Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Sautgeits: "Kamēr nesakārtosim problēmas savā valstī, nedrīkstam ar pirkstu rādīt Krievijas virzienā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sautgeits: "Kamēr nesakārtosim problēmas savā valstī, nedrīkstam ar pirkstu rādīt Krievijas virzienā"
Garets Sautgeits
Foto: AFP/Scanpix

Sakarā ar 2018. gada Pasaules kausa izcīņu Krievijā izskanējušas dažādas bažas, bet visbiežāk tiek pieminēts rasisms. Anglijas izlases galvenais treneris Garets Sautgeits gan sacīja, ka angļiem vispirms jātiek galā ar problēmām savā valstī, pirms mesties uzbrukumā citām.

"Pirms apvainojam citas valstis, mums jāsakārto sava māja. Neuzskatu, ka mums vajadzētu runāt par rasismu tikai Krievijā. Problēmas ir arī pie mums," teica Garets Sautgeits, kurš minēja konkrētu piemēru par Anglijas U17 izlasi, kas uzvarēja pasaules čempionātā.

Anglijas izlases galvenais treneris ticies ar Troju Taunsendu, kurš ir antidiskriminācijas biedrības "Kick It Out" pedagogs. "Viņš man parādīja attēlu ar mūsu izlasi, kas ievietots sociālajos tīklos. Komentāri par komandu bija vienkārši pretīgi. Lai gan tā ir daļa no mūsu Anglijas futbola ģimenes," teica Sautgeits.

"Treniņu laukumā spēlēm gatavojas dažādas izlases, un zinu, ka jaunie futbolisti pie pirmās izdevības mēģina paskatīties, ko dara pieaugušo izlases spēlētāji. Lielāko daļu no jaunajiem zinu pietiekami labi – bieži sanāk saskrieties. Redzot, kāda attieksme valda pret viņiem, ir pretīgi. Kad runājam par citām valstīm, ir grūti aizmirst, ko esmu redzējis šeit," norādīja Sautgeits.

"Ar pirkstu rādām Krievijas virzienā, kur pēc pāris mēnešiem būsim ciemiņi, taču neesam atrisinājuši problēmas savā valstī. Kamēr tas nenotiks, mums vajadzētu mazāk domāt par citiem," teica Anglijas izlases galvenais treneris, kurš norādīja, ka par savu drošību un veselību Krievijā nesatraucas.

Izmantotie resursi:
World Cup 2018: England boss Gareth Southgate...

  -4 [+] [-]

, 2018-03-23 21:30, pirms 6 gadiem
šitas politkorektais Sautgeits nekā nejēdz

  +2 [+] [-]

, 2018-03-23 22:11, pirms 6 gadiem
Beidzot kads gudrs cilveks!

  +2 [+] [-]

, 2018-03-24 01:37, pirms 6 gadiem
Tavā māte neko nejēdza, kad laida tevi pasaulē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-24 09:11, pirms 6 gadiem
malacis Sautgeits,pateica visu pilniigi pareizi un Krievijaa vairaak no ultraam baidaas nekaa no rasisma izpausmeem