Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Itālijai skaisti vārti šķērītē, U21 Eiropas čempionātu ar uzvaru sāk arī vācieši

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Itālijai skaisti vārti šķērītē, U21 Eiropas čempionātu ar uzvaru sāk arī vācieši
Lorenco Pellegrīni
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas čempionātā U21 izlasēm, kas pirms divām dienām startēja Polijā, pirmās uzvaras izcīnīja Itālijas un Vācijas futbolisti.

Vācijas U21 valstsvienība ar 2:0 pārspēja Čehijas vienaudžus, vārtus gūstot ar sešu minūšu intervālu, taču katrus savā puslaikā. Rezultātu 44. minūtē atklāja "Schalke" pussargs Makss Maiers, kurš bumbu saņēma kreisajā malā, ielauzās soda laukumā un ar labo kāju trāpīja tālajā apakšējā stūrī.

Savukārt pārsvaru dubultoja Brēmenes "Werder" pussargs Seržs Gnabrī, kurš pēc tālas piespēles un čehu aizsarga neveiksmīgā mēģinājuma pārtvert bumbu to ar vienu pieskārienu raidīja tālajā stūrī. Vāciešiem bija iespēja panākt trīs vārtu pārsvaru, jo par spēli ar roku tika piešķirta pendele, taču Deivija Selkes sitienu 85. minūtē atvairīja vārtsargs.

Arī Itālijas izlase uzvarēja ar 2:0, tiekot galā ar Dānijas U21 valstsvienību. Lai gan itāļiem nebija liels pārsvars bumbas kontrolē, dienvidnieki uzbruka radošāk un mērķtiecīgāk, vārtu rāmī raidot astoņus sitienus, kamēr sāncenšiem izdevās tikai viens. Tādējādi 18 gadus vecajam Džanluidži Donnarumam no "Milan" nebija daudz darba. Pēdējās dienās viņš iekļuvis virsrakstos, jo algas dēļ atteicies pagarināt līgumu ar komandu, un viedoklis par to bija arī līdzjutējiem – Donnarumas vārtu virzienā tika mesta papīra nauda.

Ilgi gaidītos pirmos vārtus 54. minūtē iesita Lorenco Pellegrīni – pēc centrējuma dāņiem neizdevās raidīt bumbu ārpus soda laukuma, un Itālijas pieaugušo valstsvienības pamatsastāva pussargs izcēlās ar skaistu sitienu šķērītē no 11 metriem. Savukārt pārsvaru mača beigās dubultoja Andrea Petaņa, kurš pēc piespēles gar vārtiem izcēlās kritienā.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...