

, 2018-03-26 10:16, pirms 6 gadiem
+4 [+] [-]Ziņot
reikons, 01:38, pirms 8 stundām, ignorēt, atbildēt
edviins straume rakstīja: Kāpēc nerunā izlases treneris kurš tad arī ir atbildīgs par rezultātu? Nabaga spēlētāju pamet zem tanka tādā brīdī. Kur LFF galva Indriksons??? Visiem pofig, ir vienalga un neviens nemaz nedomā uzņemties atbildību par notiekošo Latvijas futbolā. Lai viss iet savu dabisko gaitu un pēc mums kaut vai ūdensplūdi.
Domāju, ka Starkovam par izlasi vairs nav, ko teikt. Ticu, ka rīt sagaidīsim ziņu par atkāpšanos

Stipri šaubos. Viņš gaida līgums laušanu no LFF puses. Iebāzīs naudiņu kabatā. Vecim ne kauna, ne goda. Var jau saprast: nebrauks uz Īriju sēnes lasīt, bet citu neko neprot. Neviens klubs arī neņems. Ja nu vienīgi Pampāļu izlase.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-26 10:23, pirms 6 gadiem
Sāk šķist, ka laukumā atrastos Starkovs, un nevis paši spēlētāji - tas tā, skatoties, ko saku lielākā daļa komentētāju. Futbols latvijā ir sapuvis jau saknē, sākot ar vadību, beidzot ar visām virslīgām, jauniešiem, izlasēm.
Nevienam nav noslēpums, ka Starkovs nav nekāds svētais, bet, ja esam godīgi - neviens diži labāks Latvijas izlasei pat tuvu nenāks.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-26 10:24, pirms 6 gadiem
Daži te piemin zaudējumu Gruzijai. Galīgi nevietā, Gruzija ir daudz augstākas klases komanda, arī par Latviju un talantīgu futbolistu tur ir neierobežots daudzums!

     [+] [-]

, 2018-03-26 10:25, pirms 6 gadiem
Nevajag lūgt faniem turpināt atbalstīt LV izlasi, jo tā pati ir uzgriezusi muguru faniem. Sākot ar sapuvušo vadību, beidzot ar bezrakstura puikiņiem, kuriem pārpratuma pēc ir izdalītas izlases formas.

     [+] [-]

, 2018-03-26 10:26, pirms 6 gadiem
WreckLV rakstīja: Sāk šķist, ka laukumā atrastos Starkovs, un nevis paši spēlētāji - tas tā, skatoties, ko saku lielākā daļa komentētāju. Futbols latvijā ir sapuvis jau saknē, sākot ar vadību, beidzot ar visām virslīgām, jauniešiem, izlasēm.
Nevienam nav noslēpums, ka Starkovs nav nekāds svētais, bet, ja esam godīgi - neviens diži labāks Latvijas izlasei pat tuvu nenāks.
Kurus trenerus esi aicinājis?
1 2 61 komentārs