Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U21 izlase uzvar "Daugavpili", Sadraudzības kausā bez D.Ikaunieka

Agris Suveizda

Latvijas U21 izlase uzvar "Daugavpili", Sadraudzības kausā bez D.Ikaunieka
Pirmo vārtu autori - Ņikita Ivanovs un Alekss Regža
Foto: LFF.lv

Latvijas U21 futbola izlase "Skonto" hallē Rīgā aizvadīja pārbaudes spēli pret "Daugavpili", uzvarot ar rezultātu 2:0. Pa vārtiem guva Ņikita Ivanovs un Dmitrijs Klimaševičs. Otrajos vārtos sitienu gan izdarīja Ingars Sarmis Stuglis, taču bumba mērķī nokļuva rikošetā no Klimaševiča sejas.

Latvijas U21 valstsvienībai šodien nepalīdzēja Vladislavs Gutkovskis, Ņikita Bērenfelds un Sergejs Vorobjovs, kuri komandai pievienosies vēlāk, savukārt daugavpiliešu pamatsastāvā izgāja Latvijas izlases aizsargs Oļegs Timofejevs, Ritus Krjauklis, Ēriks Kokins un arī Vitālijs Dubrovskis, kurš iepriekšējo sezonu pabeidza "Ventspils" dublieros. Jāatzīmē, ka U21 rindās spēlēja vairāki "Daugavpils" futbolisti – jau pieminētais Klimaševičs, Vladislavs Kurakins un Viktors Litvinskis.

Kaut arī divcīņās pret pieredzējušajiem spēlētājiem U21 izlases jauniešiem brīžiem neklājās viegli, lielāko mača daļu tieši viņiem piederēja pārsvars. Labāko izdevību pirmajā puslaikā "Daugavpils" gan uzdāvināja pati – Georgijs Čižovs 18. minūtē neveiksmīgi pameta soda laukumu un nesapratās ar Timofejevu, taču Eduarda Tīdenberga sitiens tukšos vārtos bija pārāk vājš. Viesu bīstamākais ierocis bija pretuzbrukumi, bet labākā iespēja "Daugavpilij" 27. minūtē bija pēc standartsituācijas – Pāvels Riževskis trāpīja pa vārtu stabu.

Pirmā puslaika krāšņākā epizode sekoja 44. minūtē, kad Iļja Šadčins ar skaistu kustību izrēķinājās ar Timofejevu, tomēr viņa sitiens tika bloķēts. 60. minūtē bumba pēc uz maiņu iznākušā Ingara Sarmja Stugļa sitiena viegli noglāstīja pārliktni, bet pēc deviņām minūtēm U21 izlase beidzot atklāja rezultātu. Ņikita Ivanovs vārtu priekšā apsteidza pretinieku un precīzi noslēdza Aleksa Regžas piespēli pa zemi (1:0). 83. minūtē, kad abās komandās jau bija veikts lērums spēlētāju maiņu, U21 izlase pielika mačam punktu – Stuglis spēcīgi no distances trāpīja pa seju Dmitrijam Klimaševičam, aizsūtot komandas biedru nokdaunā, taču bumba veiksmīgā rikošetā atrada ceļu uz vārtiem (2:0).

Sadraudzības kausa izcīņā Latvijas U21 izlase kopā ar Krieviju, Moldovu un Kirgizstānu spēlēs B grupā. Turnīra atklāšanas mačā 16. janvārī Latvija tiksies ar mājinieci Krieviju. Kā atklāja galvenais treneris Dainis Kazakevičs, valstsvienībai Sanktpēterburgā diemžēl nevarēs palīdzēt ne tikai Jevgēņijs Kazačoks, bet arī Dāvis Ikaunieks, kura slimība izrādījusies nopietnāka, nekā sākotnēji domāts. Šodien pirmā puslaika izskaņā savainojumā iedzīvojās arī Andrejs Kiriļins, bet viņa liktenis šobrīd nav zināms. Kazakevičs norādīja, ka divu vai pat trīs vadošo pussargu prombūtne jūtami ietekmē uzbrukumu veidošanu. Tāpat bažas pirms turnīra radot standartsituācijas.

Latvijas U21 – Daugavpils 2:0 (0:0)
Vārti: Ivanovs 69', Klimaševičs 83'
Brīdinājumi: Indrāns – Dobratuļins
U21 pamatsastāvs: Kurakins – Vītolnieks, Klimaševičs, Flaksis, Šlampe – Kiriļins, Krušatins – Tīdenbergs, Indrāns, Šadčins – Ivanovs
Daugavpils pamatsastāvs: Čižovs – Liholetovs, Kaļiņins, Krjauklis, Timofejevs – Dobratuļins, Sokolovs – Tarasovs, Riževskis, Dubrovskis – Kokins
Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-01-10 18:40, pirms 9 gadiem
Regža tika papildus izsaukts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-01-10 21:23, pirms 9 gadiem
Timofejevs Ventspilī -- viens no stabilākajiem pamatsastāvā, izlases kandidāts. Kāda motivācija atgriezties Daugavpilī? Kārtējais, kam konflikts ar Pučinsku?

     [+] [-]

, 2015-01-10 21:31, pirms 9 gadiem
Timofejevs pametis Ventspili? Grūti noticēt pēc pērnās sezonas un iekļūšanas izlases kandidātos.

  -1 [+] [-]

, 2015-01-10 22:48, pirms 9 gadiem
olga rakstīja: Timofejevs Ventspilī -- viens no stabilākajiem pamatsastāvā, izlases kandidāts. Kāda motivācija atgriezties Daugavpilī? Kārtējais, kam konflikts ar Pučinsku?
Timofejevs ar BFC vienkārši uztur formu