Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Āfrikas Nāciju kausā noskaidroti pirmie 1/4 fināla pāri

Āfrikas Nāciju kausā noskaidroti pirmie 1/4 fināla pāri
Žeremī Bokila (pa kreisi) pēc gūtajiem vārtiem, kas Kongo DR ieveda ceturtdaļfinālā.
Foto: AP/Scanpix

Āfrikas Nāciju kausa izcīņas ceturtdaļfinālam no B apakšgrupas šovakar Ekvatoriālajā Gvinejā pēc pēdējām spēlēm kvalificējās Tunisija un Kongo Demokrātiskā Republika, tādējādi kļuvuši zināmi pirmie divi ceturtdaļfināla dueļi.

Tunisijas izlases futbolisti Batā spēkojās neizšķirti 1:1 ar Kongo DR valstsvienību. Favorīti maču iesāka aktīvi un veidoja labu uzbrukumus, bet rezultātu izdevās atklāt 30. minūtē, kad Jasina Čikahui izveidoto uzbrukumu ar rezultatīvu sitienu pabeidza Ahmeds Akaiči. Pēc piecām minūtēm bumba pēc Čikahui sitiena vēlreiz nonāca Kongo DR vārtos, taču tiesneši fiksēja aizmugures stāvokli, turklāt otrā puslaika sākumā situācija atkārtojās – vēl vieni neieskaitīti vārti.

64. minūtē tunisieši palaida garām lielisku iespēju dubultot pārsvaru, bet jau pēc divām minūtēm notika negaidītais - vienu no retajām izdevībām šajā mačā izmantoja Kongo DR, Žeremī Bokilam panākot neizšķirtu, kas komandai ļāva pakāpties uz otro vietu apakšgrupā.

Tikmēr Edebijinā pamatīgā lietū Kaboverdes futbolisti nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Zambiju, taču ar to nepietika, lai nosargātu otro vietu apakšgrupā. Pirmajā puslaikā abām komandām bija iespējas izcelties, taču spēles gaitu būtiski ietekmēja spēcīgais lietus. Arī otrajā puslaikā lietus nemitējās, iespējas gūt vārtus bija, tomēr rezultāts tā arī nemainījās.

Atgādinām, ka svētdien kā pirmie ceturtdaļfinālā iekļuva Kongo futbolisti un mājiniece Ekvatoriālās Gvinejas izlase, kuri A apakšgrupā aiz sevis atstāja Gabonu un 2013. gada Āfrikas Nāciju kausa finālisti Burkinafaso.

Jau tagad zināms, ka pirmajos ceturtdaļfināla mačos sestdien, plkst. 18.00 tiksies Kongo un Kongo DR, bet plkst. 21.00 laukumā dosies Tunisija un Ekvatoriālā Gvineja.

Āfrikas Nāciju kauss. B apakšgrupas tabula

V.IzlaseSUNZVārtiP
1.Tunisija31204:35
2.Kongo DR30302:23
3.Kaboverde30301:13
4.Zambija30212:32

Izmantotie resursi:
BBC Sport