Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Kazahstāna - Latvija 1:1 (spēle galā)

Rolands Eliņš

Teksta tiešraide: Kazahstāna - Latvija 1:1 (spēle galā)
Valērijs Šabala iepriekšējā spēlē pret Kazahstānu. Foto: Reuters/Scanpix

Astanā Latvijas futbola valstsvienība aizvada savu priekšpēdējo spēli UEFA Nāciju līgā, sacenšoties ar Kazahstānas izlasi. Spēles sākums paredzēts 17:00, un portāls Sportacentrs.com piedāvā sekot līdzi notikumu attīstībai teksta tiešaidē.

Kazahstāna - Latvija 1:1

Vārti: Sujumbajevs 37` - Rakels 49`
Brīdinājumi:
Kazahstāna: Eričs, Sujumbajevs, Malijs, Logviņenko, Beisebekovs, Žukovs, Islamhans, Mužikovs, Zainutdinovs, Murtazajevs (Fedins 79`), Turisbeks (Ščotkins 74`)
Latvija: Vaņins - Maksimenko, Jagodinskis, Dubra, Gabovs - Tarasovs - Cigaņiks (Savaļnieks 46`), Isajevs - Rakels - Karašausks (Rugins 63`), Šabala (D.Ikaunieks 72`)
Galvenais tiesnesis: Jans Māe (Dānija)

90+5` Spēle beigusies! Kompensācijas laikā dominēja Kazahstāna, kamēr vienā pretuzbrukumā Rakels izcēlās ar tālu un precīzu piespēli, bet Savaļnieks diemžēl bija aizmugurē.

90` Kompensācijas laiks piecas minūtes. Spēles izskaņā joprojām vairāk uzbrūk kazahi. Vaņins glābj izlasi no zaudējuma - viņš tomēr aizkavē piespēli gar vārtiem, kur pie tālā vārtu stūra jau viens pats gaidīja pretinieks.

85` Rakela kļūda piespēlē gandrīz noved pie ļoti bīstama pretuzbrukuma, bet kazahi veic pārāk stipru piespēli un Vaņins pie bumbas ir pirmais. Seko stūra sitiens, kurā visaugstāk izlec Logviņenko, bet netrāpa un prasa 11 metru soda sitienu. Latviešu aizsargs gan pieskārās viņam ar izstieptām rokām, bet tiesnesis nereaģēja.

78` Vēl viens ilgs Kazahstānas uzbrukums, kurā traumu divcīņā ar Vaņinu gūst Murtazajevs. Viņš pats ;atri izrāpo no laukuma, lai nekavētu komandas uzbrukumu, kas turpinās.

74` Ilga kazahu ofensīva noslēdzas bez bīstama sitiena pa vārtiem, lai gan soda laukumā izdevās ielauzties, un Latvijas aizsargiem radās problēmas ar bumbas izsišanu ārā.

72` Nesaprašanās tagad pie Latvijas vārtiem, bet Vaņins novērš briesmas. Tikmēr Latvija izmanto trešo maiņu, Šabalas vietā laukumā dodoties Dāvim Ikauniekam. Ikaunieks uzreiz arī iesit bumbu vārtos, tiesa, no acīmredzamas aizmugures.

68` Kazahu vārtsargs Eričs neveiksmīgi nospēlē izgājienā, atsitot bumbu pie Savaļnieka, kurš uzreiz centās sist pa tukšajiem vārtiem, taču netrāpīja.

65` Kazahiem trīs stūra sitieni īsā intervālā. Sitiens izdodas tikai vienā, un tas pats garām vārtiem.

Stadionā tiek paziņots, ka spēli klātienē vēro 21 463 skatītāju.

63` Karašauska vietā laukumā dodas Rugins. Acīmredzot gaidāmi kādi taktiskie pārkārtojumi.

59` Karašausks gūst kājas traumu, spēlējot aizsardzībā un neveiksmīgi pagriežot labo kāju uz mākslīgā seguma. Diemžēl nepieciešama piespiedu maiņa, par ko uzreiz tiek signalizēts komandas treneriem.

55` Latvija otrā puslaika sākumā izpildīja uzdevumu, ar spiedienu panāca neizšķirtu, tagad spēle atgriezusies apmēram tādā pašā gaitā kā ritēja lielāko daļu pirmā puslaika.

49` VĀRTI! Latvija panāk neizšķirtu, Rakelam pirmie vārti izlasē. Pēc stūra sitiena bumba paliek kazahu soda laukuma vidū, un Tarasovs asā gaisa divcīņā nogādā bumbu pie tālā vārtu staba, kur viens pats ir Rakels. Tarasovs šajā epizodē smagi krīt, bet Rakels savu iespēju garām nelaiž un sit vārtos. Viņam pirmie vārti izlasē mūžā, bet Latvijai otrie vārti Nāciju līgā.

49` Pēc ātras saspēles centrā Isajevs viens aizskrien labajā flangā, taču soda laukumā tiek panākts.

47` Karašausks sarūpē Latvijai standartsituāciju, tiesa, visai patālu, un Savaļnieka centrējums tiek viegli atvairīts.

46` Sācies otrais puslaiks. Pātelainens izvēlējies nomainīt Cigaņiku pret Robertu Savaļnieku.

Pirmā puslaika statistika

Sitieni (rāmī)Stūra sitieniAizmuguresPārkāpumiBumbas kontrole
Kazahstāna16 (4)20664%
Latvija5(1)10636%

45` Pirmais puslaiks noslēdzies ar neveiksmīgu Cigaņika centrējumu. Kazahstāna ir izpildījusi savu pirmsspēles solījumu spēlēt kā pirmajam numuram, kamēr Latvijas centieni pretuzbrukumos palikuši bez rezultātiem, bet aizsargu un balsta pussargu pieļautie daudzie kazahu tālsitieni radījuši lielas problēmas un arī atveduši zaudētus vārtus.

43` Latvijai vajadzīgs pārtraukums, un ātri. Kazahstānai divi ļoti bīstami uzbrukumi pēc kārtas, kur viņiem pašiem pietrūka aukstasinības izspēlēt līdz tukšiem vārtiem. Latvijas izlasei no šoka palīdz atgūties Rakela ātrais uzbrukums, kura izskaņā Karaušausks iespaidīgi sit no metriem 20, bet vārtsargs izvelk bumbu no vārtiem.

37` VĀRTI! Kazahstāna izvirzās vadībā. Brieda, brieda un nobrieda... Kazahstānas teritoriālais pārsvars un biežie tālsitieni noved pie rezultāta. Sujumbajevs spēka divcīņā tiek garām Cigaņikam un izdara ne pārāk spēcīgu sitienu, taču tas tika izdarīts aizsarga aizsegā, un bumba precīzi nonāk tālajā apakšējā stūrī.

34` Tarasovs uz noteikumu pārkāpuma robežas pārtvēra bumbu, ievadot Latvijas pusātro uzbrukumu, pēc tam pašaizliedzīgi metās cīņā par bumbu, kur guva nelielu potītes traumu, taču varēja uzreiz turpināt spēli. Vēlreiz labā pozīcijā nonāca Cigaņiks, bet šoreiz nesanāca apstrādāt bumbu,

28` Kazahu entuziasmu izdodas piebremzēt Cigaņikam, kurš tiek labā sitiena pozīcijā no 16 metriem, bet tiek bloķēts.

27`Vairākas minūtes Latvijai neizdodas ar bumbu tikt ārā no savas soda laukuma puses, kazahiem arī rodas standartsituācija. Pēc tam ļoti bīstams moments Islamhana izpildījumā, centrā "noguldot" Isajevu un izdarot spēcīgu un precīzu tālsitienu, ko atvairīja Vaņins, Sekoja vēl bīstams kazahu centrējums, taču sitiens soda laukuma vidū ar galvu neizdevās. Pie Latvijas vārtiem sāk zvanīt trauksmes zvani...

Spēles gaitu tas precīzi neatspoguļo, taču sitienu attiecība šobrīd ir 11:2 Kazahstānas labā.

20` Zainutdinovs izcīnīja bumbu Latvijas soda laukuma tuvumā un izvērtās bīstama situācija, Zainutdinovam ātrumā ielaužoties soda laukumā. Taču viņa sitiens tika bloķēts.

14` Vēl viens labs moments Latvijas izpildījumā - Rakels tika pie bumbas laukuma centrā un izvirzīja Karašausku ātrajā uzbrukumā, un Karaušauska centrējums tika atvairīts. Uzreiz gan kazahi atbild ar savu bīstamu momentu, kad Islamhans tika pie nosacīti brīva tālsitiena tieši pretim vārtiem.

12` Šabala saņem asu un precīzu piespēli soda laukuma stūrī, un Valērijs paspēja izdarīt viltīgu sitienu, cenšoties pārmest bumbu pāri vārtsargam, taču sanāca arī krietni pāri vārtiem.

10` Islamhans gandrīz saņem piespēli aiz Latvijas aizsardzības līnijas, bet neveiksmīgi apstrādā bumbu, kas atlec laukuma stūrī, un moments izjūk.

8` Pirmais nopietnais Latvijas uzbrukums, kuru ievadīja Šabala. Viņa piespēle soda laukumā nesanāca, taču izdevās uz brītiņu pieturēt bumbu pretinieku soda laukuma tuvumā. Nekādas briesmas kazahu vārtiem gan neradās, un viņi atkal atguvuši bumbu, mierīgi kontrolējot to laukuma vidū.

4` Spēles pirmajās minūtēs bumbu vairāk kontrolē Kazahstāna, tiek izmēģināts arī tālsitiens, kas ir ļoti neprecīzs.

1 Spēle sākusies!

Galvenais treneris Miksu Pātelainens ārpus pieteikuma kā ceturto vārtsargu atstājis Robertu Ozolu, kurš uz izlasi izsaukts pirmoreiz. Kā ierasts, vārtos stāsies Andris Vaņins, turpinot tuvoties godpilnajai simts spēļu robežai (šodien tiks aizvadīta 96. spēle izlasē). Otro reizi pēc kārtas sākumsastāvā iekļauts jaunais Andrejs Cigaņiks, kamēr uzbrukuma smaili veidos Artūrs Karašausks, Valērijs Šabala, kurš līdz ar to piedalīsies savā 50. spēlē izlasē, un Deniss Rakels.

Kopumā, salīdzinot ar Latvijas izlases iepriekšējo spēli oktobrī pret Gruziju, notikušas trīs izmaiņas. Savainojumu dēļ izlasē nav Vladislava Gutkovska un Aleksandra Fertova, kamēr Vadims Žuļevs palicis rezervē. Aizsardzībā atgriezies Vladislavs Gabovs, bet vidējā līnijā spēlēs Vjačeslavs Isajevs. Jāpiemin, ka sākumsastāvā dosies arī Igors Tarasovs, kurš uz izlasi tika izsaukts tikai pēc Fertova traumas.

Kazahstānas izlases treneris savu sākumsastāvu bija nosaucis jau no rīta, un tajā nav nekādu izmaiņu,

Plašāks pirmsspēles apskats pieejams šeit - Latvija Astanā cerībā uzlabot savu...

UEFA Nāciju līga, D līgas 1. grupa

V.IzlaseSUNZVārtiP
1.Gruzija44009:012
2.Kazahstāna41216:45
3.Latvija40221:52
4.Andora40221:82
1 2 3 91 komentārs

     [+] [-]

, 2018-11-15 16:37, pirms 5 gadiem
Drīz spēle.

  +5 [+] [-]

, 2018-11-15 16:40, pirms 5 gadiem
Vilki pagaidām turas labi, kazahiem vēl pat nav bijis neviena pusmomenta. Mūsējie arī nepārkāpj noteikumus bīstamās pozīcijās. Redzēs, vai izdosies to saglabāt, kad tiesnesis uzsāks spēli...

     [+] [-]

, 2018-11-15 16:44, pirms 5 gadiem
nafig to Vaniņu liek visu laiku vārtos? Kad viņam būs 50 ar kastē turpinās likt

  +2 [+] [-]

, 2018-11-15 16:47, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Drīz spēle.
Nāciju līga.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-11-15 16:50, pirms 5 gadiem
Vilkiem laikam vilku zāģis, ja vien nenotiks brīnumi un neuzvar ar 1-0, kur kazahi spiež, a vilki vienus iebaksta pēc rikošeta

     [+] [-]

, 2018-11-15 16:51, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: nafig to Vaniņu liek visu laiku vārtos? Kad viņam būs 50 ar kastē turpinās likt
Pieņemu, ka Vaņins pēc šī vai nākamā cikla pats aizies no izlases. Bet pagaidām labāku variantu nav.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-15 16:51, pirms 5 gadiem
Vārds Kazahstāna ir cēlies no vārdiem Kaza un Hstan (drāzt, kazahu val.) Tāpēc mačs solas būt īsteni zvērīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-11-15 16:54, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: nafig to Vaniņu liek visu laiku vārtos? Kad viņam būs 50 ar kastē turpinās likt
Kad 100 speeles izlasee sasniegs,tad arii atdos vietu jaunajiem...aatraak tas diez vai notiks!

  +1 [+] [-]

, 2018-11-15 16:54, pirms 5 gadiem
Veči, kur pēc Jūsu domām varēs redzēt netā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-11-15 16:58, pirms 5 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2018-11-15 16:59, pirms 5 gadiem
ilinens rakstīja: Veči, kur pēc Jūsu domām varēs redzēt netā?
https://tvplay.skaties.lv/futbols/u...

     [+] [-]

, 2018-11-15 17:08, pirms 5 gadiem
OK, ceram strīms būs bez trauc.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-15 17:14, pirms 5 gadiem
Vanins ir ok,bet kādā sakarā Šabala pamatā??? viņš tak nekāds kādu laiku.. pat komandā bieži netiek sastāvā...

     [+] [-]

, 2018-11-15 17:15, pirms 5 gadiem
pašlaik pat tīri OK spēlējam

  +3 [+] [-]

, 2018-11-15 17:24, pirms 5 gadiem
Gaidu tās 8 piespēles 11Vilku izpildījumā

     [+] [-]

, 2018-11-15 17:25, pirms 5 gadiem
principā spēlē 2 krievu komandas, nospēlēs pa nullēm un metīs mieru, nav ko iespringt

  +1 [+] [-]

, 2018-11-15 17:26, pirms 5 gadiem
Drausmas piespiedušies savā soda laukumā pret Kazahiem, man ir kauns par vilkiem

  +1 [+] [-]

, 2018-11-15 17:27, pirms 5 gadiem
Cigaņiks galīgi krīt laukā no spēles.

  +3 [+] [-]

, 2018-11-15 17:28, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: Drausmas piespiedušies savā laukumā pret Kazahiem, man ir kauns par vilkiem
Kur Latvijā ir tāds stadions, umņik?

     [+] [-]

, 2018-11-15 17:28, pirms 5 gadiem
Boratstāna -1.5

  -1 [+] [-]

, 2018-11-15 17:29, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kur Latvijā ir tāds stadions, umņik?
Katrā sētā ir stadions, ja labi grib

  +2 [+] [-]

, 2018-11-15 17:32, pirms 5 gadiem
nespēju saprast. kazahi bumbu ripina savā starpā mierīgi mūsējiem gar degunu, drusku aktīvāk , viens izklupiens un mierīgi varētu aizskriet viens pret vienu ar vārtsargu bet mūsējie tā pasīvi tikai skatās, kā bumba gar degunu ripo. Ja nav vēlēšanās cīnīties tad nah braukt uz turieni vajadzēja?

  +2 [+] [-]

, 2018-11-15 17:36, pirms 5 gadiem
forši būtu ja mums būtu tāds pat stadions kā kazahiem

  +2 [+] [-]

, 2018-11-15 17:37, pirms 5 gadiem
pirmās 10 min bija cerīgas , bet tālāk viss atgriežas vecajās sliedēs. Pret Andoru būs smagi šiem spēlētājiem

  +2 [+] [-]

, 2018-11-15 17:38, pirms 5 gadiem
Ieslēdzu TV, pēc 12sek ielika Kazahi golu. Laikam labāk slēgt ārā.

     [+] [-]

, 2018-11-15 17:38, pirms 5 gadiem
nožēloju ka neuzliku uz golu pirmajā puslaikā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 91 komentārs