Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Nāciju kauss: Kongo un Ekvatoriālā Gvineja kā pirmās tiek 1/4finālā

Andrejs Siliņš

Nāciju kauss: Kongo un Ekvatoriālā Gvineja kā pirmās tiek 1/4finālā
Mājiniece Ekvatoriālā Gvineja kvalificējusies ceturtdaļfinālam
Foto: AP/Scanpix

Āfrikas Nāciju kausa izcīņā, kas risinās Ekvatoriālajā Gvinejā, noskaidrotas pirmās ceturtdaļfināla dalībnieces - par tām kļuvušas A grupas labākās divas komandas Kongo un mājiniece Ekvatoriālā Gvineja, kas svētdienas vakarā uzvarēja pēdējās savas grupas spēlēs.

Pēdējās kārtas spēles notika vienlaicīgi. Lielākajā valsts pilsētā Batā svētdienas vakarā mājiniece Ekvatoriālā Gvineja tikās ar Gabonu. Lai gan bumbu vairāk kontrolēja gabonieši, spēle bija visai līdzīga. Vairāk pa vārtiem sita mājinieki, un arī iesita - 55. minūtē soda laukumā tika nogāzts Havjērs Balboa, kurš pats arī devās veikt 11 metru soda sitienu un darīja to sekmīgi. Neilgi pirms mača beigām "Valencia" fārmklubā spēlējošais Ivans bija pirmais pie atlēkušās bumbas pēc atvairītā komandas biedra sitiena un raidīja to vārtos, pieliekot punktu mājinieku uzvarai - 2:0.

Otrā grupas spēlē Ebebijinā Kongo futbolisti apspēlēja Burkinafaso vienību. Arī šajā spēlē visi vārti tika gūti otrajā puslaikā un arī šajā spēlē nosacītajiem favorītiem bija mazāka bumbas kontrole. Kongo izvirzījās vadībā pēc Bifuma sitiena neilgi pēc otrā puslaika sākuma, bet 86. minūtē Bansē panāca izlīdzinājumu. Tomēr tikai pusotru minūti vēlāk Kongo atkal pārņēma vadību, ko vairs nezaudēja - uzvaras vārtus guva Fabrīss Ondama.

Klubu sezonā Helsinkos spēlējošais Bifuma kļuvis par labāko turnīra vārtu guvēju ar diviem precīziem raidījumiem.

Kongo, kas ceturtdaļfinālam kvalificējusies pirmo reizi kopš 1992. gada, izslēgšanas turnīra pirmajā mačā tiksies ar B grupas otro vietu,savukārt mājiniecei pretī stāsies B grupas uzvarētāja. B grupas vietu sadalījums noskaidrosies rītdien.

Āfrikas Nāciju kauss, A grupa

25. janvāris

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Gabona - Ekvatoriālā Gvineja0:2 (0:0)Balboa 55' (11m) Ivans 86'
Kongo - Burkinafaso2:1 (0:0)Bifuma 51' Ondama 87' – Bansē 86'

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Kongo32104:27
2.Ekvatoriālā Gvineja31203:15
3.Gabona31022:23
4.Burkinafaso30121:41