Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Maksimenko: "Esmu sarūgtināts, ka jāizlaiž spēle pret Šveici"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Maksimenko: "Esmu sarūgtināts, ka jāizlaiž spēle pret Šveici"
Vitālijs Maksimenko
Foto: LFF.lv

Šodien plkst.19:00 Latvijas futbola izlase uzsāks PK2018 kvalifikācijas turnīra maču viesos pret Šveici. Pirms cīņas Marians Pahars saskāries ar lielām problēmām malējo aizsargu pozīcijās - ir pieejami tikai Vladislavs Gabovs, Gints Freimanis un Aleksandrs Solovjovs, kamēr stabilā vērtība Vitālijs Maksimenko izcietīs diskvalifikāciju. LFF sagatavojusi interviju ar Maksimenko, kurš, visticamāk, uzspēlēs pārbaudes mačā Gruzijā.

Vitālijs Maksimenko: "Tas ir arī nedaudz grūti [kad trenējies kopā ar komandu, bet zini, ka nākamajā spēlē piedalīties nedrīkstēsi - aut.], jo vienmēr, kad braucu uz izlasi, domāju par cīnīšanos tikt pamatsastāvā. Motivācija [trenēties] protams ir, bet tā ir citāda. Esmu nedaudz sarūgtināts, ka man [šajā ciklā] ir divas dzeltenās kartītes, bet tā ir sanācis, neko darīt - tāds ir futbols. Izlaidīšu šo spēli, un ceru, ka [nākamajā cikla spēlē] pret Portugāli atkal būšu sastāvā.”

Divas dzeltenās kartītes Maksimenko nopelnīja spēlēs pret Fēru salas komandu Rīgā un Portugāles izlasi Faru. “Pret Portugāli bija parasts pārkāpums - normāla epizode, bet pret Fēru salām – emocijas... Tajā epizodē noteikumus pārkāpa Ivans Lukjanovs, bet es emocijās pagrūdu vienu spēlētāju. Jā, varbūt varēju būt mierīgāks, taču rezultāts bija 0:2, [ritēja] pēdējās minūtes... Kā ir, tā ir - laiku atpakaļ vairs nepagriezīsi.”

Vitālijs, kurš Latvijas valstsvienības rindās aizvadījis 28 spēles un guvis vienus vārtus, Šveices izlasi uzskata par ļoti stipru komandu: “Mēs visi redzējām, kā viņi nospēlēja Eiropas čempionātā ["Euro 2016" aizkļuva līdz astotdaļfinālam]. Šveice ir mūsu grupas līdere, viņiem ir top futbolisti, kuri spēlē Anglijas Premjerlīgā un tamlīdzīgi. Šī cikla ietvaros viņi uzvarēja Portugāli. Šveice būs spēles favorīte - viņiem ir 12 punkti, uzvarējuši visās spēlēs.”

Spēle pret Šveici sestdien Ženēvā sāksies pulksten 19 pēc Latvijas laika. Piektdien pēc Latvijas valstsvienības treniņa nākamajā spēles arēnā Maksimenko pauž gandarījumu, ka mačs notiks tik lielā un skaistā stadionā ar lielisku zālienu, un sarūgtinājumu, ka būs jāpaliek malā. “Tribīnēs būs nedaudz grūti, jo gribēsies palīdzēt komandai,” turpina Vitālijs. “Kad spēlē nacionālā izlase, vienmēr gribas būt laukumā. Tā bijis arī iepriekš. Kad pirms diviem gadiem bija meniska trauma un spēli skatījos televīzijā, gribēju būt tur. Protams, tagad būšu komandai tuvāk, būšu kopā, pārdzīvošu un atbalstīšu. Palīdzēšu kā vien varēšu!”

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija