Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Futbolistiem labs, tiešām labs ieskrējiens pirms PK2018

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Viedoklis: Futbolistiem labs, tiešām labs ieskrējiens pirms PK2018
Latvijas izlase pēc gūtajiem vārtiem Islandē
Foto: lff.lv

Sestdien Latvijas futbola izlase, nospēlējot rezultatīvu 2:2 Islandē, izcīnīja piekto punktu deviņās spēlēs. Lai gan tabulā esam zemu, šo ciklu kā cerīgu un pat labu nekādi citādi nosaukt nevaru.

Koks ar diviem galiem - bez uzvarām, bet ar ļoti maz zaudējumiem Nāves grupā
Žēl, ka nav uzvaru, turklāt pavisam skābi būs, ja otrdien zaudēsim Kazahstānai, jo tad grupā paliksim pēdējie, taču, pat ja tā būs, „Euro2016” vēlos nodēvēt par ļoti labu ieskrējienu pirms PK2018.

Principā rezultāti arī šai ciklā bijuši labi. Tas nekas, ka tikai 5.vieta, jo 10 kārtu turnīrā nav kauns palikt aiz tādām komandām kā Islande, Čehija, Turcija un Nīderlande. Vēl mazāks kauns ir, ja paskatās uz mūsu izlases sniegumu un rezultātiem (protams, paturot prātā Latvijas futbolistu kvalitātes, klubu karjeras salīdzinoši ar mūsu grupas TOP4 izlasēm). Pilnībā izgāzta tika tikai viena spēle (Nīderlandē 0:6), šur tur vēl gadījās pa neveiksmīgam puslaikam, tomēr kopumā, manuprāt, nospēlēts pat labāk nekā gaidīts.

Daudz ko izsaka fakts, ka pret šīs Nāves grupas TOP3 komandām Latvija piedzīvoja nieka divus zaudējumus sešās spēlēs! Pret šīm pašām TOP3 izlasēm viesos netika zaudēts ne reizi! Čehijā 1:1, Turcijā 1:1, Islandē 2:2. Vēl cits fakts - bukmeikeru kantoros visās deviņās spēlēs Latvija bija pastarītes lomā (mačā Kazahstānā mājiniekiem priekšrocības gan bija pavisam nelielas), tomēr tikai četrreiz tika piedzīvots zaudējums.

Kā jau sacīju, vismaz vienu uzvaru gan gribētos un lieliska iespēja to izcīnīt būs otrdien mājās pret Kazahstānu, taču, ja nav uzvaru, vismaz zaudējumu statistika šādā grupā mūsējiem ir tiešām laba. Mazāk zaudējumu nekā Latvijai sešu komandu grupā (pavisam 48 izlases) ir tieši pusei komandu, 24 valstsvienībām, taču atkal paturam prātā, ka mūsu grupas spēks vidēji bija krietni lielāks nekā citās grupās. Šoreiz spilgti pierādījās, cik liela nozīme ir izlozei. Redz, Ziemeļīrija, Albānija un Velsa pamanījās kvalificēties finālturnīram no 5.groza (mēs bijām 4.), taču, nenoniecinot minēto izlašu sasniegumu, situācija tām bija labvēlīgāka - ziemeļīriem (salīdzinoši) vāja grupa, velsiešiem ne tik izteikti, bet arī, savukārt albāņiem mazā grupa, kur mazāk spēļu un lielāka nozīme veiksmes faktoram. Arī Latvija "Euro2004" kvalificējās no mazās grupas.

Ne tikai rezultātu, arī snieguma ziņā, domāju, ir aizvien labāk. Kopš 0:6 pagājušā gada novembrī šogad nospēlētas sešas spēles – visas pret Eiropas spēcīgām izlasēm (divreiz Čehija, Ukraina, Nīderlande, Turcija, Islande), četrreiz izbraukumā un absolūti visos mačos cīņas gaitā reāli cīnījāmies par punktiem. Čehijā Latvija bija ļoti tuvu uzvarai, taču arī bilance 0-4-2 ir ļoti normāla. No diviem zaudējumiem „bezcerīgākais” bija pret Nīderlandi, lai gan arī toreiz tikai 2.puslaika vidū holandieši atklāja rezultātu. Islandē pie 2:2 tieši latvieši gāja uz priekšu, meklējot uzvaru.

Tas, kas šajā „Euro2016” ciklā varēja būt labāks – „pareizāka” rezultātu bilance. Proti, labāk divu neizšķirtu vietā uzvara un zaudējums, kas dotu vairāk punktu. Tomēr milzīgas nozīmes tam nebūtu, jo TOP3 šādā grupā tāpat šoreiz nebija aizsniedzams.

Laužoties stiprā grupā, var norūdīties un būt gataviem vājākai grupai - pazīmes ir labas!
Toties PK2018 prasības no Mariana Pahara un izlases jau būs citas. Ja attiecībā uz „Euro2016” priecājos, ka tādā grupā ir tikai četri zaudējumi (tas nekas, ka nav uzvaru), tad PK2018, kur izloze bijusi ļoti pateicīga, četras uzvaras un 4.vieta būs minimālā programma/prasība. Kaut vai pret Fēru salām un Andoru tas jau ir iespējams, bet būs vēl arī sešas citas spēles. Daudz iespēju sakrāt solīdu punktu ražu.

Žēl, ka tik laba izloze patrāpījusies tieši PK kvalifikācijā (Eiropai finālturnīrā ir tikai 13 ceļazīmes), nevis „Euro”, kur finālturnīra dalībnieču skaits paplašināts līdz 24. Tomēr jebkurā gadījumā PK2018 atlasē uzdevumi jāstāda daudz augstāki – izloze to ļauj darīt, plus mūsējie (tieši Pahara veidotais modelis) šajos divos gados izgājuši cauri pamatīgam eksāmenam, ieskrējiens veikts un tālāk teorētiski būtu jābūt labāk. Pēc tādas izlozes un pretiniekiem vairs ne no kā nebūs bail, vairs nekas nepārsteigs, plus spēlēs Pahara izveidots pamatsastāva kodols, kurš šajos divos gados vēl joprojām tika lipināts un cikla sākumā (diemžēl) vēl nebija gatavs produkts. Cerams, tagad būs salipināts. Tagad galvenais, lai šis kodols piespiedu kārtā nebūtu stipri jāmaina, piemēram, traumu vai sliktas formas gadījumā, kā tas, teiksim, septembrī bija Valērija Šabalas gadījumā. Tāpat neatsverama nozīme būs tam, vai viss kārtībā būs ar vidējās līnijas atslēgas spēlētāju Aleksandru Cauņu.

Līdz PK2018 kvalifikācijas sākumam vēl vesels gads, taču priecē arī, ka vismaz šobrīd ir pozitīvas tendences izlases spēlētāju klubu karjerā. Latvija vēsturiski labākos sasniegumus guvusi, kad ļoti stabila, saspēlēta un augstā līmenī bijusi vārtsarga/aizsardzības līnija. Šobrīd daudzas Eiropas izlases mūs varētu apskaust. Andris Vaņins noteikti spēlēs vēl labu laiku, ir šaubas par Kasparu Gorkšu, taču ir Kaspars Dubra un Vitālijs Jagodinskis, arī aiz viņiem nav tukšums. Vidējā līnija? Atliek paskatīties uz pussargiem, kuri Islandē netika pamatsastāvā – Jānis Ikaunieks, Oļegs Laizāns, Aleksandrs Fertovs, Vladimirs Kamešs, Igors Kozlovs. Arī uzbrukumā ir laba konkurence, ieskaitot U-21 izlasē esošos Dāvi Ikaunieku un Vladislavu Gutkovski. Kā tviterī rakstīja mans kolēģis, tad jau šobrīd nav slikti, ja rezervē pret Islandi paliek Vitālijs Jagodinskis (Ukrainas Premjerlīga), Antons Kurakins (Skotijas Premjerlīga), Eduards Višņakovs (Beļģijas augstākā līga) - šī trijotne savā klubā ir pamatsastāva izvēle.

Ja par vecumu, tad divi vecākie ir Vaņins (35 gadi, vārtsargiem karjera parasti ir ilgāka) un Gorkšs (bez 25 dienām 33 gadi), kamēr pārējiem, kuri tika izsaukti uz mačiem ar Islandi un Kazahstānu, nav vairāk par 31 gadu. Lielākajai daļai (16 no 23 jeb 70%) ir 23-28 gadi, tātad nākamajā ciklā viņiem būs 25-30 gadi. Labākais vecums...

Vai pret kazahiem spēsim būt pirmais numurs un vai pratīsim būt sekmīgi kā pirmais numurs?
Tā ka uz visu raugos diezgan optimistiski, tiesa, kā jau minēju, līdz PK2018 kvalifikācijas turnīram vēl jānodzīvo, bet šobrīd būtiski uz urrā pabeigt šo ciklu, kad otrdien tiksimies ar Kazahstānu. Diemžēl vieglu cīņu neparedzu. Līdzšinējās deviņās spēlēs (jā, arī Kazahstānā) esam spēlējuši otrā numura lomu. To esam daudz maz apguvuši, bet pieredzes pirmā numura lomā Pahara modelim praktiski nav – protams, atsevišķās spēlēs daļēji kas līdzīgs bija (PK2014 atlasē Rīgā pret Lietuvu, Baltijas kausā, pārbaudes spēlē ar Armēniju), taču ne izteikti. Otrdien pret kazahiem, ja ne visu spēli, tad vismaz lielus nogriežņus pienāktos spēlēt pirmā numura lomu. Pret pastarīti savu skatītāju priekšā tas ir jāspēj darīt, taču jāsaprot, ka viens ir to spēt darīt, bet pavisam kas cits – mācēt to darīt veiksmīgi un kvalitatīvi, prast uzlauzt blīvu aizsardzību, prast neiekrist pretuzbrukumos, kuros ir slikta skaita attiecība "mūsējie pret kazahiem". Katrā ziņā, manuprāt, ir svarīgi mēģināt spēlēt šo pirmā numura lomu (ja vien kazahi to ļaus...) – pat ja apdedzināsimies, būs iekrāta vērtīga pieredze pirms PK2018, kur pret Fēru salām un Andoru tas lieti noderēs.

Jau šobrīd saku paldies izlasei par cienīgu sniegumu „Euro2016”! Futbolistiem pret Kazahstānu novēlu beidzot lauzt formulu, saskaņā ar kuru pēc katra neizšķirta seko zaudējums un pēc zaudējuma neizšķirts, citādi būs jāpaliek pēdējiem. Līdz šim: neizšķirts (Kazahstāna), zaudējums (Islande), neizšķirts (Turcija), zaudējums (Nīderlande), neizšķirts (Čehija), zaudējums (Nīderlande), neizšķirts (Turcija), zaudējums (Čehija), neizšķirts (Islande). Skatītājiem novēlu (1) ar savu klātbūtni otrdien „Skonto” stadionā pateikt izlasei paldies, (2) redzēt labu futbolu un mūsējo uzvaru, (3) silti saģērbties, jo mača sākums plkst.21:45 un ziema jau klauvē pie durvīm.

  -2 [+] [-]

, 2015-10-12 02:55, pirms 9 gadiem
2:0

 +13 [+] [-]

, 2015-10-12 05:18, pirms 9 gadiem
Lielisks raksts.

  +4 [+] [-]

, 2015-10-12 08:14, pirms 9 gadiem
Paldies autoram par rakstu

  +1 [+] [-]

, 2015-10-12 09:10, pirms 9 gadiem
Nav ko rēķināt, kas ir izdevīga grupa, kas ne, bet vienkārši ir jāsasniedz labākais rezultāts katrā spēlē. Kas zin, uzvara pret kazahiem var punktu izteiksmē noderēt jau nākamā izlozē.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-12 09:22, pirms 9 gadiem
Kas tas ir?
"Principā rezultāti arī šai ciklā bijuši labi. Tas nekas, ka tikai 5.vieta, jo 10 kārtu turnīrā nav kauns palikt aiz tādām komandām kā Islande, Čehija, Turcija un Nīderlande."
Uzskatu, ka tautas mazvērtības komplekss... Manuprāt vienmēr ir jābūt kaunam par to, ka esi pēdējais vai pirmspēdējais. Kā es varu iet skatīties futbolu, ja vispārējais noskaņojums ir šāds? Es varu iet skatīties tikai ja zinu, ka mūsèjie cīnīsies par uzvaru. Ar apziņu, ka var, nevis šiem mēs tāpat neko nevaram izdarīt... Un tad vairs nebūs kauns, jo tad arī nebūs pēdējie...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2015-10-12 09:43, pirms 9 gadiem
Paldies par kvalitatīvu rakstu. Attiecībā uz PK2018 atlases ciklu - piekrītu, ka izloze ir ļoti labvēlīga, tomēr ieteiktu Farēras un Andoru nelikt vienā maisā. Farēru rezultāti un viņu rādītā spēle pēdējā laikā ir gājuši strauji uz augšu un pret šo komandu mums nudien neklāsies viegli.

  -1 [+] [-]

, 2015-10-12 10:00, pirms 9 gadiem
visu cieņu čaļiem, bet man liekas, ka mums tas līmenis ir tik zems, ka jebkāds sniegums tiek pielīdzināts ļoti daudzsološam utt... Būsim reāli, 9 spēles bez nevienas uzvaras, neko labu neredzu.

  -2 [+] [-]

, 2015-10-12 10:01, pirms 9 gadiem
janiso rakstīja: Kas tas ir?
"Principā rezultāti arī šai ciklā bijuši labi. Tas nekas, ka tikai 5.vieta, jo 10 kārtu turnīrā nav kauns palikt aiz tādām komandām kā Islande, Čehija, Turcija un Nīderlande."
Uzskatu, ka tautas mazvērtības komplekss... Manuprāt vienmēr ir jābūt kaunam par to, ka esi pēdējais vai pirmspēdējais. Kā es varu iet skatīties futbolu, ja vispārējais noskaņojums ir šāds? Es varu iet skatīties tikai ja zinu, ka mūsèjie cīnīsies par uzvaru. Ar apziņu, ka var, nevis šiem mēs tāpat neko nevaram izdarīt... Un tad vairs nebūs kauns, jo tad arī nebūs pēdējie...
Vai tik neesi par daudz florbolu saskatījies? Futbols ir citā kontekstā skatāms. Tiesa, par pēdējo vietu gan ir jākaunās, tam es piekrītu. Taču, priekšpēdējā vieta grupā pie zināmiem apsvērumiem var būt pat ļoti cienījams sasniegums. Piemēram, ja rīt Latvijai izdotos uzvarēt, uzskatu, ka aizvadīts ļoti labs cikls par spīti tam, ka priekišpēdējā vieta. Jāvērtē pretinieku spēks, spēļu rezultāti utt. Ja Latvija rīt uzvarēs, man īsti nebūs ko pārmest komandai par šo ciklu.

  +7 [+] [-]

, 2015-10-12 10:09, pirms 9 gadiem
Progres komandas spēlē ir, bet nevajag arī par daudz sacerēties. Tikai spēlē ar čehiem Latvija bija tuvu uzvarai, bet pārējie neizšķirti kaut arī vērtējami kā labs sasniegums, bet paskatīsimies kādi tie bija. Islandei neko nevajadzēja un pēc 2-0 viņi samazināja apgriezienus, bet pirmajā puslaikā varēja būt pat vismaz 3-0. Turki kaut kur nenovērtēja Latvijas izlasi, bet meistarībā godīgi sakot viņi ir krietni pārāki. Kazahstānā kazahi bija tuvāk uzvarai.
Jā, ir iespējas progresēt, ceru uz brāļiem Ikauniekiem, varbūt arī Gauračs atgūs labu formu. bet komandai kopumā novēlu visiem spēlētājiem iemācīties valsts valodu. Pahars malacis, ka cenšas runāt latviski!

  +6 [+] [-]

, 2015-10-12 10:25, pirms 9 gadiem
Respektēju Edmunda viedokli, bet optimisms, manuprāt ir mazliet pārspīlēts. Protams, jācer, ka Pahara jau ilgākā laika posmā veidotās sistēmas ļaus ne ar tik tehniski spēcīgiem spēlētājiem regulāri ņemt punktus PK kvalifikācijā, bet tomēr, tās rezerves... Aiz muguras IR tukšums. Fertovs, Kozlovs, Laizāns? Nu nav viņi nekādā veidā nopietnas rezerves. Jā, varbūt pret Andoru vai Fēru salām viņi var parādīt savu sniegumu, bet spēlēs pret lielākām komandām vairāk laukumā aizpilda vietu nevis reāli rada iespaidu uz spēles gaitu. Brāļi Ikaunieki? Jānis var pastiprināt spēli jau šobrīd. Dāvis, tāpat, kā Gutkovskis ir vēl tālu no spēlētājiem, kas var dot rezultātu. Virslīgā viņi ir karaļi, bet regulāri apmeklējot virslīgas spēles, ir skaidrs, ka viņi ir vēl tālu, no piemēram, tā paša Karašauska, momentu veidošanā, spēles izpratnē. Par galveno izlasi vēl nevar būt ne runas... Aizsardzības centrs? Dubra, OK viņš ir mūsu nākotne, Jagodinskis spēlē salīdzinoši labā līmenī (Nav UKR čempis tas, kas bija pirms gadiem 3!), bet tas arī viss, jo KG jau nespēlēs mūžīgi un arī viņa sniegums iet uz leju. Kurakins? Nu nav Skotijas čempionāts kaut kas nereāls, ja noņem Glāzgovas Celtic, pēc klubu spēka un finansēm, visi pārējie varētu būt Anglijas 3./4. līgas līmenī, ja Kurakins spēlētu piem., Anglijas pēc spēka 3. līgā, neviens nesistu plaukstas tā kā par premjerlīgu... Ja veseli būs līderi (Vaņins, Cauņa, Gorkšs) un attīstīsies salīdzinoši jauno (Rakels, Dubra, Jagodinskis, Karašausks, Šabala u.c) spēle klubos, tad varam sākt domāt, jo futbolu tagad māk spēlēt visi, arī pundurvalstiņas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-12 11:11, pirms 9 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Vai tik neesi par daudz florbolu saskatījies? Futbols ir citā kontekstā skatāms. Tiesa, par pēdējo vietu gan ir jākaunās, tam es piekrītu. Taču, priekšpēdējā vieta grupā pie zināmiem apsvērumiem var būt pat ļoti cienījams sasniegums. Piemēram, ja rīt Latvijai izdotos uzvarēt, uzskatu, ka aizvadīts ļoti labs cikls par spīti tam, ka priekišpēdējā vieta. Jāvērtē pretinieku spēks, spēļu rezultāti utt. Ja Latvija rīt uzvarēs, man īsti nebūs ko pārmest komandai par šo ciklu.
Ļoti labs cikls būtu, ja būtu 3. vieta. Pagaidām cikls aizvadīts kā parasti.

     [+] [-]

, 2015-10-12 11:16, pirms 9 gadiem
Eiropā jau ir reāli 50 valstis, kas profesionāli spēlē futbolu...
Konkurence kļūst arvien lielāka un sastāvi labāki.

Agrāk neatceros, kā miljoni skatītos, Nīderlande- Latvija(ārpus Eiropas un kvalifikācijas spēles), bet tagad skatās...

Daudzi iesmej par Albāniju, bet sastāvs viņiem labs. Arī Maķedonijai, kura nevar uzvarēt Luksemburgu, tāpat arī Gruzijai...

  +1 [+] [-]

, 2015-10-12 11:40, pirms 9 gadiem
Nezinu par ko īsti priecāties
Jā, var teikt, ka neizgāzās, bet neviens grands šajā grupā nebija (Nīderlande, teorētiski, bet viņiem ir savas problēmas). Islande, Čehija, Turcija nav Eiropas top komandas. Labas, bet ne vairāk. Portugāle un Šveice ir pakāpi augstākas komandas par šīm. Kur Novickis redz vieglu grupu?
Portugāle šobrīd ir spēcīgāka par Nīderlani
Šveice spēcīgāka par Čehiju
Ungārija - Islandes līmeņa komanda
Farēri nebūs pastaiga

  +1 [+] [-]

, 2015-10-12 11:55, pirms 9 gadiem
Protams, Edmunds jau ierasti ir ļoti optimistisks un pozitīvs, cenšas uzsvērt labo. Viņa raksta pamatidejai var piekrist. Tomēr es, atšķirībā no Edmunda, esmu vienkāršāks un nesapņoju par finālturnīriem. Finālturnīri Latvijai ir brīnums un nekas vairāk. Viens brīnums jau bija, bet brīnumi bieži nenotiek. Latvijas finalturnīrs ir atlases grupas spēles. Varbūt, ka kādreiz atkal izveidosies brīnuma paaudze, bet tā noteikti nav šī paaudze.

Spilgts Edmunda citāts: "Atliek paskatīties uz pussargiem, kuri Islandē netika pamatsastāvā – Jānis Ikaunieks, Oļegs Laizāns, Aleksandrs Fertovs, Vladimirs Kamešs, Igors Kozlovs."
Piekrist var vienīgi par Ikaunieku. Pārējie ir nekas. Ticat man, es nemaz nebrīnīšos, ja kāds no nosauktajiem vēl Euro-2018 ciklā jau spēlēs Latvijas čempionāta 1.līgā un faktiski būs beidzis nopietni spēlēt futbolu. Tas ir reālāk, nekā tas, ka kāds spēlēs kādā nopietnā līgā (nerunāju par Ikaunieku). Nevajag pārspīlēt- Fertovs, Kozlovs vai Laizāns mierīgi varētu nekvalificēties arī Farēru izlases sastāvam. Līdz Ungārijas izlasei tur ir vēl ļoti tālu.

Nākamā cikla uzdevums ir pēc iespējas ilgāk saglabāt kvalificēšanās cerību. Portugāle un Šveice ir praktiski neapsteidzamas, ungāri ir un būs labāki par mums. Farēras šobrīd ir tāda komanda, kur būtu ok, ja sadalām punktus viesos un uzvaram mājās. Ceturtā vieta būtu jāņem, kā arī jārāda cīņa par trešo vietu. Pie milzīgas veiksmes 3.vietu var arī dabūt.

     [+] [-]

, 2015-10-12 12:03, pirms 9 gadiem
Un vispār dzīve ir iemācījusi, ka nav nekādas jēgas analizēt to, kādā formā šobrīd ir un kādos klubos šobrīd spēlē tā sauktā "rotējošā masa". Šie spēlētāji nāk un iet. Varbūt pēc gada jau visi sen būs aizmirsuši Fertovu un Gabovu, tāpat kā tagad neviens vairs nerunā par Bulvīti un Siņeļņikovu. Kurakins šodien ir Hamilton sākumsastāvā, bet nākamruden varbūt sēdēs Tjumeņas Gazovik rezervē Krievijas 1.līgā un Pahars pat neinteresēsies par viņa gaitām.
Svarīgas ir stabilās vērtības- Vaņins, Cauņa, varbūt vēl Gorkšs, nu jau arī Ikaunieks un Šabala. Bet pat Šabala ir zem jautājuma zīmes, jo mūžam tā nebūs, ka izlasē viss sanāk, bet klubos nekas. Tik pat labi jau nākamgad viņa vietu var ieņemt Karašausks vai Dāvis Ikaunieks.

  +4 [+] [-]

, 2015-10-12 12:04, pirms 9 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Protams, Edmunds jau ierasti ir ļoti optimistisks un pozitīvs, cenšas uzsvērt labo. Viņa raksta pamatidejai var piekrist. Tomēr es, atšķirībā no Edmunda, esmu vienkāršāks un nesapņoju par finālturnīriem.

Ceturtā vieta būtu jāņem, kā arī jārāda cīņa par trešo vietu. Pie milzīgas veiksmes 3.vietu var arī dabūt.
Šķiet, nekur neminēju, ka sapņoju par (PK2018) finālturnīru. Kā jau minēju, par to varētu sapņot (un tas tiešām būtu sapnis, nevis ļoti reāls mērķis), ja šāda izloze būtu Euro (24 komandas) kvalifikācijā. Jāņem vērā, ka tādu izlozi kā PK2018, domāju, vēl ilgi nedabūsim, ja vien netiksim augstākā grozā. Citāts no viedokļa, kurā būtībā pateikts tas pats, kas tev:

PK2018, kur izloze bijusi ļoti pateicīga, četras uzvaras un 4.vieta būs minimālā programma/prasība.

  -1 [+] [-]

, 2015-10-12 12:40, pirms 9 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Protams, Edmunds jau ierasti ir ļoti optimistisks un pozitīvs, cenšas uzsvērt labo. Viņa raksta pamatidejai var piekrist. Tomēr es, atšķirībā no Edmunda, esmu vienkāršāks un nesapņoju par finālturnīriem. Finālturnīri Latvijai ir brīnums un nekas vairāk. Viens brīnums jau bija, bet brīnumi bieži nenotiek. Latvijas finalturnīrs ir atlases grupas spēles. Varbūt, ka kādreiz atkal izveidosies brīnuma paaudze, bet tā noteikti nav šī paaudze.

Spilgts Edmunda citāts: "Atliek paskatīties uz pussargiem, kuri Islandē netika pamatsastāvā – Jānis Ikaunieks, Oļegs Laizāns, Aleksandrs Fertovs, Vladimirs Kamešs, Igors Kozlovs."
Piekrist var vienīgi par Ikaunieku. Pārējie ir nekas. Ticat man, es nemaz nebrīnīšos, ja kāds no nosauktajiem vēl Euro-2018 ciklā jau spēlēs Latvijas čempionāta 1.līgā un faktiski būs beidzis nopietni spēlēt futbolu. Tas ir reālāk, nekā tas, ka kāds spēlēs kādā nopietnā līgā (nerunāju par Ikaunieku). Nevajag pārspīlēt- Fertovs, Kozlovs vai Laizāns mierīgi varētu nekvalificēties arī Farēru izlases sastāvam. Līdz Ungārijas izlasei tur ir vēl ļoti tālu.

Nākamā cikla uzdevums ir pēc iespējas ilgāk saglabāt kvalificēšanās cerību. Portugāle un Šveice ir praktiski neapsteidzamas, ungāri ir un būs labāki par mums. Farēras šobrīd ir tāda komanda, kur būtu ok, ja sadalām punktus viesos un uzvaram mājās. Ceturtā vieta būtu jāņem, kā arī jārāda cīņa par trešo vietu. Pie milzīgas veiksmes 3.vietu var arī dabūt.
No otras puses, Portugālei un Šveicei ir savas vājās vietas un tās nav Vācija, Anglija, Itālija utml. Pie veiksmes, tās ir uzvaramas komandas pat viesos

     [+] [-]

, 2015-10-12 13:36, pirms 9 gadiem
Nekā tur laba nav. Albānija, Ziemeļīrija, Velsa, Igaunija, Kipra, vēl citi, kas kādreiz bija pastarīši, rāda labu futbolu, gūst punktus, līmenis iet uz augšu, bet mēs par dažiem punktiņiem priecājamies.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-12 14:15, pirms 9 gadiem
Optimisma pamats ir tas, ka mēs neesam TIKDAUDZ vājāki par tādām komandām, kā Portugāle un Šveice, lai nevarētu atņemt tām punktus (lielas) VEIKSMES gadījumā. Protams, ka vājāki esam un par to nav jākaunas, tam ir neapgāžami objektīvi cēloņi. Bet mums ir savi trumpji (viens no labākajiem tās pašas Šveices vārtsargiem, vairāki talantīgi jaunās paaudzes uzbrucēji), tāpēc varam būt optimisti (un arī tāpēc, ka optimisti dzīvo ilgāk).

  -1 [+] [-]

, 2015-10-12 14:18, pirms 9 gadiem
AllBlacks rakstīja: Nekā tur laba nav. Albānija, Ziemeļīrija, Velsa, Igaunija, Kipra, vēl citi, kas kādreiz bija pastarīši, rāda labu futbolu, gūst punktus, līmenis iet uz augšu, bet mēs par dažiem punktiņiem priecājamies.
Vienmēr kāds iet uz augšu, kāds uz leju. Ziemeļīriem tagad laba izlase, bet ilgus gadus viņiem vispār bija mirusi komanda, lai gan vēl 80-tajos brauca uz Pasaules kausa finālturnīriem. Velsas gājiens uz augšu drīzāk ir brīnums tādā ziņā, ka nav skaidrs, kāpēc viņi tik ilgi bijuši zemu, jo tur futbols bijis vienmēr. Igaunija un Kipra jau nu gan nekur nav gājusi uz priekšu, turklāt, Kipra ir izteikta futbola valsts, kur futbolu spēlē visi. Albānijā arī vienmēr bijuši lieliski futbolisti, tāpēc drīzāk jābrīnās, kāpēc viņiem vajadzēja tik ilgu laiku tam, lai kaut ko parādītu.

Bet ir komandas, kuras krīt vai vispār nekad neko nerāda, bet kurām ir labi sastāvi- Gruzija, Baltkrievija, Somija, tagad arī armēņi.

Cilvēkiem jāsaprot, ka futbols ir megaindustrija, spēlē visi un pietiekami labi. Šobrīd Eiropā laikam ir tikai divas-trīs izlases, kuras ir peramas- Sanmarino, Gibraltārs un Andora. Visas pārējās var domāt par punktiem arī pret 2.grozu un dažkārt pat pret pirmo- piemēram, Farēru divas uzvaras pār grieķiem, Islandes dominācija pret Nīderlandi ir spilgti piemēri.

  -1 [+] [-]

, 2015-10-12 15:53, pirms 9 gadiem
Nepiekrītu, spēlēs joprojām labi posmi mijās ar nestabiliem, aizsardzībā joprojām netiekam galā ar patiešām motivētām TOP komandām. Jā, vairāki neizšķirti pret spēcīgiem pretiniekiem nav nejaušība, taču jāpieliek spēlē aizsardzībā un fiziskajā sagatavotībā, it sevišķi pussargiem. Taču redzot, ka tā bija problēma arī 2003.gadā, lai arī tikām uz finālturnīru, tad liela optimisma nav, bet nu var jau būt.

  +5 [+] [-]

, 2015-10-12 15:59, pirms 9 gadiem
Būšu retais, kas piekrīt rakstam. Protams, nejau par to, ka tiksim uz finālturnīru, bet, ka skats nākotnē ir daudz optimistiskāks kā pirms vairākiem gadiem Starkova laikā (nejau obligāto Starkova dēļ, jo bija laiks, kad nācās sastāvā likt tādus spēlētājus kā Rafaļski !!!). Es prieku varu gūt no laba futbola izlases izpildījumā, pat tad, ja nekur netiekam. Sobrīd ir vairāki jauni spēlētāji, kuri ir spējīgi rādīt to futbolu. Tas pats J. Ikaunieks - potenciāls milzīgs, vienīgi viņam vajadzēs kādus 3 gadus, lai fiziski nobriestu. Rakels izskatās jau pēc izlases mugurkaula spēlētāja. Ja Karašausks izietu kādu meditāciju praksi un nomierinātos, tad arī tur var sanākt superuzbrucējs. Sabala - lai nu kā viņam iet, bet bumbu vārtos iebakstīt viņš māk. Par Zjuzinu maz runā, bet talants uzbrukumā viņam arī ir nepašaubāmi. Grozi kā gribi, iemeslu pesimismam es neredzu.

  -1 [+] [-]

, 2015-10-12 16:26, pirms 9 gadiem
Viedokļa autoram raksta viedoklis ir pietiekami matemātiski precīzs, Mīlas Bimbambolam ir precīzāks no tā sauc. reālā ''mūsu izlases virtuves skatījuma'' Jā, viedokļa autors no matemātikas skatījuma aizmirsa pievienot, kad šajā kvalifikācijā Eiropā ir tā pat deviņas grupas un pirmie savās grupās iet aut. tālāk kā pirmie un atlikušās četras ceļazīmes izspēlēt starp grupu A,C,G, ''otrajiem " u.c. kas nolažosies, tas ir lielāka utopija nekā savā apakšgrupā paņemt 1vietu. Vienalga, neskatoties uz pesimismu, viss vēl priekšā

  +1 [+] [-]

, 2015-10-12 16:40, pirms 9 gadiem
bembists rakstīja: Būšu retais, kas piekrīt rakstam. Protams, nejau par to, ka tiksim uz finālturnīru, bet, ka skats nākotnē ir daudz optimistiskāks kā pirms vairākiem gadiem Starkova laikā (nejau obligāto Starkova dēļ, jo bija laiks, kad nācās sastāvā likt tādus spēlētājus kā Rafaļski !!!). Es prieku varu gūt no laba futbola izlases izpildījumā, pat tad, ja nekur netiekam. Sobrīd ir vairāki jauni spēlētāji, kuri ir spējīgi rādīt to futbolu. Tas pats J. Ikaunieks - potenciāls milzīgs, vienīgi viņam vajadzēs kādus 3 gadus, lai fiziski nobriestu. Rakels izskatās jau pēc izlases mugurkaula spēlētāja. Ja Karašausks izietu kādu meditāciju praksi un nomierinātos, tad arī tur var sanākt superuzbrucējs. Sabala - lai nu kā viņam iet, bet bumbu vārtos iebakstīt viņš māk. Par Zjuzinu maz runā, bet talants uzbrukumā viņam arī ir nepašaubāmi. Grozi kā gribi, iemeslu pesimismam es neredzu.
Arī piekrītu un domāju daudzi, bet ikai no matemātikas aspekta.