Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kongo DR izvēlas neboikotēt spēli un uzvar Maroku

Rolands Eliņš

Kongo DR izvēlas neboikotēt spēli un uzvar Maroku
Kongo futbolists kopā ar līdzjutējiem atzīmē uzvaru pār Maroku
Foto: AP/Scanpix

Šodien Āfrikas Nāciju kausa izcīņā aizvadītas divas spēles un gūti vieni vārti. Ar precīzu sitienu izcēlās Kongo Demokrātiskā Republika, kas ar 1:0 pieveica Maroku un vēl pirms dažām dienām bija pieteikusi streiku.

C apakšgrupas pirmās kārtas pirmajā spēlē Kotdivuārai neizdevās salauzt Togo pretestību un tika fiksēts neizšķirts 0:0. Kotdivuārai piederēja liels pārsvars bumbas kontroles ziņā, taču pārvērst to daudzos bīstamos sitienus neizdevās. Sitienos vārtu rāmī Kotdivuārai pārsvars tikai 2:1. Jāpiezīmē, ka šajā mačā netika piešķirta neviena dzeltenā kartīte.

Pavisam pretēja situācija Kongo DR un Marokas spēles otrajā puslaikā, kad tika parādītas četras dzeltenās kartītes un noraidīts uz maiņu nākušais Kongo spēlētājs Lomalisa Mutumbala. Viņš komandu atstāja mazākumā 81. minūtē, taču Kongo vadību bija ieguvusi 55. minūtē, kad pēc Marokas vārtsarga nedaudz kuriozas kļūdas brīvs sitiens no soda laukuma vidus sanāca "Astana" pārstāvim Žunioram Kabanangam.

Kongo DR izdevās gūt uzvaru, neskatoties uz konfliktu izlases iekšienē par neizmaksātajām prēmijām. Futbolisti boikotēja pirms pāris dienām paredzēto treniņu, kā arī nosūtīja video vietējai futbola federācijai ar draudiem neierasties arī uz spēli. Kongo spēlētāji gan vēlāk uzsvēra, ka nebija paredzējuši video nonākšanu plašsaziņas medijos un konfliktu ar federāciju izdevies nokārtot.

Rītdien laukumā dosies D grupas komandas, uzsākot savu apakšgrupas turnīru. Ganai paredzēta tikšanās ar Ugandu, kamēr Mali spēkosies ar Ēģipti.

Izmantotie resursi:
cafonline.com
DRC focused despite leaked video | Kwesé Sports