Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Āfrikas Nāciju kauss: Tunisija atspēlējas un pārspēj Zambiju

Rolands Eliņš

Āfrikas Nāciju kauss: Tunisija atspēlējas un pārspēj Zambiju
Tunisijas futbolisti izbauda uzvaras vārtu guvumu
Foto: AFP/Scanpix

Āfrikas Nāciju kausa izcīņā B grupā Tunisija pēdējās 20 mača minūtēs atspēlējās un izrāva uzvaru pār Zambiju, bet Kaboverde nespēja izmantot savas vēlīnās iespējas un spēlēja neizšķirti 0:0 ar Kongo DR.

Dienas pirmajā mačā Zambija pamatīgi sarežģīja savas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā. Pirmajā kārtā B grupā katra izlase bija ieguvusi pa punktam, un šodien Zambija tikās ar Tunisijas izlasi. Pēc visnotaļ pieklājīga pirmā puslaika tai 59. minūtē izdevās izvirzīties vadībā, kad vārtus guva "Southampton" uzbrucējs Emanuels Majuka.

Iegūtais pārsvars Zambijai gan punktus nenesa, jo ļoti vāji tika aizvadītas pēdējās 20 minūtes. Vispirms Ahmeds Akaiši panāca izlīdzinājumu, bet 89. minūtē Tunisijas uzvaru izrāva Jasins Čikahojs, kurš jau vairākus gadus spēlē "Zurich" komandā. Tunisijai uzvara 2:1 un četri punkti turnīra tabulā.

Tas gan vēl negarantē vietu ceturtdaļfinālā, jo šodienas otrajā spēlē Kaboverde nespēja gūt vārtus pret Kongo Demokrātisko Republiku un cīnījās neizšķirti 0:0. Pirmajā puslaikā vairāk uzbruka Kaboverde, taču pēc puslaika pārtraukuma daudz aktīvāka izskatījās Kongo DR. Tuvojoties mača izskaņai, abas izlases arvien vairāk uzmanību pievērsa savu vārtu drošībai, taču Kongo tomēr bija nepieciešama pieredzējušā vārtsarga Roberta Kidiabas palīdzība.

Vispirms Kidiaba 87. minūtē atvairīja ļoti bīstamu sitienu, pēc kura bumbu no vārtu līnijas prom aizsita aizsargs, bet pēc trim minūtēm viņš novērsa Lisabonas "Sporting" uzbrucēja Eldona radītos draudus. Gala rezultātā 0:0, un gan Kaboverdei, gan Kongo pa diviem punktiem turnīra tabulā.

Pēdējā grupu turnīra kārtā Kongo DR tiksies ar Tunisiju, bet Kaboverde ar Zambiju. Līdzīgi kā A grupā, arī šeit vēl visas izlases saglabā cerības uz vietu ceturtdaļfinālā un vēl neviena nav tās zaudējusi.

Āfrikas kauss, B grupa

V.IzlaseSUNZVārtiP
1.Tunisija21103:24
2.Kaboverde20201:12
3.Kongo DR20201:12
4.Zambija10112:31

Izmantotie resursi:
CAF - Home