Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Gorkšs: "Grūti teikt, kā rīt jāspēlē. Uzreiz prātā nāk klišejiskas frāzes"

Gorkšs: "Grūti teikt, kā rīt jāspēlē. Uzreiz prātā nāk klišejiskas frāzes"
Kaspars Gorkšs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Futbolistiem jātiek pāri psiholoģiskajam spiedienam, pirms sestdien gaidāmā dueļa ar Fēru salām uzsvēra valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs, bet galvenais treneris Aleksandrs Starkovs norādīja, ka mača likteni izšķirs meistarība un cīņasspars, ziņo aģentūra LETA.

Spēle Touršhavnā sestdien sāksies plkst. 19:00 pēc Latvijas laika. Mača tiešraide paredzēta Latvijas Televīzijas 7.kanālā. Latvijas izlase Fēru salās ieradusies 22 futbolistu sastāvā, bet mājās palicis aizsargs Kaspars Dubra, kurš traumas dēļ šonedēļ nepiedalījās valstsvienības treniņos.

"Rīt mums būs ļoti sarežģīta un atbildīga spēle. Uzdevums ir uzvarēt. Mūsu pretinieks šajā ciklā spēlē ļoti veiksmīgi. Fēru salu izlase ir sabalansēta un saspēlēta komanda. Mēs izdarīsim visu, lai uzvarētu. Lai tas izdotos, katram spēlētājam jāparāda savs maksimums. Rītdienas spēlē meistarībai būs liela nozīme, taču galvenokārt tas būs cīņasspars. Taktika neizšķirs mača likteni," piektdien notikušajā preses konferencē stāstīja Starkovs.

Iepriekšējā abu komandu duelī pirms gada Latvija savā laukumā cieta zaudējumu ar rezultātu 0:2. "Protams, mūsu komandai ir vilšanās par iepriekšējo spēli pret Fēru salām. Tomēr visā ciklā mūsu rezultāti nav labi. Ticu saviem spēlētājiem, ka pārvarēsim šo grūto brīdi. Ceru, ka futbolisti arī rītdien parādīs labu sniegumu tik sarežģītā mačā," skaidroja Starkovs.

Tāpat kā Andorā, arī Fēru salās mačs notiks uz mākslīgā seguma. "Šajā ciklā mums tās bijušas labas ziņas. Vienīgo uzvaru guvām tieši uz tāda laukuma, uzvarot Andoru. Bet, ja nopietni, futbolistiem jāprot pielāgoties uz jebkura laukuma, lai gan mākslīgie segumi nav piemēroti visiem spēlētājiem."

Kopumā Latvijas izlase piedzīvojusi zaudējumus jau deviņos mačos pēc kārtas, kas Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā licis nokrist līdz rekordzemajai 148. vietai. Pavasarī pie valstsvienības stūres atgriezās Aleksandrs Starkovs, kurš nomainīja Marianu Paharu, taču arī viņa vadībā vienība cietusi jau četras neveiksmes pēc kārtas.

"Atmosfēra komandā ir ļoti laba. Esam šajā nedēļā labi pastrādājuši. Progresējam, lai gan to teikt ir banāli. Tomēr varu teikt, ka ar katru dienu komanda paliek labāka. Šai pārliecībai jāpaliek arī uz rītdienu. Komanda atdos visus spēkus. Ja tas tiks darīts, veiksmi būsim nopelnījuši," uzsvēra Starkovs.

Tikmēr izlases kapteinis Gorkšs pauda, ka futbolistiem jātiek pāri psiholoģiskajam spiedienam. "Fēru salu izlase ir sabalansēta, labi organizēta un fiziski spēcīga. Grūti teikt, kā rīt jāspēlē. Uzreiz prātā nāk klišejiskas frāzes, ka jābūt agresīvākiem par pretinieku, jāstrādā un jāgrib vairāk. Niansēs to visu parādīs rītdienas spēle. Ja atdosim visu 100%, neteikšu, ka uzvarēsim, bet noteikti izdarīsim visu, lai uzvarētu," skaidroja Gorkšs.

Stadions Fēru salās tiek laistīts ar ūdeni, lai mača ritējums būtu ātrāks. "Uz mitriem laukumiem bumba ripo labāk. Man pašam arī labāk patīk, ja laukums ir mitrs," secināja izlases kapteinis.

Latvijas izlase Fēru salās ieradās divas stundas vēlāk, nekā plānots, jo Rīgā aizkavējās reiss. Tiesa, futbolistu garastāvokli tas nav ietekmējis. "Vakar komanda bija vakariņās. Ik pa laikam mums ir saliedēšanās pasākumi, lai pavadītu laiku vieglākā atmosfērā. Mums ir lielisks kolektīvs, ar to varam lepoties. Tas ir veids, kā stiprināt vienības garu," uzsvēra Gorkšs.

Latvijas futbolisti Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu noslēgs otrdien, kad savā laukumā tiksies ar Andoras valstsvienību.

Izmantotie resursi:
LETA

  +5 [+] [-]

, 2017-10-06 23:20, pirms 7 gadiem
''Taktika neizšķirs mača likteni''

Jo tādas vienkārši nav.

  +5 [+] [-]

, 2017-10-07 00:22, pirms 7 gadiem
Esam vienā vai pat sliktākā līmenī par valsti, kurā dzīvo vien 50 tūkstoši iedzīvotāju

  +4 [+] [-]

, 2017-10-07 00:32, pirms 7 gadiem
Metalurgs1232 rakstīja: Esam vienā vai pat sliktākā līmenī par valsti, kurā dzīvo vien 50 tūkstoši iedzīvotāju
paskaties uz koeficentu Bookmakeri pat saprot, cik suudigi esam

  +6 [+] [-]

, 2017-10-07 00:33, pirms 7 gadiem
tas moments, kad kapteinis mīž teikt, ka būs uzvara pret 50k iedzivotāju zemi, jo pats labi saprot, ka šance ir maza tad ko mēs gribam sasniegt ? Pārliecības 0

  +5 [+] [-]

, 2017-10-07 00:35, pirms 7 gadiem
"Atmosfēra komandā ir ļoti laba. Esam šajā nedēļā labi pastrādājuši. Progresējam, lai gan to teikt ir banāli. Tomēr varu teikt, ka ar katru dienu komanda paliek labāka.

Es bez iekšām ar katru dienu loti labi, ka tā, jo visi labi zina cik drausmīga spēle būs rītdien, labi ka ir progresējuši katru dienu, jo savādāk vispār būtu pakaļā

  +3 [+] [-]

, 2017-10-07 00:37, pirms 7 gadiem
Manuprāt, kapteinim, būtu jārunā sādi:
"rīt noteikti būsim favorītu lomā, iesim tikai uz uzvaru". Un ja pakāš tad jāsak atā (ko būtu jādara arī tad, ja pakāstu bez tāda komentāŗa).

Bet te atnāk un kaut ko nobjushies stāsta

  +6 [+] [-]

, 2017-10-07 01:00, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: ''Taktika neizšķirs mača likteni''

Jo tādas vienkārši nav.
Ir! "Bej vperjod - pobeda pridjot"

  +1 [+] [-]

, 2017-10-07 01:31, pirms 7 gadiem
Jāspēlē brīvi, taču ne avantūristiski. Ja spēlēsim ar 5 aizsargiem, tad aizsardzībā mums jāstāv kā klintij. Vajag kādu, kurš rīt gūst vārtus. Jo sevišķi šeit skatos Šabalas un Ikaunieka virzienā.

     [+] [-]

, 2017-10-07 06:55, pirms 7 gadiem
Gorkšs tāds pats kā mežeckijs un indriksons-pats ar savām kājām nozust no Latvijas futbola netaisās

  +2 [+] [-]

, 2017-10-07 07:32, pirms 7 gadiem
" Neteikšu, ka uzvarēsim" no kapteiņa mutes cerības nevieš.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-07 08:16, pirms 7 gadiem
kāda var būt taktika??No aizsardzības uz pretuzbrukumiem. Galvenais spert bumbu prom

  -1 [+] [-]

, 2017-10-07 10:01, pirms 7 gadiem
Ar cīņassparu,pašatdevi un labu fizisko sagatavotību varēs cerēt tikai uz bezvārtu neizškirtu.Kādas taktiskās shēmas būs Starkova rīcībā,lai varētu pārsteigt šo pretinieku?Veiksmes faktors maz ticams,ka būs mūsu sabiedrotais.

     [+] [-]

, 2017-10-07 10:09, pirms 7 gadiem
Vislabāk izlasei būtu ja Kaspars kārtu bučus uz nagliņas.

     [+] [-]

, 2017-10-07 10:52, pirms 7 gadiem
Reāli tik žēl Gorkšu... Čalis ienāca izlasē īsi pēc Euro 2004, kad likās, ka sākam kļūt par laba līmeņa izlasi. Kas sekoja tālāk visi zin. Čalis īsts patriots, labs defs, nečīkst, bet kā murgā slīkst mēslos arvien dziļāk. Neapskaužama karjera.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-07 11:43, pirms 7 gadiem
Chubakka rakstīja: Reāli tik žēl Gorkšu... Čalis ienāca izlasē īsi pēc Euro 2004, kad likās, ka sākam kļūt par laba līmeņa izlasi. Kas sekoja tālāk visi zin. Čalis īsts patriots, labs defs, nečīkst, bet kā murgā slīkst mēslos arvien dziļāk. Neapskaužama karjera.
Nesaprotu, par ko žēl ? par to, ka nejēdz mest mieru, kad vajaga? pats vainīgs. Bet visādi citādi, ļoti laba karjera, pat EPL uzspēlēja.

     [+] [-]

, 2017-10-07 12:25, pirms 7 gadiem
Parsmejos Gorkš vel izlase tad skaidrs sudi aizsardziba tadi ka maz neliksies...

     [+] [-]

, 2017-10-07 12:51, pirms 7 gadiem
Gorkšs diemžēl ir pazaudējis to brīdi, kad no sporta var aiziet ar godu.

     [+] [-]

, 2017-10-07 12:53, pirms 7 gadiem
Chubakka rakstīja: Reāli tik žēl Gorkšu... Čalis ienāca izlasē īsi pēc Euro 2004, kad likās, ka sākam kļūt par laba līmeņa izlasi. Kas sekoja tālāk visi zin. Čalis īsts patriots, labs defs, nečīkst, bet kā murgā slīkst mēslos arvien dziļāk. Neapskaužama karjera.
Neaizgāja no futbola pēc Anglijas. Tad būtu bijis OK un neviens nepārmestu.

     [+] [-]

, 2017-10-07 17:21, pirms 7 gadiem
Lieciet taču mierā Kasparu.Cilvēks ar sirdi un dvēseli pārdzīvo un cīnās Latvijas izlasē.Uz spēcīgu pretinieku fona ir kļūdas gan Kasparam,gan perspektīvajam Koļesovam.Dubra traumēts.Vai vēl daudz ir centru aizsargu Latvijā,kuri varētu labi nospēlēt izlasē?Ak nav? Nu ko tad jūs te pļūtat.