Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Gorkšs: "Ir futbolisti, ar kuriem Latvijas izlases treneris vairs nerēķinās"

Rolands Eliņš

Gorkšs: "Ir futbolisti, ar kuriem Latvijas izlases treneris vairs nerēķinās"
Kaspars Gorkšs. Foto: Vladislavs Proškins, f64

Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs intervijā portālam „Tvnet” atklāja, ka vīriešu izlasē vairs kandidātos netiks izsaukti vairāki futbolisti, kuru vārdu nosaukšanu Gorkšs gan atstāja galvenā trenera Slavišas Stojanoviča ziņā.

Kaspars Gorkšs intervijā tika aicināts skaidrot, kādēļ vairāki Latvijas futbolisti klubos rāda atzīstamu sniegumu, bet izlasē pārvēršas un nospēlē daudz pieticīgāk. „Esam identificējuši divas problēmas,” teica Gorkšs. „Pirmā ir psiholoģiskā. Spēlētājiem ir bailes uzņemties atbildību svarīgos brīžos. Stojanovičs arī ir sastādījis katra spēlētāja psiholoģisko portretu. Tur atspoguļotas stiprās un vājās puses, kā futbolists reaģē stresa situācijās. Tā lielākā psiholoģiskā barjera ir bailes uzņemties atbildību. Tas arī raksturo šo komandu laukumā.”

„Otra problēma ir fiziskā sagatavotība. Mūsu izlases futbolisti uztraucoši reti laukumā veic augstas intensitātes darbu,” skaidroja Gorkšs. „Sprintu skaits spēles laikā ir ļoti neliels. Ir lietas, pie kurām var strādāt taktiski un fiziski, bet dažas lietas mainīsies tikai tad, ja izlasē vairs netiks aicināti konkrēti futbolisti. Visus nomainīt nevaram, bet jārūpējas par mantojumu jaunajiem spēlētājiem. Ir spēlētāji, ar kuriem izlases treneris vairs nerēķinās. Jāaicina tie pieredzējušie, kuri jaunajiem var iemācīt labo un pareizo uzvedību gan laukumā, gan ārpus tā.

Gorkšs gan nevēlējās nosaukt konkrētus uzvārdus, sakot, ka tā ir galvenā trenera kompetence. LFF prezidents uzskata, ka Stojanovičs šobrīd ir ieguvis daudz labāku priekšstatu par Latvijas futbola ainu, kā arī uzsvēra, ka šobrīd notiekošais darbs ir tendēts uz nākotni.

Latvijas izlase "Euro 2020" atlases ciklu sākusi ar četriem zaudējumiem un tikai vieniem gūtiem vārtiem (tie paši bija pretinieks sitiens savos vārtos), bet nākamās spēles tagad paredzētas septembra sākumā viesos pret Austriju un savā laukumā pret Ziemeļmaķedoniju.

LFF prezidents arī norādīja, ka jau krietni iepriekš zinājis par ģenerālsekretāra Edgara Pukinska aiziešanu amatu, attiecīgi bijis laiks sagatavoties šim notikumam. Gorkšs arī apstiprināja, ka atlūgumus iesnieguši Komunikācijas daļas darbinieki Toms Ārmanis un Ilvars Koscinkevičs, taču LFF prezidents noraidīja „Twitter” tīklā publicētās runas, ka UEFA vai FIFA būtu apturējusi daļu finansējuma LFF neskaidrā situācijas dēļ. „Problēma ir tā, ka par neprecīzi pasniegtiem vai nepatiesiem faktiem neviens neatvainojas, neprecizē. Ja runājam par FIFA finansējumu, tad pagājušajā gadā saņēmām 282 tūkstošus eiro dažādu projektu realizēšanai. Šogad esam sagatavojuši projektus par kopējo summu 1,2 miljoni. Šobrīd daļa jau ir apstiprināta – vairāk nekā pusmiljona apmērā. Vēl FIFA dod naudu arī LFF administratīvajām izmaksām. Gaidām apstiprinājumus arī par pārējiem iesniegtajiem projektiem,” „Tvnet” citē Gorkšu.

Izmantotie resursi:
https://www.tvnet.lv/6732809/gorkss...

  +2 [+] [-]

, 2019-07-19 11:18, pirms 5 gadiem
Da fiziskaa sagatavotiba ir suds, vajag piesaistit mihu arhipovu vai jani ozolu lai iedod iestradnes un 5 gadu laikaa lai bazi ieliek, stangu cel, barjeras mauc un stradaa uz asumu sprintos, citadi drausmigi izskatas, vispar nav ekplozivitates, vienkarsi musejos noskrien, pie speka speles kontakta krit pa zemi, un.tur jau tas arii ir nevar presingot jo nav fiziskais un attiecigi viss pa virkni sapishas, ja nav meistaribas kompensee uz fizisko, par piemeru var njemt islandi

  +2 [+] [-]

, 2019-07-19 11:20, pirms 5 gadiem
tads shveices uzbrucejs vienkarsi.kaa sodien atceros musu aizsargi no vina kaa kaucuki atleca, krit pa zemi un prasa sodus, vajag sakt normali treneties lai kosties kaa lidzigs ar lidzigu nevis pie pirmaa kontakta krist pa zemi salagas

  -1 [+] [-]

, 2019-07-19 11:23, pirms 5 gadiem
Cerams, ka Freimanis. #blessed

  +4 [+] [-]

, 2019-07-19 11:38, pirms 5 gadiem
Nu gaidām, gaidām.

Kaut kā to stresa situāciju piesaukšana un "sprinti" neraisa uzticību. Vienkārši nav meistarības kājās un domāšanas ātruma galvā. Vienā vārdā sakot - nav meistarības. Arī klubos pārsvarā velk leģionāri. Tā ka tēze, ka klubos spēlē, bet izlasē nē - nu nez vai būs taisnība. Spēlē tā, kā ļauj pretinieks. Ja pretinieks vājāks (virslīgā), tad katrs var būt futbola primadonna. Kaut gan neredzu nevienu Latvijas spēlētāju, kurš pat virslīgas līmenī tā dominētu, ka varētu teikt - jā pāraudzis virslīgas līmeni. Veči vienkārši puslīdz aizpilda vietas, kas viņiem garantētas.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-19 11:40, pirms 5 gadiem
Pie psiholoģijas jau sen vajadzēja ķerties klāt. Savādāk uz izlasi savācas kā uz čomu tusiņu, nevis grauzt zāli laukumā. Protams, fiziskajā jābūt izmaiņām.Nevar pa laukumu rikšot maratonista riksī.Tehnikā kaut cik jau būtu. Vai tad bumbu dzenājot nebūtu iemācījušies elementāro. Protams, nebūs Kristīnes, bet bumbu pieņemot tā nevar atlekt kā pret betona stabu.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-19 11:55, pirms 5 gadiem
Kāpēc autors pie reizes rakstot nevarēja pajautāt Koscinkevičam aiziešanas iemeslus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-07-19 12:20, pirms 5 gadiem
Daļa futbolistu nemaz negrib spēlēt izlasē,bet viņus izsauc uz izlasi. Lūk arī rezultāts tādai spēlei!!

  +2 [+] [-]

, 2019-07-19 13:51, pirms 5 gadiem
timoty rakstīja: Kāpēc autors pie reizes rakstot nevarēja pajautāt Koscinkevičam aiziešanas iemeslus?
Gan jau sašmucējies ar kāpostu, ko ierāvis nāsīs. Lai nebūtu jāsēž, vienojās ka pats aiztīsies

  +1 [+] [-]

, 2019-07-19 13:54, pirms 5 gadiem
Cerams, ka neaicinās er fe ša mīkšļus, kas vakar izblamējās Daugavas stadionā. Koļiņko arī nevajag aicināt. Tas arī no er fe ša blices.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-19 14:34, pirms 5 gadiem
timoty rakstīja: Kāpēc autors pie reizes rakstot nevarēja pajautāt Koscinkevičam aiziešanas iemeslus?
nauda nesmird

  +1 [+] [-]

, 2019-07-19 14:35, pirms 5 gadiem
Vispārējā fiziskā sagatavotība futbolistiem ir vāja. Tas sākas jau no puiku treniņiem, kur treneri tam nepievērš uzmanību vai viņiem vienkārši nav attiecīgo zināšanu, uzskatot, ka fizuhu var uztrenēt arī spēlējot kvadrātu vai ar tehnikas vingrinājumiem.

  +3 [+] [-]

, 2019-07-19 14:40, pirms 5 gadiem
Domāju gan, ka arī citā sastāvā #11Vilki liks Slavišam asaraini gaudot uz mēnesi pēc katras valstsvienības meistarības pārbaudes, bet pēc katras trešās spēles pāris mēnešus pavadīt nervu sanatorijā. To pat vajadzētu ierakstīt Latvijas izlases galvenā trenera darba uzdevumos. Dzert zaļo tēju, balderjāņu tinktūru, lasīt svētās Terēzes memuārus utt.

Kamēr nesāks naturalizēt Gibraltāra un Andoras jaunos futbolistus, futbola Latvijā nebūs.

  +3 [+] [-]

, 2019-07-19 16:53, pirms 5 gadiem
Nesaprotu kapēc par to runā tagad,kad pats Kaspars vēl spēlēja izlase izskatījās tāpat (īpaši otrajās sabraukuma spēlēs ,Gruzija,Slovēnija utt) kad spēlētāji nespēj atjaunieties ,izskatās samocīti un nemotivēti !
Manuprāt ir vesela paaudze nespējnieku ,kas spēj tikai prasīt, bet pasi ņemt nav spejīgi.
Gaidām pārmaiņas ,un ja līdzjūtēji jutīs,ka čaļi atdod visu uz ko viņi sobrīd ir spējīgi ,būs atbalsts!
p.s Himna ir jādzied ,ja Tu to gribi,nevis ,ka tā vajag (un arī to var just)!

  -2 [+] [-]

, 2019-07-20 07:45, pirms 5 gadiem
Mja.... te nu ir novācies komentētāju kontingents - 90% analfabētu (gan futbola izpratnes, gan tiešā nozīmē).
Ja jūs sakat, ka visi spēlētāji ir nespējnieki, tad kurš tad lai spēlē izlasē? Ja viņi visi, apzinoties, ka nav atbilstoša līmeņa spēlētāji, atteiks izlasei - ko tad? Un nevajag tagad klaigāt - lai labāk jaunos aicina, lai laiž U19 izlasi spēlēt! Kad tā notiktu, nez, ko tad jūs .irstu? To, ka 0:7 ir labāk par 0:3, tikai tādēļ, ka jaunos laiž laukumā?

  -1 [+] [-]

, 2019-07-20 08:32, pirms 5 gadiem
11 vilkus var droši nesaukt. Ir taču čivavas, ēzeļi un cūkas. Rezultāts tāds pats