Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-21 lieliska pieredze un zaudējums Anglijā pret futbola dzimtenes vienaudžiem

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Latvijas U-21 lieliska pieredze un zaudējums Anglijā pret futbola dzimtenes vienaudžiem
Krišs Kārkliņš mēģina apturēt Ademolu Lukmenu
Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Šodien Bornmutā Latvijas U-21 izlase aizvadīja jau trešo spēli 2019. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Mūsējie viesos 8 514 skatītāju klātbūtnē tikās ar Angliju un zaudēja ar 0:3. Angļi, kuru rindās netrūka futbolistu ar Anglijas Premjerlīgas pieredzi, labus pamatus uzvarai ielika jau pirmajā puslaikā, gūstot divus vārtus.

Pēc nesenā neizšķirta pret Ukrainu (1:1) Dainis Kazakevičs saglabāja to pašu starta vienpadsmitnieku (4-2-3-1), kas nozīmēja, ka Krišs Kārkliņš turpināja spēlēt ne savā pamatpozīcijā, pildot centra aizsarga funkcijas, bet Andrejs Cigaņiks spēlēja zem centra uzbrucēja Roberta Uldriķa, nevis visvairāk iecienītajā kreisajā flangā. No Anglijas U-21 pamatsastāva kāds klubā spēlē vairāk, kāds spēlē, bet gandrīz visi pārstāv Anglijas Premjerlīgas klubus.

Angļi, kuri nedēļas nogalē ciklu sāka ar neizšķirtu Nīderlandē (1:1), daudz kontrolēja bumbu un rezultātu pret Latviju atklāja 13. minūtē. Labā flanga aizsargs Viktors Litvinskis bija devies palīgā centra aizsargiem, pēc pretinieku piespēles uz malu viņš steidzās pretī savam sedzamajam, tomēr ar māņkustību tika novākts, kam sekoja precīzs Demaraja Greja precīzs raidījums. Grejs "Leicester City" Premjerlīgas titula sezonā piedalījās 12 mačos (pamatsastāvā vienreiz), bet pagājušajā sezonā viņam Premjerlīgā 30 spēles, tostarp deviņas pamatsastāvā un vieni vārti (pret "Manchester United").

Anglijas U-21 izlase neapstājās, tomēr otros vārtus mūsējie 35. minūtē lielā mērā uzdāvināja paši. Komandas kapteinis pārāk spēcīgi piespēlēja balsta pussargam Ingaram Sarmim Stuglim, kurš bumbu nespēja mīksti apstrādāt - bumba atlēca par tālu, to savāca Temijs Ābrahams un pēc neliela reida pats arī guva vārtus, visam nesekmīgi vārtos darbojoties Vladislavam Kurakinam. Ābrahams Premjerlīgā debitēja 18 gadu vecumā "Chelsea" sastāvā, bet šo sezonu sācis "Swansea City", angļu spēcīgākajā līgā visās trijās kārtās tiekot pamatsastāvā.

Lai gan Anglijai joprojām bija liels teritoriāls pārsvars, Latvijas izlase 52. minūtē nopelnīja standartsituāciju uzbrukuma labajā flangā un tā padevās bīstama - Cigaņiks izpildīja, Raivis Andris Jurkovskis sitienu pielaboja un bumba draudīgi lielā ātrumā trāpīja pa mājinieku tīkla ārpusi. Otrajā puslaikā Latvijai bija pāris cienīgi nogriežņi, kā arī vārtos labi darbojās Kurakins, tomēr tieši viņa kļūda 70. minūtē ļāva angļiem panākt 3:0 - mūsu vārtsargs pēc pretinieku piespēles pa gaisu nespēja bumbu nofiksēt rokās, tā izkrita un Keisijam Palmeram (arī sezonu sācis Premjerlīgā, "Huddersfield Town" rindās) viegls gols.

Ļoti labu kombināciju latvieši izspēlēja 76. minūtē. Uz maiņu nākušais svaigais Jānis Grīnbergs pēc laba ātruma ar bumbu centrēja vārtu priekšā, no kurienes mazliet neprecīzi ar galvu sita Jurkovskis. Spēle pie 3:0 angļu labā kļuva atraisītāka un atklātāka, tomēr tuvāk vārtu guvumam joprojām bija Anglijas U-21. Kompensācijas laikā Kurakins izcēlās ar brīnišķīgu atvairījumu, bet uzvaru šovakar tik un tā svinēja mājinieki - 3:0.

Vēl šodien Skotija mazliet negaidīti mājās ar 2:0 pārspēja Nīderlandi, bet Ukraina viesos ar 6:0 sagrāva Andoras vienaudžus. Latvijas U-21 izlase pirmās divas spēles aizvadīja tieši pret pēdējām divām komandām Jelgavā, katru reizi nospēlējot neizšķirti. Nākamā spēle Latvijai 6. oktobrī viesos pret Nīderlandi.

2019. gada EČ kvalifikācijas turnīrs U-21 izlasēm

Anglijas U-21 - Latvijas U-21 3:0 (2:0)
Vārti: Grejs 13', Ābrahams 35', Palmers 70'.
Brīdinājumi: Vokers-Peterss - Fjodorovs.
Anglija: Vudmens, Ārnolds, Tomori, Gomezs, Pīterss, Pālmers (Solanke 71'), Kuks, Deiviss, Grejs, Ābrahams (Kalverts Levins 68'), Odžo (Lukmens 58').
Latvija: Kurakins, Litvinskis, Černomordijs, Kārkliņš, Sorokins, Stuglis, Emsis, Jurkovskis, Cigaņiks (Krušatins 74'), Fjodorovs (Grīnbergs 61'), Uldriķis (Ivanovs 81').
Galvenais tiesnesis: Vasilis Dimitru (Kipra).

Spēles statistika

AnglijaLatvija
Sitieni175
Rāmī60
Stūri111
Pārkāpumi218

4. grupa

VKomandaSP
1.Ukraina24
2.Anglija24
3.Skotija13
4.Latvija32
5.Nīderlande21
6.Andora21

     [+] [-]

, 2017-09-05 23:46, pirms 7 gadiem
Kurakins pa spēli pielaida principā divas kļūdas, kas rezultējās divos ielaistos vārtos. Bet, jāatzīst, vairākās citās reizēs arī izglāba. Visā visumā šis U21 mačs atstāja pozitīvāku iespaidu nekā lielā izlase.

     [+] [-]

, 2017-09-05 23:46, pirms 7 gadiem
Priekšā izskatījāmies ļoti bailīgi. Bet 2 ielaistie vārti Kurakina kļūdas. Virslīgā šogad Kurakins it kā izskatās krietni labāk, bet šodien atveda 2 golus. It īpaši trešos, kas vispār bija kurioza kalngals

  +1 [+] [-]

, 2017-09-05 23:49, pirms 7 gadiem
Bet kopumā pārmest nav pamata. Objektīvi nav reāli, ka virslīgas rezervisti spēs līdzīgi cīnīties ar spēlētājiem ar Anglijas premjerlīgas pieredzi

     [+] [-]

, 2017-09-06 00:45, pirms 7 gadiem
nekas tur baigi labaaks par lielajiem nemaz neizskatiijaas...triisreiz jeedziigi paari centram tiek...lai gan lielie pat shameejiem mazajiem angljiem iespeejams zaudeetu pat ar lielaaku starpiibu...

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 01:10, pirms 7 gadiem
Tas moments,kad LFF tavarishi var priecaties par tabulu. Esam virs futo lielvalsts Niderlandes