Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Nāciju kauss: Kongo DR pendelēs uzvar mājiniekus un izcīna 3.vietu

Agris Suveizda

Nāciju kauss: Kongo DR pendelēs uzvar mājiniekus un izcīna 3.vietu
Kongo DR
Foto: AFP/Scanpix

Āfrikas Nāciju kausā trešo vietu izcīnīja Kongo DR, kas pēcspēles sitienu sērijā pieveica mājinieci Ekvatoriālo Gvineju. Pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 0:0, bet pendelēs Kongo DR uzvarēja ar 4:2.

Spēli labāk sāka mājinieki, kas pēc divām skandalozām cīņām pirmo reizi valsts vēsturē iekļuva Nāciju kausa labāko četriniekā. Ekvatoriālā Gvineja izveidoja vairākus vārtu gūšanas momentus, taču tos izšķērdēja un pirmā puslaika turpinājumā iniciatīvu pārņēma Kongo DR.

Ne pirmajā, ne otrajā puslaikā vārti gan netika gūti, un spēles likteni nācās izšķirt pendeļu sērijā – mačā par trešo vietu pagarinājums nav paredzēts. Ekvatoriālā Gvineja netrāpīja abus pirmos sitienus un piedzīvoja neveiksmi ar 2:4. Abas komandas šovakar spēlēja optimālajos virknējumos, salīdzinājumā ar pusfināliem pamatsastāvā izdarot vien dažas izmaiņas.

Grupu turnīrā abas izlases ieņēma otro vietu. Kongo DR visās cīņās spēlēja neizšķirti - pret Zambiju (1:1), Kaboverdi (0:0) un Tunisiju (1:1) -, bet Ekvatoriālā Gvineja, sākusi ar neizšķirtiem pret Kongo (1:1) un Burkinafaso (0:0), trešajā spēlē pieveica Gabonu (2:0). Izslēgšanas spēles mājinieki pārspēja Tunisiju (2:1, pagarinājumā), bet pusfinālā zaudēja Ganai (0:3). Kongo DR pieveica Kongo (4:2) un pusfinālā piekāpās Kotdivuārai (1:3).

Kamēr Ekvatoriālā Gvineja Nāciju kausa finālturnīrā piedalījās tikai otro reizi un nekad nav spēlējusi ārpus savām mājām, Kongo DR 1968. un 1974. kļuva par kontinenta čempioni. Šā gada sasniegums ir labākais kopš 1998. gada turnīra, kad arī tika iegūta trešā pozīcija.

Āfrikas Nāciju kausa finālspēle starp Kotdivuāru un Ganu rītvakar paredzēta plkst. 21:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
Goal.com