Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Vēlreiz par Latvijas izlasi, Fēru salām, Paharu, līdzjutēju attieksmi

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Viedoklis: Vēlreiz par Latvijas izlasi, Fēru salām, Paharu, līdzjutēju attieksmi
Latvijas futbola izlase
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas futbola izlase PK2018 kvalifikācijas turnīrā aizvadījusi spēles pret Fēru salām (0:2) un Ungāriju (0:2). Divi dažādi mači, bet divi vienādi rezultāti... Skumji rezultāti. Taču šoreiz ne tikai par to.

Jāsāk ar slikto – Latvijas izlase klusībā kāroto septiņu vai deviņu punktu vietā trīs nosacīti vieglajās spēlēs ieguvusi tikai trīs punktus un tos pašus nesmukā stilā Andorā. Slikti, slikti, slikti. Diemžēl jau tagad skaidrs, ka cikls ir sabojāts un nekā laba nebūs. Atliek palūkoties, kāds ir tālākais spēļu grafiks – Portugāle izbraukumā, Šveice izbraukumā, Portugāle mājās, Ungārija izbraukumā, Šveice mājās… Negrasos norakstīt mūsu valstsvienību, bet realitātes sajūtu arī nedrīkst pazaudēt. Ja kaut kur arī aizķersimies, diez vai labāko trijnieks būs sasniedzams. Visticamāk, jācīnās ar Fēru salām par ceturto vietu grupā.

Pat veiksmīgā izloze Latvijas izlasei nepalīdzēja, un tas vēlreiz parāda, cik skumjās pozīcijās kopumā ir mūsu futbols – ne tikai piramīdas redzamākā daļa, bet arī viss pārējais, sākot jau ar infrastruktūru. Tomēr šeit treknu punktu neliksim - par izlasi jārunā plašāk arī tad, kad ir tumšāki periodi (mūsu gadījumā - ēras?), jo izlase ir valsts vizītkarte. To, ka tā ir vizītkarte, Latvijā gan daudzi joprojām nesaprot, un šeit liela daļa vainas jāuzņemas arī LFF, kas pa šiem 25 gadiem nav spējusi futbolu, kuram ir vienkārši fantastiskas izejas pozīcijas (globālā popularitāte, neapdraudētas sporta veida Nr.1 pozīcijas Eiropā, Latvijas izlases tikšanās ar pasaules zvaigznēm kvalifikācijas turnīros, UEFA finansiālās injekcijas utt.), izvirzīt loģiskā priekšplānā.

Izlases rezultāti ir slikti, bet, runājot par sniegumu, jau atkal acīs krīt pēdējo gadu izteikta tendence – spēlējam tiešām labi pret spēcīgākām komandām, bet spēlējam švaki un reizēm pat briesmīgi pret sava līmeņa un zemāka līmeņa izlasēm. Ja paņemam pagājušā un šī cikla deviņas spēles pret Nīderlandi, Turciju, Čehiju, Islandi un Ungāriju, tad sliktas bija tikai divas spēles (Nīderlandē un Rīgā pret Islandi), bet pārējās septiņās bilance 0-4-3 ir pat sliktāka nekā reāli dzīvē rādīja spēle – piemēram, Čehijā bija jābūt uzvarai, pret Ungāriju Rīgā, atļaušos apgalvot, drīzāk nepelnīts nekā pelnīts zaudējums. Plus pa vidu šiem deviņiem mačiem neaizmirsīsim neizšķirtus izbraukuma pārbaudes spēlēs pret “Euro 2016” finālturnīra dalībniecēm Ukrainu (1:1) un Slovākiju (0:0). Mākam mēs spēlēt pret ņiprajiem un Pahara vadībā nereti arī ne tikai prasmīgi aizstāvamies, bet atbildam ar asiem zobiem un periodiskiem uzbrukumiem. Pret Ungāriju netrūka pat garāku dominēšanas posmu.

Un otrādi – lai cik cītīgi rakstīju par vajadzību teicami spēlēt pirmā numura lomu, ne manas, ne līdzjutēju cerības nepiepildījās. Pagaidām izgāzusies arī Kristiana Torresa piesaistes iecere. Četrās spēlēs ar sava līmeņa vai zemāka līmeņa izlasēm pret Kazahstānu, Andoru un Fēru salām bilance 1-1-2 (plus pamocīšanās puslaika garumā Gibraltārā, bāls mačs Tallinā) un vienīgo uzvaru patiešām negribas pat pieminēt, tāpat kā pārējās spēles (OK, izbraukums pret kazahiem bija normāls). Kāpēc tā? Jau sākot ar jaunatnes izlasēm, esam pārāk pieradināti un apmācīti vairumu spēļu aizvadīt otrā numura lomā? Pahars nespēj izveidot pareizu uzbrukuma futbolu? Radošu, uzbrūkošu pussargu trūkums un izjaucēju tipa pussargu dominance pār viņiem?

Gan jau, ka pa druskai no visa, bet es pats par galveno iemeslu sauktu globālāku – pēdējās desmitgades Latvijas futbola sistēmas stagnācija, kamēr citas zemes, mazās valstis (kuras kādreiz apspēlējām ar augstu procentu) ieskaitot, ir attīstījušās. Pret stiprajiem arī iepriekš tīri labi esam mācējuši spēlēt, te mums gara priekšvēsture un pašos pamatos nekas būtisks nav mainījies (kaut uzskatu, ka Pahara vadībā, neskatoties uz sliktāku paaudzi, pretspēle ir modernāka un asāka nekā iepriekš). Savukārt vājos ar veco laiku vieglumu vairs neapspēlēsi, jo taktiskā līmenī futbols pēdējos desmit gados, lielā mērā pateicoties arī internetam un modernajām tehnoloģijām, gājis milzīgiem soļiem uz priekšu un tikai ārkārtīgi prasmīgas komandas (ar individuāli virtuoziem uzbrūkošajiem spēlētājiem sastāvā) ar augstu procentu spēj apliecināt pārākumu cīņās ar nosacīti vājajiem.

Ne velti pundurītes Sanmarīno un Andora nupat apdraudēja pat Norvēģijas un Šveices uzvaras – tās pirmās iemācījušās aizsargāties, bet otrajām gandrīz pietrūka pat ar kopējo augsto meistarību, trūka radošuma un spilgtu individuālu meistaru. Ja atgriežamies pie mūsu stagnāciju, jau iepriekš esmu rakstījis, ka pēdējos pāris gados ir vērojamas pozitīvas tendences, LFF ienākuši daži progresīvi cilvēki (nepārprast - LFF prezidents stāv malā), bet sistēma pagaidām to vēl nav sajutusi – tam jābūt ilgtermiņa darbam. Ticu, ka ar laiku kļūs labāk, bet par izniekoto laiku kopš “Euro 2004” ir dusmas.

Tai pašā laikā arī ar esošajiem resursiem un pat ar esošo traumu situāciju (starp citu, 3:1 uzvarā pār Luksemburgu daudzu kritizētais Artjoms Rudņevs piedalījās visos trīs vārtu guvumos, bet Artūrs Zjuzins guva divus vārtus – būtībā iztikām bez viņiem, tāpat kā bez Kaspara Dubras, Denisa Rakela, arī Aleksandra Cauņas, pie kā gan pierasts) zaudējumu mājās pret Fēru salām es nespēju pieņemt. Tāpat kā paškritikas trūkumu no Pahara un komandas puses. Fēru salas tiešām spēlēja sakarīgi, taču, piedodiet man, viņu pamatsastāvā bija četri(!) spēlētāji, kuri ir pusprofesionāļi (paralēli strādā), vēl divi no Dānijas otrās līgas, viens no Islandes līgas. Un nevienas zvaigznes. Pašcieņai jābūt!

Mūsu izlasē, grozi kā gribi, visi ir profesionāļi, tāpat kā vēl vesela virkne profesionāļu ir starp tiem, kas konkurē un netiek laukumā. Fēru salu uzvara Grieķijā bija liels izņēmums uz kopējā fona. Šajā gadsimtā Fēru salu bilance izbraukuma mačos kvalifikācijas turnīros bija 1-1-34 (atskaitot minēto uzvaru pret grieķiem, vēl arī neizšķirts Kiprā 2004. gadā). Iegūti 3.7% no maksimuma… Skaidrs, ka no Fēru salām bija jāuzmanās, pats to akcentēju, bet zaudēt nedrīkstēja – pat ja tas ir sports un bumba ir apaļa.

Un jāsaka, ka Pahara kļūdas šeit bija – kaut vai agresīva/augsta presinga trūkums. Mēs sākām bailīgi, sagaidījām pretinieku savā pusē, devām Fēru salām pārliecību un ieskriešanos, ļāvām taupīt spēka resursus. Augsts/agresīvs presings deva augļus (atņemtas bumbas, asus prettriecienus) pat pret meistarīgo Ungāriju – nešaubos, ka salinieki salūztu, ja mūsu izlase līdzīgā manierē sāktu un turpinātu pret viņiem. Širmelis: “Jau sākuma fāzē neļāvām ungāriem iesākt uzbrukumus.” Tāpat var apšaubīt trenera lēmumu atstāt rezervē Čehijas augstākajā līgā regulāri spēlējošo Dāvi Ikaunieku (tiesa, arī Ivana Lukjanova sniegums man patika). Skaidrs, ka var sūdzēties arī par veiksmes trūkumu, momentu realizāciju un triviālu kļūdīšanos piespēlēs, bet domājams, šis bija mačs, kuru arī treneru korpuss (starp citu, ne tikai Pahars!) varēja aizvadīt labāk.

Un tomēr atšķirībā no daudziem respektējamiem futbola cilvēkiem vismaz šobrīd esmu pret Pahara padzīšanu vai viņa paša atkāpšanos. Ja vēl spēle ar Ungāriju būtu bezcerīga, tad par to noteikti būtu nopietni jārunā, bet šobrīd tam neredzu jēgu. Pirmkārt, ja skatās uz Pahara darbu kopējā kontekstā (nevis tikai šo ciklu un aptraipītos mačus pret Andoru un Fēru salām) un tieši mūsu izlases sniegumu (nevis tikai sausus rezultātus un sausu pēdējo vietu iepriekšējā ciklā, kas neatspoguļoja patieso varējumu tik spēcīgā grupā), vairāk vai mazāk esam spēlējuši atbilstoši savām spējām un nav trūcis arī brīžu, par kuriem var lepoties.

Otrkārt, šaubos, ka kāds treneris šobrīd šādu Latvijas izlasi vēlētos pārņemt brīdī, kad priekšā mačs Portugālē un arī tālākais kalendārs drīzāk līdzinās ellei. Treškārt, Pahara sastāva izvēle gandrīz visu laiku ir visnotaļ loģiska (kaut piekrītu, ka Nauri Bulvīti vai kādu citu centra aizsargu uz oktobra spēlēm bija jāizsauc), iespēja tiek dota daudziem, jau gandrīz 50 futbolistiem(!), treneris mēģina uzminēt ar pareizo spēlētāju īstajā formā izvēli konkrētā brīdī, nevis balstās uz konservatīviem, iekaltiem un nemainīgiem stereotipiem/pieņēmumiem/rangu par futbolistu kvalitātēm. Atkāpei - nezinu, cik daudz tur ir Vitālija Astafjeva pirksts, bet bravo par uzticēšanos Gļebam Kļuškinam – šobrīd izskatās pēc lieliska atraduma, par ko skeptisks biju gan es, gan vairāki mani kolēģi. Ceturtkārt, cik izdodas manīt, atmosfēra izlases iekšienē ir laba, draudzīga, un spēlētāji ar treneri ir apmierināti, visu izlasē iesaistīto motivācija un pašatdeve ir augstā līmenī.

Ko gan šobrīd izdarītu cits treneris, ņemot vērā, cik īsi ir izlašu logi un to, kāds ir gaidāmais spēļu kalendārs? Savulaik gan pats uzstāju, ka cikla vidū jāmaina Aleksandrs Starkovs un jāsāk no baltas lapas, jādod līdzjutējiem jaunas cerības, taču toreiz bija pāris ļoti būtiskas atšķirības – viņš tobrīd vadīja izlasi jau sešus gadus (tas vēl neskaitot iepriekšējo zelta posmu), bija ļoti lieli jautājumi par sastāva izvēli (piemēram, aizsardzības flangos tika mocīti Nauris Bulvītis un Pāvels Mihadjuks – vai spējat iedomāties ko tādu šobrīd?) un pārāk konservatīvo taktiku un pieeju spēlēm. Galu galā - toreiz absolūtais vairums līdzjutēju vēlējās trenera maiņu, kamēr šobrīd sociālajos tīklos tiek lauzti šķēpi par to, vai tik mūsu problēmu cēloņi nav jāmeklē dziļāk, nevis trenerī, kurš dara, ko var. Vienprātības nav.

Manā skatījumā Pahars cenšas veidot modernu futbolu un domāju, ka pat rūdīti futbola speciālisti nespēs uzskaitīt vairākas būtiskas un konkrētas nepilnības mūsu izlases trenera rīcībā. Tai pašā laikā piekrītu, ka no Pahara jāprasa vairāk un aiz Fēru salām šai atlases ciklā palikt nedrīkstam. Ja tā notiks (kaut atkal uzsveru – vienmēr jāskatās kontekstā, jāanalizē sniegums, jāvērtē pieejamie resursi un tas, cik daudz no izlases potenciāla izspiests, nevis tikai pliki rezultāti), tad gan būs par daudz.

Vēl tēma, par kuru pavisam nedaudz vēlētos izteikties, ir līdzjutēju attieksme un atbalsts. Piedodiet, bet tas ir vājš. Šeit, protams, cepuri nost gan H sektoram, gan ikvienam citam, kurš stadionā atbalsta izlasi no sirds, tāpat visu cieņu tiem, kas kaut klusējot tur īkšķus pie TV ekrāniem. Taču, ja esam godīgi pret sevi, kopumā atbalsts ir vājš – gan kvantitatīvi, gan kvalitatīvi. Tas ir fakts - atliek pavērot, kā tas viss notiek citās valstīs, pat nelielās valstīs. Līdzjutēju aspektā mēs diemžēl par 100% atbilstam pundurvalsts statusam, un esam pat švakāki atbalstītāji nekā izlases sniegums un vieta Eiropas futbola kartē.

To saku tāpēc, ka daudzi no mums, sēžot pie TV kastes, tikai dusmojas un pieprasa uzvaras, bet neapzinās ne tikai, piemēram, Ungārijas futbola infrastruktūru, sistēmu un spēlētāju kvalitātes (Vācijas Bundeslīga un tā tālāk), bet arī to, ka aiz mūsu pretinieku mugurām ir vienots līdzjutēju karaspēks, kas uzvaras gūšanai dod ko vairāk par vienkārši pieprasīšanu. Lai gan mūsu futbolisti pateicās līdzjutējiem, un atnākušie tiešām pelnījuši uzslavas, ungāru līdzjutēji "Skonto" stadionā bija daudz pamanāmāki. Tas bija Rīgā, bet Ungārijā pašsaprotami, kas būs.

Par interneta vides heitošanu (naidu) vispār neizteikšos - kaut kād ačgārni laiki pienākuši. Protams, ar varu mīļš nekļūsi un atbalstīt izlasi nav spiesta lieta - tikai nesaprotu, ja kādam izlase nav komanda, kurai jūt līdzi priekos un bēdās, tad kāpēc vispār jāpievērš uzmanība un jāmētājas vārdiem? Naids pret izlasi, jo nepatīk LFF darbs? Neviens taču neliedz nākt ar protestējošiem plakātiem!

Izklausīsies pēc sprediķošanas, taču tā tomēr ir mūsu izlase. Vienīgā, kas mums ir, tas ir mūsu karogs, tā ir mūsu valsts vizītkarte. Tie ir mūsu labākie futbolisti un labāku mums vienkārši nav. Viņi uz izlasi dodas un spēlē pēc labākās sirdsapziņas, kamēr naudu pelna klubos un, starp citu, izlase atņem spēkus un emocijas - šī ziedošanās arī jānovērtē.

Šeit vēlos citēt Gintu Freimani pēc “Jelgavas” zaudējuma pret Izraēlas “Beitar”: “Nebija tā, ka izgājām un padevāmies. Katrs darīja, ko varēja. Nezinu, vai jāsoda futbolisti. Zinu, ka daudzi droši vien sāks kaut ko teikt, ka, rekur, amatieri, "Jelgava" utt., bet mēs vismaz cenšamies spēlēt futbolu. Domāju, ka jāper ir tie, kuri mums ir mācījuši spēlēt futbolu, nevis mūs, jo es to esmu darījis no vislabākās sirdsapziņas. To, ka varbūt nevaru iedot piespēli, prasiet no pagātnes cilvēkiem. Nevis no manis.” Precīzi tādu pašu tekstu varētu attiecināt uz Latvijas izlases spēlētājiem.

Visbeidzot par futbolistu vērtējumu, kas veikts ar “Twitter” konta @LV_futbols starpniecību. Skaidrs, ka mačos pret Fēru salām atzīmes no līdzjutēju puses ir dramatiski sliktas, kamēr spēle pret Ungāriju novērtēta krietni labvēlīgāk. Ja salīdzinām komandas vidējo vērtējumu visās trīs spēlēs, tad pret Andoru tas bija 31% (saprotams, ka no maksimālajiem 100%), pret Fēru salām 24%, bet pret Ungāriju 44%. Abos mačos respondenti par labāko atzina pārsteidzošo Kļuškinu, bet nežēlastībā kritis izlases kapteinis Gorkšs.

Pret Fēru salām:

Spēlētājs/tren.3210No max
Kļuškins8%34%24%34% 39%
Lukjanovs7%26%33%34% 35%
Karlsons5%25%33%37% 33%
Vaņins2%26%40%32% 33%
Maksimenko4%16%32%48% 25%
Gutkovskis1%19%34%46% 25%
Šabala1%15%33%51% 22%
Gabovs1%13%33%53% 21%
A.Višņakovs2%14%27%57% 20%
Pahars3%13%23%61% 19%
Jagodinskis2%8%27%63% 16%
Laizāns1%7%20%72% 12%
Gorkšs1%5%15%79% 9%

3 - izcili, 2 - apmierinoši, 1 - viduvēji, 0 - vāji.

Pret Ungāriju:

Spēlētājs3210 No max
Kļuškins26%41%21%12% 60%
Vaņins18%50%24%8% 59%
D.Ikaunieks12%49%28%11% 54%
Tarasovs17%37%33%13% 53%
Šabala10%47%27%16% 50%
Laizāns10%31%37%22% 43%
A.Višņakovs5%36%35%24% 41%
Gabovs4%30%49%17% 40%
Jagodinskis7%28%43%22% 40%
Maksimenko5%28%46%21% 39%
J.Ikaunieks6%26%39%29% 36%
Zjuzins4%23%43%30% 34%
Gorkšs4%10%18%68% 17%

1 2 3 80 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2016-10-12 19:30, pirms 8 gadiem
interesē vai laizans un tarasovs vispar zina himnas vārdus?
Slēpts komentārs: spēlmanis

  +5 [+] [-]

, 2016-10-12 19:42, pirms 8 gadiem
Daņ fox rakstīja: interesē vai laizans un tarasovs vispar zina himnas vārdus?
Jautājums netikai par viņiem , bet arī par Tevi.

  +5 [+] [-]

, 2016-10-12 19:44, pirms 8 gadiem
Gorkšs nevis kritis nežēlastībā, bet gan smilšu bedrē, kas aiz paša izveidojusies.

  -3 [+] [-]

, 2016-10-12 20:00, pirms 8 gadiem
Normāli cilvēki saprot, ka tā ir Indriksona izlase, nevis Latvijas izlase! Ja kāds to apšauba, lai vaino pats sevi vai jāmeklē vizīte pie ārsta!!! Ko sēsi, to pļausi!

 +10 [+] [-]

, 2016-10-12 20:00, pirms 8 gadiem
Ļoti labs raksts! Var protams just, ka autoram ir savs personīgais viedoklis (un tas ir normāli), bet izlase apskatīta no visām pozīcijām.

  +3 [+] [-]

, 2016-10-12 20:04, pirms 8 gadiem
1) pilnīgi piekrītu par futbola pamatu iemācīšanu bērnībā- nu nav mums dienvidamerikāņu piespēļu, bumbas pārvaldības kvalitātes!!! Skolas un mājas pagalmos puikas pat kārtīgi nezin kas ir "kvadrāts", "sieniņa", nerunājot nemaz par pašas bumbas apstrādes un sitienu tehniku(un kur ir tās vietas to darīt, ja pārsvarā viss lielākās pilsētās paredzēts auto stāvvietām un jaunatnei galvenais ir pasērfot internetā, nevis pavadīt laiku svaigā gaisā fizisku aktivitāšu laikā);
2) Daņ fox- ne jau vienmēr galvenais ir zināt savas valsts himnas vārdus (ja esi tik liels savas valsts patriots, budžetā varēji kādu miljonu no sava konta pārskaitīt );
3) Daņ fox- vai esi pārliecināts. ka Torress arī zina Latvijas himnu;
4) par spēļu apmeklētību- ja man otrā dienā jābūt darbā un es dzīvoju Liepājā vai Daugavpilī (šefam pie kājas mans futbols) un ja tas man ir iztikas avots- tad futbols vai darbs?

  -1 [+] [-]

, 2016-10-12 20:06, pirms 8 gadiem
Pirms atlases cikla bija jauzlade uz visiem 100% visi kas saititi izlases darba,bet neka -piradums -vieglu naudu sanemt.

  -3 [+] [-]

, 2016-10-12 20:11, pirms 8 gadiem
Pahar atkapies!
Un Gorkss varetu leenaa garaa saakt atvadities no izlases..

  +6 [+] [-]

, 2016-10-12 20:34, pirms 8 gadiem
Atvainojos, bet pēc spēles ar Fēru salām Pahars un dzaudz futbolisti zaudēja jebkādu cieņu līdzjutēju acīs. Kaut kādai paškritikai tomēr ir jābūt, jo tā dzen mūs uz priekšu un liek mums būt labākiem. Ja treneris un izlases kapteinis sprauž konkrētu batonus pēc zaudētas spēles, tad kādēļ man būt jāiet tas cirks jāskatās un jāatbalsta. Es esmu visu Latvijas sporta izlašu fans, bet līdz ko sāk spraust batonu, tad arī es varu parādīt savu attieksmi.

  +8 [+] [-]

, 2016-10-12 21:06, pirms 8 gadiem
Pret Feeru salam musejie nospeleja zem katras kritikas. Vispar nesapratu ko vinji tur darija laukuma. bet pret Ungariju man loti patika ( ipasi 1. puslaiks ) ar saadu Latvijas izlasi esmu apmierinats. daudzus var pieminet, kuri atzimejas laizans- bistams brivsitiens. pec tam uzzveteeja 2 sitienus, kas noveda pie 2 stura sitieniem. sabalam uguns bija aciis, visnakovs tur izraavas, ikauniekam izdeviba, tarasovs ar galvu.

futbols kaadu spelejam pret Feru salam - nav nakotnes.
futbols kaadu spelejam pret Ungaarija - ir nakotnes.

  +3 [+] [-]

, 2016-10-12 21:16, pirms 8 gadiem
Paldies Edmundam par rakstu! Iepriekšējais cikls man ļoti patika, jo izlasei bija cīņasspars, neviena spēle (izņemot pret Nīderlandi) nebija atdota. Šajā ciklā pret vājiem pretiniekiem nespēlējam pārliecinoši. Bail iedomāties, kas notiks pret Šveici un Portugāli, kad pretinieks kvalitatīvi uzbruks un presingos aizsardzībā... Un šajā situācijā Pahars nav jāaizstāv, ja treneris saka, ka nav sevi jākritizē pēc spēli pret Fēru salām, kur zaudētie vārti bija rupju kļūdu dēļ, savukārt nulle uz tablo bija pašu nespējas dēļ. Uz kaut ko tomēr ir jātiecas, un tik viegls cikls mums vēl 12 gadu nebūs.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-12 21:27, pirms 8 gadiem
"..Un tomēr atšķirībā no daudziem respektējamiem futbola cilvēkiem vismaz šobrīd esmu pret Pahara padzīšanu.."

Edmunds kautrīgi paklusē, bet varbūt variet man palīdzēt - kuri konkrēti ir tie daudzie respektējamie futbola cilvēki? publiski manīs Kļaviņa viedoklis .. pāris nepopulāri SC autori?

  +6 [+] [-]

, 2016-10-12 21:30, pirms 8 gadiem
Runājot par apmeklētību/līdzjutējiem...
Jāsāk no īstā gala - biļešu cenas abos(!) mačos bija neadekvāti augstas.

     [+] [-]

, 2016-10-12 21:32, pirms 8 gadiem
INVINCIBLE rakstīja: Runājot par apmeklētību/līdzjutējiem...
Jāsāk no īstā gala - biļešu cenas abos(!) mačos bija neadekvāti augstas.
25€ par 2 spēlēm ir dārgi? Nu, labi, ka Tu neapmeklē Dinamo spēles, tur vispār uz pakaļas paliktu.

Turklāt bija 3 spēļu ebonements pa 30€ - vēl labāk!

  +7 [+] [-]

, 2016-10-12 21:42, pirms 8 gadiem
Apmeklēju izlases spēles 24 gadus klātienē, bet nekad līdz šim nebija pat sapņos rādījies, ka pēc viena no lielākajiem apkaunojumiem izlases vēsturē- bezcerīga zaudējuma Fēru salām mājās (kas reizē arī nozīmēja īsta cikla beigas), izlases kapteinis vēsā mierā paziņos, ka esam Fēru salu līmeņa izlase, bet treneris būs mierīgs un vainos līdzjutējus, kuri nesaprot situāciju.
Paharam ir viennozīmīgi jāatkāpjas, Gorkša laiks diemžēl arī ir cauri (jo viņš ne tikai slikti spēlē izlasē pēdējā laikā, bet faktiski jau savā klubu karjerā ir neredzami pateicis, ka vairs nopietnu futbolu nespēlē).

Pahars nespēj uzvarēt atlases spēli jau 3 gadus (un var droši apgalvot, ka vismaz gadu vēl neuzvarēs), ir pirmo reizi nokārtojis pēdējo vietu atlasē, piedzīvojis smagāko zaudējumu izlases vēsturē, nav spējis sakārtot spēli nekad, kad visvairāk vajag.

Tam visam klāt- nespēja atzīt kļūdas un latiņas konkrēta devalvācija, stāstot, ka mēs jau esam praktiski Sanmarino līmenis, ko no mums var gribēt? Bet tikmēr Fēras, Lietuva, Islande un citi mierīgi vāc punktus un rāda, kā tā lieta darāma.

Mēs esam pelnījuši labāku treneri un tādu pietiek.

 +10 [+] [-]

, 2016-10-12 21:56, pirms 8 gadiem
Bet Indriksons saka, ka tikai aklais neredz Latvijas futbola augšupēju! Varbūt mēs visi esam lohi un neko nesaprotam?

  -2 [+] [-]

, 2016-10-12 22:00, pirms 8 gadiem
Tieši tā, M. Bimbi!
Te nav ko kulstīklu mums vairs virināt!

     [+] [-]

, 2016-10-12 22:03, pirms 8 gadiem
Es atvainojos,bet ja katrs divana pirdeju eksperts piebiedrotos H sektoram un plestu rikli,tad tas butu pilns + iespejams K sektors.
Parejie stadiona sedes ka teatri rokas klepi salikusi. Ir janomainas paaudzei,un kamer tas notiek ir jastrada smagi pie fanu subkulturas izveidosanas lai ari nakosa paaudze neizaug par "darzenveidigajiem"

  +8 [+] [-]

, 2016-10-12 22:05, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: 25€ par 2 spēlēm ir dārgi? Nu, labi, ka Tu neapmeklē Dinamo spēles, tur vispār uz pakaļas paliktu.

Turklāt bija 3 spēļu ebonements pa 30€ - vēl labāk!
Abonements nav slikta lieta, bet būsim reāli, RETUMS var atļauties tā izplānot sev brīvus vakarus mēnesi uz priekšu.
Tās tribīnes neaizpildīsi ar tiem abonementiem. To visu ļoti labi var novērot bilesuservisa mājaslapā, t.i. cilvēki izlemj, ka ies un pērk biļeti dienu iepriekš vai vispār spēles dienā.
Spēļu dienā cenas (ne labākajās vietās!) pret Fēru salām 12eur, pret Ungāriju 18 eur. Centrā vispār 16eur un 24 eur attiecīgi. Nemaz nešaubos (un konkrēti zinu), ka DAUDZI neaizgāja tādēļ, ka cenas neapmierināja. Nevis atļauties nevar, bet tā nav prioritāte un par tādu cenu neies. Vienam 18eur tas vēl nebūtu nekas... bet ja grib aiziet visi (trīs vai četri ģimenē)?
Jā, var teikt, ka par to ir jādomā ātrāk. Bet vai ir?
Tie 1-2 tūkstoši pērk spēļu dienā, pēdējā brīdī utt. Dažādu iemeslu dēļ.
Ja šis jautājums sāp LFF, tad diez vai par to jādomā ir ''man''.
Pēc vājā snieguma Andorrā (pēc tam vēl vs Fēru salām) tās biļešu cenas bija galvenais, kas atturēja daudzus.

  -2 [+] [-]

, 2016-10-12 22:08, pirms 8 gadiem
Tā arī pasaki, ka sniegums neapmierina, nevis biļešu cenas pie vainas.

P.S. Baigi šaubos, ka 21:45, ārā +5°C, līst lietus (otrajā variantā ir pirmdienas vakars - nākamā ir otrdiena - 21:45, tuvojas 0°C) ir baigais ģimenes pasākums, kuru apmeklēt 4-atā.

     [+] [-]

, 2016-10-12 22:12, pirms 8 gadiem
Futbolisti paši nav spējīgi pateikties tiem 1-7 cilvēkiem, kas viņus atbalsta. Biju uz maču Skonto Stadionā, kad spēlēja FK Jelgava vs Beitar, un Jelgavas spēlētāji, izņemot Freimani, nepienāca pēc spēles pateikties tiem cilvēkiem, kuri viņus atbalstīja visu spēli. Šie kādi 10 atbalstītāji pat netika fotogrāfijās. Par savu pieredzi ar FK "Ogre" vispār nevēlos runāt vairs. Izvēlos labāk svētdien pa sc.com palūrēt Jelgava vs Spartaks, tad doties uz Barona maču...

  +3 [+] [-]

, 2016-10-12 22:14, pirms 8 gadiem
nu miljie,pec shadiem sniegumiem,uz nakamo majas speli biljetes cena 1eur un неибё.т

  +2 [+] [-]

, 2016-10-12 22:15, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Tā arī pasaki, ka sniegums neapmierina, nevis biļešu cenas pie vainas.

P.S. Baigi šaubos, ka 21:45, ārā +5°C, līst lietus (otrajā variantā ir pirmdienas vakars - nākamā ir otrdiena - 21:45, tuvojas 0°C) ir baigais ģimenes pasākums, kuru apmeklēt 4-atā.
Ja cilvēki plāno budžetu, tad neliks pīķī šīs spēles par ŠO cenu. To es gribēju pateikt.
Nē, nav tikai sniegums pie vainas. Kad tad tas sniegums ir bijis tik labs, ka visiem ir bijis pajāt uz biļešu cenām? Vidējais skatītājs/fans, sauc kā gribi iet, tad kad var atļauties (laikā un naudā.)
Būs zemākas cenas, būs pilnāks stadions, redzēsi. JĀSAPROT, ka pērk spēļu dienā un spēlu dienā cipari ir neadekvāti.
Slēpts komentārs: Ferdinands Lieliskaisss

  +3 [+] [-]

, 2016-10-12 22:24, pirms 8 gadiem
Varu tikai piekrist, ka izlase ir Latvijas vizītkarte, bet problēmas mums ir daudz dziļākas. Tagadējās izlases līmenis atspoguļo to, ka 20 gadu laikā mums futbola infrastruktūra nav sakārtota. Nav halles, kur ziemā trenēties. Pat skolu sporta zālēs brīvu laiku nav. Par to, ka jātaisa sintētiskie laukumi visās malās - atjēdzās vien samērā nesen. Tagad sabūvētajos (un arī tajos, kurus tuvākajā laikā uzbūvēs) tad arī augs nākamās futbola zvaigznes, bet ir jāsaprot, ka tuvākos 10 gadus diez ko situācija uz augšu neies.
Slēpts komentārs: zaxx

  +2 [+] [-]

, 2016-10-12 22:47, pirms 8 gadiem
"Fēru salas tiešām spēlēja sakarīgi, taču, piedodiet man, viņu pamatsastāvā bija četri(!) spēlētāji, kuri ir pusprofesionāļi (paralēli strādā), vēl divi no Dānijas otrās līgas, viens no Islandes līgas." Labākā atbilde Paharam ar Gorkšu, kuru Farēras cēla nez kādos augstumos. Jocīgi tikai, ka pat ar visu to autors joprojām atbalsta treneri, kurš ne pirmo reizi apkaunojis Latvijas izlasi (pēdējo vietu grupā dabūt tomēr arī ir jāprot).

 +12 [+] [-]

, 2016-10-12 22:55, pirms 8 gadiem
Edmundam Novickim! Ir jāsaprot, ka Pahars runā vienu, bet patiesībā dara ko citu - vai tad viņš nebija tas, kas skaļi un skaidri paziņoja, ka izlasē spēlēs tikai tādi spēlētāji, kas regulāri tiek savos klubos laukumā? Bet ko tad mēs redzam realitātē? Jagodinksis, J. Ikaunieks, Zjuzins (ne tikai netiek regulāri laukumā, bet pat ir trauma), Gabovs (tiek laukmā savā klubā šad un tad, bet ne regulāri), Maksimenko vēl pagaidām izskatās solīdi uz tā nespēlējošo spēlētāju fona.
Un tad pēkšņi visus izbrīna G.Kļuškins (nē tur nav par ko brīnīties - spēlē pret Fēru salām viņš bija mazliet nobijies, bet pret Ungāriju bija ļoti pamanāms pozitīvā ziņā) tad uzreiz rodas jautājums pie Pahara un visa treneru korpusa - kāpēc netiek ņemti Virslīgas spēlētāji, kas regulāri spēlē savos klubos? Arī U-21 izlases uzvara pret 1:0 pār Beļģijas izlasi kādam rada smīnu utt, bet redz kad paskatās, ka šie puiši ir turnīra laikā guvuši 10 vārtus, bet ielaiduši 13 tad tad nemaz nekāds smīns nerodas (jā vajadzēja uzvarēt Molvodu un Maltu abās spēlēs un pat Melnkalni un turnīra tabulā situācija kļūtu pavisam gaiša), bet pats būtiskākais - visi šie spēlētāji spēlē Virslīgā (un tiešām spēlē nevis atrodas uz rezervistu soliņa).
Latvijas izlases pagaidām vienīgie gūtie vārti ir pret izmocīto uzvaru pār Andoru (pie tam tikai pēc Androas vārtsarga rupjas kļūdas, ko varētu rādīt pat video kuriozos), bet ielaiduši esam 4x pie tam visās trijās spēlēs mēs esam mocījušies ar pretinieku (labi pret Ungāriju nospēlējām tiešām solīdi un nav ko pārmest), bet kas iekrita acīs - pret Ungāriju labi spēlēa mūsu vidējā un uzbrukuma līnija, bet totāli ar saviem uzdevumiem netika galā aizsardzība (abas bumbas ielaistas teju no standartsituācijām - vienkārši apspēlējot mūsu aizmigušos aizsargus) - kāpēc uz izlasi neizsaukt Nauri Bulvīti Jagodinska vietā, jo Bulvītis spēlē tādā līgā kur klubi ceļo no Championship līdz League-Two turp un atpakaļ un Anglijas futbols ir pasaulē pazīstams ar savu aizsargu brutālo spēli tieši standartsituācijās un spēli ar galvu, jeb otrajā stāvā (nav bijusi spēle kur Bulvītis nebūtu izgājis pamatsastāvā).
Par LFF un Latvijas futbola infrastruktūru labāk es nemaz nesākšu neko rakstīt, jo tas jau sen ir izmuļļāts temats, kas atdurās pret VDK virsnieku Indriksonu.
Runājot par skatītājiem - cilvēki sāks apmeklēt vairāk Virslīgas spēles un izlases kad vienreiz komandas kļūs latviskas (sarunāsies savā starpā valsts valodā) + sāks vienreiz domāt par to, vai tribīnēs ir jumts virs galvas, lai nebūtu 90+ minūtes jāmirkst lietū!

  +2 [+] [-]

, 2016-10-12 22:59, pirms 8 gadiem
Kāpēc Lff liek tik kosmiskas cenas uz tik nekomfortablo visās ziņās pasākumu (darba diena, 21.45, slikts laiks, netīri veci nodiluši krēsli un galvenais sūdīga spēle un zaudējums)??? Ieteiktu gada laikā samazināt Lff štatus (tuvojās 100 cilv.) par 2 vienībām. Iekonomētos līdzekļus varētu laist uz līdzjutēju atbalstu pārdodot biļetes par 1Euro.

     [+] [-]

, 2016-10-12 23:12, pirms 8 gadiem
Nesaprotama ir arī Toresa izsaukšana uz izlasi, ja jau viņš ir tik sliktā formā, ka pat nav iespējams, ka viņš uz maiņu iznāktu. Manuprāt, pastāv ļoti liela iespēja, ka viņš vairs nekad nebūs tādā formā, kādā bija 2015.g. sezonā. Viņam jau 31 gads, ka tik beigās nesanāk pilnīgs fiasko ar viņa naturalizēšanu. Esmu pret naturalizāciju, taču, ja naturalizēt, tad gados jaunu spēlētāju, nevis tādu, kuram jau karjera beigsies pēc dažām sezonām.

  +7 [+] [-]

, 2016-10-12 23:18, pirms 8 gadiem
soccerfans rakstīja: Bet Indriksons saka, ka tikai aklais neredz Latvijas futbola augšupēju! Varbūt mēs visi esam lohi un neko nesaprotam?
Lohi tie, kas Indriksonu ievēlēja...

  +4 [+] [-]

, 2016-10-12 23:20, pirms 8 gadiem
Carloz rakstīja: Varu tikai piekrist, ka izlase ir Latvijas vizītkarte, bet problēmas mums ir daudz dziļākas. Tagadējās izlases līmenis atspoguļo to, ka 20 gadu laikā mums futbola infrastruktūra nav sakārtota. Nav halles, kur ziemā trenēties. Pat skolu sporta zālēs brīvu laiku nav. Par to, ka jātaisa sintētiskie laukumi visās malās - atjēdzās vien samērā nesen. Tagad sabūvētajos (un arī tajos, kurus tuvākajā laikā uzbūvēs) tad arī augs nākamās futbola zvaigznes, bet ir jāsaprot, ka tuvākos 10 gadus diez ko situācija uz augšu neies.
Un Indriksons par to nav atbildīgs???

  -2 [+] [-]

, 2016-10-12 23:21, pirms 8 gadiem
par toresu vinam vajag pilsonibu un indriksonsmezeckis noksarto jautajums kapec iedeva ja vinu neizmanto?llat afera un viss tas izdevigi toresam.

  +3 [+] [-]

, 2016-10-12 23:23, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nesaprotama ir arī Toresa izsaukšana uz izlasi, ja jau viņš ir tik sliktā formā, ka pat nav iespējams, ka viņš uz maiņu iznāktu. Manuprāt, pastāv ļoti liela iespēja, ka viņš vairs nekad nebūs tādā formā, kādā bija 2015.g. sezonā. Viņam jau 31 gads, ka tik beigās nesanāk pilnīgs fiasko ar viņa naturalizēšanu. Esmu pret naturalizāciju, taču, ja naturalizēt, tad gados jaunu spēlētāju, nevis tādu, kuram jau karjera beigsies pēc dažām sezonām.
Ne ja izlasei kāds viņu naturalizēja. Drīzāk 'pa draugam' izkārtoja pilsonību, lai šeit būtu vienāršāk dzīvot kā pilsonim. Ja kāds arī izmeta frāzi par to, ka noderēs izlasei, tad tas bija acu aizmālēšanai. Tāpat bija skaidrs, ka nekāds lielais palīgs izlasei viņš nebūs.
1 2 3 80 komentāri