Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

UEFA varētu finansēt "Daugavas" stadionā nepieciešamos uzlabojumus

Krišs Upenieks

UEFA varētu finansēt "Daugavas" stadionā nepieciešamos uzlabojumus
Foto: LFF

UEFA ir gatava finansēt nacionālajā stadionā "Daugava" nepieciešamos uzlabošanas darbus, lai tas atbilstu visām starptautiskajām prasībām, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Pirmdien, 13. augustā, notikušajā Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdē tika izskatīti vairāki ar futbola infrastruktūru un LFF kā organizāciju saistītie jautājumi. Kā Sportacentrs.com pastāstīja Pukinsks, lai stadions "Daugava" varētu uzņemt visas nākamās Latvijas izlases spēles, nozīmīgākie uzlabojumi nepieciešami saistībā ar jumta konstrukciju virs VIP un mediju zonas.

"Plāns mums ir skaidrs un šobrīd arhitekti strādā pie tehniskā risinājuma. UEFA piekritusi piešķirt papildus finansējumu, kas varētu būt līdz 700 000 eiro. Tomēr šī summa varētu būtiski mainīties uz lētāku pusi, kad šis risinājums būs pilnībā izstrādāts," portālam teica Pukinsks. Viņš atzina, ka UEFA piekritusi uzlabojumus pilnībā finansēt, jo citādāk Latvijā nebūtu neviens starptautiskām prasībām atbilstošs stadions.

Kā vēsta LFF, pirmdienas sēdē finansējums tiks izdalīts no UEFA papildus līdzekļiem. Pukinsks iecelts par atbildīgo nodrošināt LFF ilgtermiņa interešu un veikto ieguldījumu aizsardzību, slēdzot līgumu ar stadionu "Daugava".

Tāpat pirmdienas valdes sēdē pieaicinātais LFF mācību un treniņu centra Staicele valdes loceklis Jānis Bakmanis iepazīstināja klātesošos ar pašreizējiem un plānotajiem futbola pasākumiem, bāzē esošo pašreizējo infrastruktūru, informēja par vēlamajiem darbiem bāzes uzturēšanai un aktuālo finanšu situāciju. Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda sniedza informāciju par iepriekšējo sadarbību starp Alojas domi un bāzi, ierosinot noteikt nākotnes stratēģiskos mērķus.

Ar mērķi sekmīgāk nodrošināt bāzes turpmāko funkcionēšanu, LFF valde nolēma atjaunot LFF MTC Staicele padomi, nozīmējot tajā federācijas pārstāvjus – LFF ģenerālsekretāru Edgaru Pukinsku un LFF Sporta direktoru Daini Kazakeviču, kā arī aicinot Alojas domi nozīmēt divus pārstāvjus no savas puses. LFF ierosinās arī piesaistīt neatkarīgu auditoru/ekspertu bāzes veicamo funkciju, finanšu, juridiskā audita veikšanai un ieteikumu izstrādei bāzes turpmākajai attīstībai 2019. - 2024. gadam, ņemot vērā arī Alojas novada domes viedokli.

Vēl LFF prezidents Kaspars Gorkšs iepazīstināja valdi ar biedrības Latvijas Futbola virslīga iesūtīto vēstuli. Diskutējot par vēstulē minētajiem jautājumiem, valdes locekļi vienojās, ka federācijai ir nepieciešama padziļinātāks biedrības Latvijas Futbola virslīga darbības izvērtējums. Valdē tika vienbalsīgi nolemts izveidot darba grupu, kuras sastāvā būs LFF Sporta direktors Dainis Kazakevičs, LFF prezidents Kaspars Gorkšs, LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, LFF Klubu sacensību attīstības komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Isakovs, kā arī LFF Elites Futbola komitejas priekšsēdētājs Māris Verpakovskis ar mērķi veikt biedrības organizatoriskā modeļa analīzi, izvērtēt sacensību sistēmu un modeli nākamo četru gadu posmā, tostarp, izvērtēt un nostiprināt saistošos noteikumus, kas attiecas uz vietējo spēlētāju skaitu laukumā. Valde nolēma aicināt Virslīgas pārstāvjus prezentēt savu redzējumu biedrības turpmākajai darbībai nākamajā LFF Klubu sacensību komitejas sēdē.

Valdes laikā K. Gorkšs informēja klātesošos par UEFA sniegtajām prasībām tiesnešu segmenta sakārtošanā. Pie šī jautājuma savu redzējumu par aktuālo situāciju izklāstīja arī LFF tiesnešu komitejas priekšsēdētājs Vadims Direktorenko. Vienlaikus E. Pukinsks informēja, ka situācijai rūpīgi seko arī UEFA atbildīgā tiesnešu nodaļa, kas veic savu analīzi attiecībā uz pašreizējiem LFF statūtiem un saistīto dokumentāciju. Tuvākajā laikā Rīgā plānota arī atbildīgā UEFA pārstāvja ierašanās, kuras laikā arī tiks diskutēts par šo jautājumu un turpmākajiem soļiem tiesnešu segmenta sakārtošanā.

Valdes sēdē tika izskatīti arī citi saistītie jautājumi, tostarp, ar LFF prezidenta funkcijām, paveiktā un turpmāk veicamā darba analīzi. Nākamā valdes sēde nozīmēta 18. septembrī plkst. 9:00.

Izmantotie resursi:
Valde izskatījusi LFF MTC Staicele un stadiona...

  +2 [+] [-]

, 2018-08-15 12:18, pirms 6 gadiem
Izlabojiet virsrakstu

  +3 [+] [-]

, 2018-08-15 12:38, pirms 6 gadiem
Tallinā Real, pie mums gan pagaidām tikai Latvijas izlase.

  +3 [+] [-]

, 2018-08-15 13:04, pirms 6 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Tallinā Real, pie mums gan pagaidām tikai Latvijas izlase.
Varenā Metta mums tač mauc te kārtīgi.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-15 13:14, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Varenā Metta mums tač mauc te kārtīgi.
Lielais stadions. Un tad vēl daudz leģionārus vēl papildus paņēma.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-15 13:30, pirms 6 gadiem
Andris Sudmalis dabūja interesantu atbildi no Verpakovska par šo darba grupu.

"Būs izveidota darba grupa arī šajā jautājumā. Cik saprotu, tad federācija apbraukā pirmās līgas pirmos četrus klubus un cenšas saprast, kuri no tiem ir gatavi papildināt virslīgu un vai vispār ir vērts diskutēt par desmit komandām virslīgā."

https://sportsliepaja.blogspot.com/...

  +1 [+] [-]

, 2018-08-15 13:42, pirms 6 gadiem
reinis2408 rakstīja: Andris Sudmalis dabūja interesantu atbildi no Verpakovska par šo darba grupu.

"Būs izveidota darba grupa arī šajā jautājumā. Cik saprotu, tad federācija apbraukā pirmās līgas pirmos četrus klubus un cenšas saprast, kuri no tiem ir gatavi papildināt virslīgu un vai vispār ir vērts diskutēt par desmit komandām virslīgā."

https://sportsliepaja.blogspot.com/2018/08/verpakovskis-aurelio-bija-gatavs.html
Skonto nav četriniekā. Par pārejiem klubiem jādomā.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-15 13:55, pirms 6 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Skonto nav četriniekā. Par pārejiem klubiem jādomā.
Alberts ir tuvāk Virslīgai kā tavs Skoņtiks, tā kā paklusē

     [+] [-]

, 2018-08-15 14:44, pirms 6 gadiem
NEATBALSTU.
pirmkārt, nauda paredzēta vipu vajadzībām. otrkārt, melo par mainīšanos uz lētāko - LV vēsturē tas vēl nav pieredzēts.

lai LFF par savu naudu realizē un tad UEFA lemj cik finansēt..

  +2 [+] [-]

, 2018-08-15 14:54, pirms 6 gadiem
Labi, ka ir tāda UEFA, kurai eur daudz
Neiespringst, kur tā nauda tālāk pazūd

  +1 [+] [-]

, 2018-08-15 16:53, pirms 6 gadiem
Bet to stadiona tak tikko izremontēja! Vai tad pirms tam tie standarti nebija zināmi?! Jeb tā bija tā daļa, kas otkatos Rīgas Domei un būvniekiem aizgāja?

     [+] [-]

, 2018-08-15 18:01, pirms 6 gadiem
berimors rakstīja: Bet to stadiona tak tikko izremontēja! Vai tad pirms tam tie standarti nebija zināmi?! Jeb tā bija tā daļa, kas otkatos Rīgas Domei un būvniekiem aizgāja?
Sākotnēji LFF neiespringa un īpaši nepiedalījās Daugavas stad plāna izstrādē, jo bīdīja savu plastmasas projekteli. Kad tas nobruka, tad piesledzās un kaut kādas lietas ko vēl varēja piekoriģēja, bet ne visu paspēja un varēja.

     [+] [-]

, 2018-08-15 18:48, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Sākotnēji LFF neiespringa un īpaši nepiedalījās Daugavas stad plāna izstrādē, jo bīdīja savu plastmasas projekteli. Kad tas nobruka, tad piesledzās un kaut kādas lietas ko vēl varēja piekoriģēja, bet ne visu paspēja un varēja.
vismaz ko LFF paši vēl taisnojās - nu tur vēl Eiropas naudas saņemšanas nosacījumi tipa pārāk kruti nevar taisīt (finasē tikai degradētas teritorijas sakopšanu nevis VIP ērtības), tikai pēc noteikta termiņa varēšot sākt uzlabot utt