Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pret Starkova atlaišanu balsojušie: Uzdevums tika stādīts par nākamo ciklu

Andris Liepa
Andris Liepa

Pret Starkova atlaišanu balsojušie: Uzdevums tika stādīts par nākamo ciklu
Aleksandrs Starkovs un Vladimirs Žuks
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Ja būtu bijis zināms tautas viedoklis jau pirms gada, Aleksandrs Starkovs nebūtu apstiprināts Latvijas futbola izlases galvenā trenera amatā, tomēr tagad viņam bija jāturpina strādāt, jo, nolīgstot darbā, tika dots uzdevums būvēt jaunu komandu, Sportacentrs.com teica Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes loceklis Vladimirs Žuks, kurš otrdien bija pret Starkova atbrīvošanu no amata. Savukārt otrs "pret" balsojušais ierindas loceklis Artūrs Zakreševskis pauda, ka vairāk pret Starkovu bijis apstiprināšanas brīdī pirms gada, kamēr tagad vajadzēja ļaut viņam strādāt.

Pirms gada Latvijas futbola izlase pārbaudes spēlē ar 0:5 kapitulēja Gruzijai un toreiz no galvenā trenera amata atkāpās Marians Pahars. LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis toreiz kā jauno amata kandidātu piedāvāja Starkovu, kurš iepriekš jau vairākkārt bija trenējis izlasi, kaut cilvēki sociālajos tīklos aktīvi izteica neapmierinātību ar viņu. Tobrīd no LFF valdes locekļiem par Starkova apstiprināšanu nebalsoja vienīgi Māris Verpakovskis.

Tomēr pēdējā gada laikā Latvija 11 spēlēs guvusi tikai vienu uzvaru, divas reizes cīnījās neizšķirti un piedzīvoja astoņus zaudējumus, iepriekšējā mačā ar 0:1 piekāpjoties vienai no pasaules vājākajām izlasēm Gibraltāram. Tas otrdien lika LFF valdei Starkovu atlaist. Par Starkovu atlaišanu balsoja seši LFF valdes locekļi, kamēr pret bija organizācijas aizejošais prezidents Guntis Indriksons, kā arī Žuks un Zakreševskis.

Vladimirs Žuks: Pirms gada paņēmām treneri ar uzdevumu būvēt jaunu komandu un labi nospēlēt nākamajā kvalifikācijas turnīrā. Toreiz nebija runa par Nāciju līgu. Viennozīmīgi, šie mēneši nav bijuši labākie, tomēr uzskatu, ka pareiza ir vienīgi Verpakovska pozīcija - viņš tad teica nē un arī šodien. Savukārt pārējiem varu vien uzdot jautājumu - kas mainījies pa šo laiku? Starkovs dara to, ko viņam lika darīt - būvē jaunu komandu.

Ja tagad atgrieztos pagātnē, es joprojām balsotu par Starkovu. Varam runāt, ka vajag ārzemju treneri, tomēr neredzu argumentus, ka tas būtu risinājums. Galvenais treneris nav tikai izlases vadītājs, bet svarīga figūra futbolā. Starkovs ilgus gadus strādājis ar jaunatni, zina visus jaunos futbolistus un domāju, ka viņam vajadzēja ļaut vēl pamēģināt. Pašlaik komandā ir 12-13 jaunie spēlētāji.

Futbols tiek spēlēts skatītājiem, tomēr pirms gada nesapratām, ka skatītājiem Starkovs nav vēlamā figūra. Mums toreiz piedāvāja tikai vienu kandidātu un mēs viņiem devām uzdevumu būvēt jaunu komandu. Viennozīmīgi, zaudējums Gibraltāram ir apkaunojošs, tomēr šoreiz lēmumu emocionāli pieņēmām pēc viena zaudējuma.

Mums jau nākamajā valdes sēdē šonedēļ būs tikšanās ar LFF prezidenta amata kandidātiem. Domāju, ka šomēnes jārunā ar pretendentiem, bet lēmums jāpieņem nākammēnes, kad būs jaunais prezidents. Tomēr nedrīkst aizmirst, ka jau 2.jūnijā izlasei ir nākamā spēle."

Artūrs Zakreševskis: "Uzskatu, ka kļūda bija brīdī, kad pirms gada palikām bez alternatīvas, jo mums piedāvāja vien vienu kandidātu. Tagad, kad otršķirīga līmeņa spēlēs nav rezultāta, atlaist ir, maigi izsakoties, nesmuki no to puses, kuri paši viņu iecēla - sākotnējais uzdevums bija ne tikai pabeigt iepriekšējo ciklu, bet arī spēlēt nākamo. Es LFF valdē šobrīd esmu vienīgais aktīvais treneris un saprotu kāda ir atšķirība starp pārbaudes spēlēm un oficiālām atlases spēlēm - zinu, ka futbolistiem galvās ir cita attieksme. Lai kā to negribas atzīt, zemapziņā iespaido fakts vai spēlē pret Angliju, vai pret Gibraltāru.

Es vairāk šaubījos kā balsot tobrīd, kad viņu iecēla amatā, nekā pašlaik. Brīnījos, ka viņš bija vienīgais kandidāts, jo biju domājis, ka būs vairāki varianti, bet, apspriežot tos, izvēlēsimies pa kuru ceļu ejam. Tomēr apspriešanas nebija un Jānis Mežeckis teica, ka ir priekšlikums no Treneru asociācijas par Starkovu. Esmu arī Treneru asociācijā un zinu kā tur tas tika pasniegts.

Ja Starkovs būtu atteicies no spēlēm pret Fēru salām un Gibraltāru, viņš joprojām būtu amatā. Vai, piemēram, ja spēle ar Gibraltāru beigtos 0:0, viņš arī paliktu amatā un viss būtu normāli? Prasu to retoriski pārējiem valdes locekļiem. Kā tiks pierunāts nākamais izlases treneris, viņam zinot, ka var zaudēt darbu pat pēc pārbaudes spēlēm? Kā šis treneris varēs šādos mačos mēģināt jaunos spēlētājus?

Cik saprotu, visticamāk, tiks meklēts ārzemju treneris, tomēr pareizāk šo meklēšanu būtu atstāt jaunajam LFF prezidentam - kandidāti varēs kongresā stāstīt, ko grib redzēt amatā.

  +5 [+] [-]

, 2018-04-03 16:19, pirms 6 gadiem
Pareizi jau saka, lielā kļūda tika izdarīta gadu atpakaļ.

 +14 [+] [-]

, 2018-04-03 16:34, pirms 6 gadiem
Pastāvēs tas ,kas mainīsies.
Karašausks uzvar Starkovu.

 +15 [+] [-]

, 2018-04-03 16:34, pirms 6 gadiem
Viennozīmīgi, zaudējums Gibraltāram ir apkaunojošs, tomēr šoreiz lēmumu emocionāli pieņēmām pēc viena zaudējuma.

Pēc viena zaudējuma? man prātā nav tikai viens zaudējums...

 +16 [+] [-]

, 2018-04-03 16:39, pirms 6 gadiem
...Zuk laiks ari Tev ''glumais'' funkcionar pazust no futbola,-It viss kam Tu keries klat tiek ar verienu izsaimniekots,-nekvalitativi maksligie paklaji,-jauna stadiona izgasana,-meslu bedre ap RFS objektiem,-tie ir tikai Tavas ''verienigas''darbibas sikumu...-Laiks apdomaties...

  +1 [+] [-]

, 2018-04-03 17:25, pirms 6 gadiem
Nu šitādus glumiķus pat Ļašenko, kad kļūs par prezidentu, izmēzīs ārā no federācijas!

  +8 [+] [-]

, 2018-04-03 17:53, pirms 6 gadiem
Nu kas tie par zhurnalistiem kas nevar uzdot konkretus jautajumus, bet ljauj teikt to ko vinjsh grib teikt!

  +9 [+] [-]

, 2018-04-03 17:59, pirms 6 gadiem
Vecie krievu laiku funkcionāri. Pilns ar tādiem LFF.

  +6 [+] [-]

, 2018-04-03 18:33, pirms 6 gadiem
Starkovu nomarineja krēslā tik ilgi, kamēr līdzjutējiem radās naids pret viņu, pat Pahara laikos, viņš bija kā konsultants, priekš kam un pēc Pahara atlaišanas, iecēla no jauna tāda sajūta, ka viņš arī vadīja to izlasi tikai formāli neskatījās kā galvenais treneris, jāsaka paldies federācijai, ka vesela nācija, līdz vemienam nemīl Starkovu

  +9 [+] [-]

, 2018-04-03 18:35, pirms 6 gadiem
Un pats pretigakais, Starkovs pats nesaprot, kad ir jāatkāpjas līdz viņu nepatriec

  +1 [+] [-]

, 2018-04-03 18:58, pirms 6 gadiem
Robis87 rakstīja: Un pats pretigakais, Starkovs pats nesaprot, kad ir jāatkāpjas līdz viņu nepatriec
tagad būs kompensācija

  -1 [+] [-]

, 2018-04-03 19:00, pirms 6 gadiem
arājs, vabole, kas tālāk ?

  +4 [+] [-]

, 2018-04-03 19:06, pirms 6 gadiem
Robis87 rakstīja: Un pats pretigakais, Starkovs pats nesaprot, kad ir jāatkāpjas līdz viņu nepatriec
es domāju, ka ļoti labi saprot. bet saprot arī to, ka neko nopietnu viņš vairs arī netrenēs un noteikti ne jau par tādu algu. Labākajā gadījumā pabakstīsies te pa kādu Virslīgas klubu
Slēpts komentārs: jee_zat_1632944890121646

  +5 [+] [-]

, 2018-04-03 19:47, pirms 6 gadiem
No vienas puses tur zināma taisnība ir, ka ja līgums tika slēgts uz nākamo ciklu, tad ir mazliet netaisnīgi treneri raut tagad nost. Bet no otras puses šī gada laikā Latvijas izlases sniegums, maigi izsakoties, bijis bāls. Jā tā bija tikai pārbaudes spēle, bet tomēr iesistie 1 vārti divās spēlēs pret Fēru salām un Gibraltāru (un sekojošais rezultāts) tomēr bija tikai tāds punkts uz "i" Starkova trešajam piegājienam pie izlases stūres, nevis tikai viena neveiksmīga spēle. Un ja gada laikā nevar redzēt nekādu progresu, bet tikai slīkšanu dziļāk bedrē, tad, gribot negribot, ir jāuzdod jautājums vai Starkovam var uzticēt izlases stūri Nāciju Līgā un turpmāk. Protams, materiāls un resursi nav tas labākais, bet tāpēc jau ir treneris, kuram ir jāizspiež viss maksimālais no esošajiem spēlētājiem.

     [+] [-]

, 2018-04-03 19:59, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Nu šitādus glumiķus pat Ļašenko, kad kļūs par prezidentu, izmēzīs ārā no federācijas!
Nevis "kad" tiks, bet "ja" tiks. Tas ir svarīgi.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-03 23:19, pirms 6 gadiem
Zakija teiktais, ka spēlētāji (viņš pats arī?!) šķiro spēles, nozīmē, ka tie nav ar sportu asinīs, bet tikai tādi puskoka lecēji.