Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis: "Luksemburga bija nolaidusies uz zemes"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Verpakovskis: "Luksemburga bija nolaidusies uz zemes"
Latvijas futbolisti svin otro vārtu guvumu
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc Latvijas futbola izlases uzvaras šodien pār Luksemburgu (2:0) pārdomās par spēli sarunā ar eSports.lv dalījās abi vārtu guvēji mūsējo rindās - Jurijs Žigajevs un Māris Verpakovskis.

Žigajevs: "Māris izdarīja visu"

"Protams, ir prieks par pirmajiem gūtajiem vārtiem izlasē, taču lielāks prieks par gūtajiem sešiem punktiem, kas arī ir galvenais. Manā vārtu guvumā visu uztaisīja Māris, tur jau grūtāk bija neiesist nekā iesist," pēc uzvaras priecīgs bija pirmo vārtu guvējs Jurijs Žigajevs. "Noskaņojāmies labi, taču tik un tā varējām nospēlēt labāk. Arī par sevi varu teikt to pašu, ko pēc pirmā mača - bija kļūdas, kuru varēja nebūt. Pēc šodienas spēles īsti nevarēja saprast, vai paši nospēlējām vājāk, vai arī Luksemburga - labāk."

"Protams, komandas biedri apsveica ar pirmajiem vārtiem. Taču, kā jau teicu, galvenais, ka izcīnījām svarīgus sešus punktus, tagad pavērušās labas izredzes pacīnīties par 2. vietu grupā. Šodien iesitām mēs ar Māri, rīt vārtus varbūt gūs kāds cits," komentējot savu vārtu guvumu, pieticīgs bija Jurijs. "Tagad jāpārslēdzas uz kluba lietām, priekšā svarīgas spēles, kurās jāuzvar. Par izlasi varēs domāt tikai pirms nākamajām spēlēm."

Verpakovskis: "Luksemburga bija nolaidusies uz zemes"

"Vai iesitu? Atbilde jāmeklē mača protokolā [smejas]," pēc spēles labā omā bija Latvijas izlases uzbrucējs Māris Verpakovskis, kurš aktīvi piedalījās abu vārtu gūšanā. "Nezinu, strīdīgs moments - pieskāros vai ne. Bija burzma, centos nobloķēt pretinieku aizsargu, lai viņš neizsit bumbu, bet pats nemaz nezinu, vai skāru bumbu. Kopumā rezultāts noteikti bija labāks par pašu spēli, mačs nebija no skatāmākajiem, arī laukuma kvalitāte - ne no labākajām. Uzbrukumā kaut ko izveidot bija grūti, lai parādītu sakarīgāku spēli. Pietrūka arī ātri nomainītā Karlsona - viņam nebija līdzvērtīgas maiņas, jo arī Grebis ir slims, un tas viss mazliet izsita no sliedēm. Visas garās bumbas mums ar Perepļotkinu bija grūti uzvarēt. Nevarējām īsti pārorientēties uz spēli pa zemi, līdz ar to neturējām bumbu tā, kā vajadzētu."

"Man šķiet, ka šodien Luksemburga bija mazliet nolaidusies no debesīm. Izskatījās, ka pirmajā mačā luksemburgieši bija pārliecināti, ka mūs uzvarēs, nenovērtējot mūs, tāpēc arī tā uzbruka. Šodien jau bija sapratuši, ka būs jāspēlē no aizsardzības, un mums visai grūti bija pārvarēt blīvo aizsardzību. Otrajā puslaikā arī īsti neizdevās izmantot to, ka Luksemburga sāka vairāk uzbrukt. Labi, ka uzvarējām un iesitām tos divus golus," rezumēja Verpakovskis.

"Pirmo vārtu epizode patiešām sanāca laba - pēc šādas piespēles pats guvu lielāku baudu nekā dažkārt pēc gūtiem vārtiem. Esmu priecīgs, ka sanāca tāda piespēle, un galvenais - tik svarīga. Pēc tam kļuva vieglāk, paši varējām spēlēt no aizsardzības, jo bijām vadībā. Šodien pašam bija mazliet vieglāk spēlēt nekā pirmajā mačā, jo sajutu spēļu ritmu. Otrajā puslaikā uz beigām gan mazliet pietrūka spēka, bija daži momenti, kur vajadzēja aizmukt. Ceru, ka arī klubā viss mainīsies uz labo pusi un tikšu pie spēlēšanas," Verpakovskis pabeidza sarunu uz optimistiskas nots.

 +13 [+] [-]

, 2009-04-01 23:12, pirms 15 gadiem
novēlu Mārim šitādus fintus arī Celtā!

  +8 [+] [-]

, 2009-04-01 23:12, pirms 15 gadiem
Luksemburga iedzīta zemē

  +4 [+] [-]

, 2009-04-01 23:15, pirms 15 gadiem
Laba speele Verpakovskim! Buutu taada pret Izareelu, Griekiju vai Šveici - teiktu izcila. Bet veel jau buus iespeeja
Arii Pereplotkins labi skreeja pie vaartusarga pirms vaartu guusanas, bez ta varbuut arii nebuutu taa skjiibaa auta.

  +3 [+] [-]

, 2009-04-01 23:25, pirms 15 gadiem
Ja Luksemburga 1. spēlē domāja, ka mūs uzvarēs, tad es nezinu...

  +4 [+] [-]

, 2009-04-01 23:37, pirms 15 gadiem
es domaaju, ka Maara probleema ir taa, ka vinjam nav liela speelju prakse, domaaju vinjam mazliet jaanolaizhaas uz zemes un jaatiek klubaa, kuraa vinjsh speeles, nevis tikai pelniis baigos ciparus, piemeeram tajaa pashaa Shveicee, Horvaatijaa, vai Anglijaa Championshipaa... gadi iet, driiz jau chalim 30 gadi buus... davai Maari sanjemies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-04-02 03:25, pirms 15 gadiem
Lai Mārim šādi finti izdodas arī Celtā!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-04-02 10:38, pirms 15 gadiem
Patik, ka Zigajevs vienmer pasaka kautko paskritisku, tatad apzinaas pie kaa jastradaa, lai pilveidotos