Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Verpakovskis radīja fantastiskus vārtus"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Starkovs: "Verpakovskis radīja fantastiskus vārtus"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Reuters

Šodien Latvijas futbola izlase Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā Rīgā savā laukumā ar 2:0 uzvarēja Luksemburgas futbolistus. Pēc mača Aleksandrs Starkovs īpaši sajūsmināts bija par Māra Verpakovska darbībām pirmo vārtu guvumā.

Latvijas izlases treneris Aleksandrs Starkovs: "Pirmkārt, vēlos sacīt, ka galvenais mērķis šajās divās spēlēs ar Luksemburgu ir izpildīts - esam ieguvuši sešus punktus, pie tam ļoti pelnīti. Jau bija prognozējami, ka otrs mačs būs grūtāks - Luksemburga izbraukumā spēlē īpaši cieši no aizsardzības. Tāpat mums papildus problēmas radīja pamatsastāva uzbrucēja Ģirta Karlsona gūtais savainojums vēl pirmā puslaika vidū. Labi, ka pateicoties mūsu spēlētāju pacietībai un pašatdevei tomēr spējām uzvarēt."

Starkovs īpaši slavēja Verpakovski: "Jābūt lepniem, ka mums ir tāds uzbrucējs. Verpakovskis radīja vienkārši fantastiskus vārtus. Jā, iesita Jurijs Žigajevs, taču pirms tam vienatnē visu paveica tieši Māris, kurš izveidoja šo situāciju no nekā, pierādot savas lieliskās uzbrucēja prasmes. Otrajā puslaikā viņam radās iespēja gūt vārtus arī pašam, un Māris, gluži vai pateicībā par dalību pirmo vārtu guvumā, iesita."

Jau esam vēstījuši, ka par katriem Latvijas izlases gūtajiem vārtiem LFF ģenerālsponsors "Nordea" piešķir Starkova talantu fabrikai 1000 eiro. Šodien mūsu futbolisti jaunajiem talantiem nopelnīja vēl divus tūkstošus eiro. Starkovs šajā sakarā sacīja: "Paldies "Nordea". Ziniet, jebkuri vārti ir ļoti, ļoti vērtīgi, un jāiegulda liels darbs, lai tos gūtu. Tāpēc uzskatu, ka 1000 eiro nav daudz priekš tāda sasnieguma. Tomēr, protams, esmu ļoti pateicīgs "Nordea", kas mūs atbalsta. Mums jau ir idejas, kā šos līdzekļus izmantot - dosim iespēju sevi pierādīt lielajā futbolā jaunajiem talantiem no Latvijas provinces."

"Skonto" tribīnes šodien nebija pilnas. Uz jautājumu, vai Latvijas izlase gūtu vairāk vārtu, ja būtu kuplāks līdzjutēju pulks, Starkovs atsmēja: "Jā, gūtu gan. Tomēr atzīmēšu, ka skatītāju tāpat bija daudz, ja ņem vērā ne pārāk pateicīgos laikapstākļus."

Šodien laukumā uz maiņu nāca Andrejs Perepļotkins, taču tika arī nomainīts. Starkovs savu lēmumu paskaidroja sekojoši: "Tā bija piespiedu maiņa. Vēlāk Perepļotkinu nenomainīju tāpēc, ka viņš spēlētu slikti vai kā tamlīdzīgi - viņš izpildīja visus dotos uzdevumus. Tomēr atzīšos, ka, ja manā rīcībā būtu pieredzējušais Kristaps Grebis, tad tieši viņš šādā mačā nāktu uz maiņu Karlsona vietā."

Starkovs izteica neapmierinātību ar tiesnešiem: "Jā, mani spēlētāji protestēja, un protestēju arī es. Luksemburga ir bagāta valsts, viņiem ir liela ietekme, un viņi šajā ziņā jūtas komfortabli. Viss sākās jau pirms vairākām dienām - mēs paši "Skonto" stadionā netrenējāmies, jo laukuma kvalitāte bija ļoti slikta, un darbinieki darīja visu, lai to kaut nedaudz uzlabotu. Bet Luksemburgas izlase trīs dienas pirms mača vienkārši bezkaunīgi, bez ceremonijām pieprasīja tur tomēr aizvadīt treniņu. Mums nebija izvēles, un ar saviem treniņiem viņi vēl vairāk pabojāja zālāja kvalitāti."

"Man prieks, ka mums ir izveidota tik laba komanda, lai gan augstas klases futbolistu gandrīz nav. Tomēr visi izdara savu darbu, un rezultāts ir labs. Mūsu rīcībā nebija Jurijs Laizāns, bet Vladimirs Koļesņičenko lieliski viņu aizvietoja. Tāpat pēdējā laikā pazudis Aleksandrs Koliņko, taču Andris Vaņins aizvada nu jau kuro sauso spēli pēc kārtas. Kā jūtos, ka mūsu komanda tagad vismaz uz brīdi ir otrajā vietā? Super (smaida). Protams, man nav nekādu ilūziju, taču futbolā viss ir iespējams. Turnīra situācija mums ir laba, un ceru, ka tas dos papildu motivāciju futbolistiem pierādīt sevi savos klubos, lai rudenī dotos izšķirīgajās cīņās izlases sastāvā."

Luksemburgas izlases treneris Gajs Hellers: "Šodien nospēlējām daudz labāk nekā pirmajā spēlē Luksemburgā. Jūtos vīlies par rezultātu, jo pie šāda snieguma varējām cerēt uz labvēlīgāku iznākumu. Izdarījām pareizos secinājumus pēc pirmās savstarpējās spēles. Ja izdotos noturēt līdz pārtraukumam 0:0, tad iespējams Latvijas izlasei klātos daudz grūtāk, un varbūt tā sāktu nervozēt. Taču nepadevāmies arī pie 0:1, un mēģinājām atspēlēties. Un jūs redzējāt, ka arī pie 0:2 pēdējās 15 minūtēs mēģinājām gūt vismaz vienus vārtus. Kopumā - esmu apmierināts ar saviem spēlētājiem, bet rezultāts tomēr varēja būt labāks. Žēl, ka mums ir tik maz iespēju spēlēt šādā līmenī - tagad nākamā spēle atlases ciklā tikai pēc pieciem mēnešiem."

 +25 [+] [-]

, 2009-04-01 22:21, pirms 15 gadiem
Novēlu Mārim biežāk šādus momentus ne tikai izlasē, bet arī klubā!
Slēpts komentārs: bezbiksis

  +4 [+] [-]

, 2009-04-01 22:23, pirms 15 gadiem
Pelnīti!
Slēpts komentārs: mb1827

 +12 [+] [-]

, 2009-04-01 22:27, pirms 15 gadiem
NJāā.. Māris primos vārtus smuki asistēja.. izdarija visu.. Pilnigi visu.. teicami.. Ceru ka he is back..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-04-01 22:27, pirms 15 gadiem
Varu tikai piebiedroties Starkovam.

  +6 [+] [-]

, 2009-04-01 22:29, pirms 15 gadiem
bezbiksis rakstīja: Kā tad tur bija ar tiem Vepakovska gūtajiem vārtiem? Izskatījās, ka viņš nepieskārās.
pie dir*as, prieks par Māri

 +11 [+] [-]

, 2009-04-01 22:30, pirms 15 gadiem
mb1827 rakstīja: Māris savā līmenī,smuki izlīda...bet neko fantastisku es gan tur nesaskatīju!
Vajag paslavēt, lai rodas pārliecība.

     [+] [-]

, 2009-04-01 22:36, pirms 15 gadiem
Kads atceras kad vinsh guva pedejos vartus,kluba vai izlase?

  +1 [+] [-]

, 2009-04-01 22:38, pirms 15 gadiem
Skaisti izgaaja, tomeer var ja grib!
UN runaajot par tiem vārtiem, nezinu pieskarās vai nē, bet vismaz izdarija visu lai aizsargs un vartsargs neizsistu bumbu!!!

     [+] [-]

, 2009-04-01 22:46, pirms 15 gadiem
marxx2001 rakstīja: Kads atceras kad vinsh guva pedejos vartus,kluba vai izlase?
Ja nemaldos.. Latvija - Islande :? kad 4:2 uzvarejam Reikjavikaa..

     [+] [-]

, 2009-04-01 22:49, pirms 15 gadiem
Artudito rakstīja: Vajag paslavēt, lai rodas pārliecība.
Nu,es jau saku,ka forši-Māris malacis!! Bet,fantastika būtu tad,ja Starkovs pats būtu iesitis un golu vēl ieskaitītu!

  +2 [+] [-]

, 2009-04-01 22:54, pirms 15 gadiem
Tas bija fantastiski, jo apspēlēja 3 pretiniekus un padeva ideālu piespēli, sakisti vārti.

     [+] [-]

, 2009-04-01 22:55, pirms 15 gadiem
ervains91 rakstīja: Ja nemaldos.. Latvija - Islande :? kad 4:2 uzvarejam Reikjavikaa..
Un pat veselus divus tajā spēlē... Vispār jau pēdējie Māra vārti bija pret Lihtenšteinu Euro2008 kvalifikācijā 2007.gada novembrī. Spēle pret Islandi bija pirms tam

     [+] [-]

, 2009-04-01 23:09, pirms 15 gadiem
Dīvaini ir tas, ka atkārtojumā takš ļoti labi varēja redzēt, ka Māris bumbai nepieskārās... viena lieta ir, ka viņam golu pieskaitīja, bet cita lieta tas, ka Māris izlikās, ka ir guvis šos vārtus... viņš pats takš ļoti labi zina, ka bumbai nepieskārās... bet tik un tā, izlikās un uzvedās tā it kā būtu guvis...

Nu pirmajā golā, protams, ļoti labi un veiksmīgi nospelēja, tur cepuri nost!

  +2 [+] [-]

, 2009-04-01 23:45, pirms 15 gadiem
Packa rakstīja: Dīvaini ir tas, ka atkārtojumā takš ļoti labi varēja redzēt, ka Māris bumbai nepieskārās... viena lieta ir, ka viņam golu pieskaitīja, bet cita lieta tas, ka Māris izlikās, ka ir guvis šos vārtus... viņš pats takš ļoti labi zina, ka bumbai nepieskārās... bet tik un tā, izlikās un uzvedās tā it kā būtu guvis...

Nu pirmajā golā, protams, ļoti labi un veiksmīgi nospelēja, tur cepuri nost!
nu i vienalga - par pirmā gola izriktēšanu viņam punkts tāpat pienācās.

  -3 [+] [-]

, 2009-04-02 09:00, pirms 15 gadiem
Futbols pilnīgi nebaudāms. Kā parasti vairāk par divām piespēlēm savā starpā nesanāk un tās pašas parasti sekundes divas par vēlu. Māra dribls ar bumbu nekāds, tāda sajūta ka Marčiks knapi uz kājām turas, kautko tur klumburē pa laukumu. Tiko kā saskaras ar pretestību, tā gar zemi vai neprecīza piespēle. Abi goli spēlē pilnīga cūcene un pie tam tās arī bija vienīgās divas reizes, kad LUX vārtsargs pieskārās bumbai. Neviens sitiens, neviena kombinācija, nekādas spriedzes un pretī taču bija LUX. Joptvai. Nekāda prieka. Kā var divreiz dienā trenējoties no bērna kājas šitik tizli spēlēt, nekādi nesaprotu. Nu neiešu vairs skatīties.

  -2 [+] [-]

, 2009-04-02 10:12, pirms 15 gadiem
nekā fantastiska tur nebija, caur kājām jau vinš tam aizsargam netēmēja, saglabāja bumbu un tas arī ir uzbrucēja uzdevums, turklāt otro golu manuprāt nemaz neiesita viņš - turklāt uzbrucējus nav jāliela par goliem ja tas pieskaras ar apavu šņorēm

  +1 [+] [-]

, 2009-04-02 10:27, pirms 15 gadiem
rockys rakstīja: nekā fantastiska tur nebija, caur kājām jau vinš tam aizsargam netēmēja, saglabāja bumbu un tas arī ir uzbrucēja uzdevums, turklāt otro golu manuprāt nemaz neiesita viņš - turklāt uzbrucējus nav jāliela par goliem ja tas pieskaras ar apavu šņorēm
LuX aizsargi trijatā centās darīt savu uzdevumu, bet Māris savu uzdevumu paveica labāk.

     [+] [-]

, 2009-04-02 10:30, pirms 15 gadiem
Un vēl kas, Starkovs lamājas uz pretinieku spēlētājiem, viņš ir stulbs galīgi? Paša komanda spēlē tā kā spēlē, tizli, bet šuriks tikmēr lamājas ar pretinieku SPĒLĒTĀJIEM!!! Labi ka tas LUX spēlētājs uzd...sa viņam pretī un vēl sulīgi nospļāvās. Man Starkovs nepatika.

  +1 [+] [-]

, 2009-04-02 11:58, pirms 15 gadiem
Prieks, prieks par Māri!
Kaunu klubā kautkas tamlīdzīgs izdotos.

     [+] [-]

, 2009-04-02 13:41, pirms 15 gadiem
Laba spēle, ņemot vērā laukumu un ka Luksemburga šoreiz gribēja nospēlēt labāk un bija labāk gatavi mūsu spēlei. Nāciet uz stadionu, nesēdiet pie televizoriem!

  -1 [+] [-]

, 2009-04-02 15:19, pirms 15 gadiem
Nav svarīgi, vai Māris iesita vai neiesita 2.vārtus. Viņš piedalījās pie abiem un bija spēles 1.zvaigzne. Cerams, ka Celta ņems vērā viņa sniegumu un biežāk laidīs laukumā.

     [+] [-]

, 2009-04-04 00:10, pirms 15 gadiem
Ew ka jus doma..??
Starkovs nedoma uzaicinat uz izlases treninjiem Guntaru Silagaili..??
Lasot par vinju spelem Irija.. Liekas ka tīri tā neko 4alis..