Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Grīnbergs: "Anglija ir absolūti cita līmeņa izlase, taču cīnīsimies!"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Grīnbergs: "Anglija ir absolūti cita līmeņa izlase, taču cīnīsimies!"
Jānis Grīnbergs
Foto: LFF

Latvijas U19 futbola izlase ar uzvaru pār Maķedoniju sāka Eiropas čempionāta kvalifikācijas Elites raundu. Pēc mača divu vārtu autoram Bogdanam Samoilovam nācās uzkavēties dopinga kontrolē [ierasta procedūra augstākā līmeņa UEFA sacensībās], kamēr savus komentārus par spēli izteica vārtsargs Rihards Matrevics un pussargs Jānis Grīnbergs.

Rihards Matrevics, Latvijas U19 izlases vārtsargs: "Katrs, manuprāt, izdarīja savu darbu. Bogdans iesita divus labus golus. Beigās izturējām [spiedienu]. Gribējās, lai mača galotnē nospēlējam nedaudz solīdāk, neļaujot pretiniekiem gūt vārtus. Otrajā puslaikā man darba bija nedaudz vairāk, taču neteiktu, ka kāds no sitieniem sagādāja problēmas. Vienpadsmit metru soda sitiens? Pretinieku futbolists malacis, apmānīja mani."

Savukārt Jānis Grīnbergs pēc spēles uzsvēra, ka galvenā panākuma atslēga šodienas uzvarai bija komandas spēle: "Turpinājām spēlēt tā, kā to darījām kvalifikācijas ciklā. Šodien katrs atdeva sevi laukumā, tagad tādā pašā garā jāturpina pret angļiem!"

Pirms dažām dienām internetā parādījās bažas, ka "Schalke 04" klubs var nepalaist Jāni uz izlases mačiem: "Komandas treneris vēlējās, lai es palieku. Tam bija savi iemesli, bet par tiem tagad negribās runāt," atzīst deviņpadsmit gadus vecais futbolists. Izlases rīcībā Grīnbergs nonāca tikai vakar. "Protams, kad tu izlaidi trīs vai četras dienas no sagatavošanās posma, grūti parādīt savu labāko sniegumu," uz prasību novērtēt savu spēli atbildēja futbolists, "var teikt, ka "Schalke" ir mana darba vieta, tāpēc nevaru neko viņiem pateikt pretī. Man vienmēr lepnums pārstāvēt Latvijas izlases krāsas - prieks, ka šobrīd man dota tāda iespēja!"

Komentējot Latvijas izlases nākamo pretinieku Angliju Grīnbergs uzsver, ka šī ir absolūti cita līmeņa izlase. Par Anglijas futbola spēku futbolistam bija iespēja pārliecināties, spēlējot U21 izlases kreklā. "U19 līmenī Angliju liktu augstākajā plauktiņā, kopā ar Spāniju un Vāciju. Būs grūti, taču atdosim visus spēkus, lai tiktu pie panākuma," sarunu noslēdza futbolists.

Latvijas un Anglijas U19 izlašu mačs paredzēts 24. martā plkst. 15:00, kamēr noslēdzošo spēli kvalifikācijas Elites raundā latvieši aizvadīs 27. datumā, tiekoties ar Ungāriju.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-21 21:14, pirms 6 gadiem
Attieksme Jānim pareiza,lai viss izdodas!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-22 06:50, pirms 6 gadiem
Grīnbergam vakar tiešām nebija tā labākā spēle,cik nu izdevās redzēt pa to saraustīto SC pāraidi no Maķedonijas.Cerams,ka ar angļiem nospēlēs labāk.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-22 14:00, pirms 6 gadiem
Si ir labak izlase , kada bijusi jaunako laiku vesture un Anglijai bus loti gruti .