Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Euro U21: Elpu aizraujošā 54 sitienu trillerī Vācija pendelēs aizsūta Angliju mājās

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Euro U21: Elpu aizraujošā 54 sitienu trillerī Vācija pendelēs aizsūta Angliju mājās
Vācijas U21 izlases svinības
Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas U21 futbola čempionāta pirmajā pusfinālspēlē Vācijas izlase ar 2:2, 4:3 11 metru sitienu sērijā pieveica Anglijas vienaudžus, iekļūstot finālā, kas 30. jūnijā norisināsies Krakovā.

Pirmais puslaiks

Spēli ar lielisku ofensīvu uzsāka Anglijas izlase.Lieliskas iespējas atklāt spēles rezultātu bija Viljamam Hjūzam un Demarajam Grejam, tomēr tās netika izmantotas. Angļi spēles sākumā demonstrēja drošāku un atvērtāku futbolu, radot iespējas arī turpmāk. 18. minūtē Temijs Eibrahams tika līdz sitienam ar galvu no ļoti tuvas distances, tomēr Vācijas U21 izlases vārtsargs Julians Pollersbeks bija tieši šī raidījuma trajektorijā, atvairot to.

Puslaika otrajā pusē Vācijas jaunatnes izlase pārņēma iniciatīvu un sodīja angļus par savu iespēju izšķērdēšanu - Džeremijs Toljans 35. minūtē izdarīja perfektu centrējumu tieši pa sitienam Deivijam Zelkem, kurš no vārtu priekšas bija nekļūdīgs - 1:0. Vācieši drīz vien varēja gūt arī savus otros vārtus, tomēr viņi neizmantoja angļu komandas spēlētāju paniku pēc zaudētajiem vārtiem. Notika pretējais - angļi, sakārtojuši panisko spēli pēc zaudētajiem vārtiem, devās atspēlēties. Stūra sitiena izspēlē bumba pēc vairākiem rikošetiem veiksmīgi nonāca pie Demaraja Greja, kurš apaļo priekšmetu trieca vāciešu vārtos, panākot 1:1.

Otrais puslaiks

Pēc pārtraukuma nelielu iniciatīvu ieguva angļi, kas drīz vien izcēlās ar vārtu guvumu - Vils Hjūzs soda laukumā aukstasinīgi apspēlēja Vācijas izlases aizsargu, vēlāk iedodot lielisku piespēli komandas biedram Temijam Eibrahamam, kurš to sita jau gandrīz tukšos vāciešu vārtos.

Pēc šī pavērsiena pilnīgu iniciatīvu pārņēma Vācijas izlase, kas spēja iespiest angļus pie viņu soda laukuma. Ilgu laiku gan labas izdevības Vācijai neizdevās izveidot, tomēr savu momentu vācieši izmantoja - 70. minūtē nesen laukumā nākušais Fēlikss Platte spēja lieliski pieslēgties bumbai pēc stūra sitiena izspēles, panākot neizšķirtu (2:2). Vācija turpināja diktēt noteikumus arī atlikušajā pamatlaika daļā, neizmantojot dažas lieliskas iespējas noslēgt spēli savā labā jau pēc 90 minūtēm. Pašā pamatlaika galotnē abas komandas redzami pagura, tomēr vairāk nogurums iespaidoja angļus, kas knapi spēja izturēt līdz papildlaikam.

Papildlaiks un 11 metru sitienu sērija

Visu papildlaiku laukumā dominēja Vācijas jaunie futbolisti, tomēr Anglijai talkā nāca vārtsarga Džordana Pikforda meistarība, kā arī liela veiksme. Angļu buss palika "vienā gabalā" līdz pat papildlaika beigām. Jāatzīmē, ka abas komandas kopā 120 minūšu laikā izpildīja 54 sitienus vārtu virzienā un vārtu rāmī kopā skaitot. Tomēr ar to arī angļu veiksmes limits tika izsmelts. 11 metru sitienu sērijas otrajā kārtā abas komandas pa vienai reizei kļūdījās, tomēr visumā gan Anglijas, gan Vācijas futbolisti pendeles izpildīja ļoti augstā līmenī. Izšķirošo kļūdu Anglija pieļāva piektajā kārtā, kad "Southampton" spēlētāja Neitana Redmonda sitienu atsita Julians Pollersbeks, ievedot talantiem pārbagāto Vācijas izlasi finālā. Vāciešu pretiniece noskaidrosies šovakar, kad Krakovā savā starpā tiksies Spānijas un Itālijas U21 izlases.

Anglija U21 - Vācija U21 2:2, 3:4 11 m s.s. (1:1, 2:2)
Vārti: Grejs 41', Eibrahams 50' - Zelke 35', Platte 70'.
Anglija U21: Pikfords, Holgeits (Jorfa 106'), Čilvels, Čalobā (Mērfijs 66'), Čemberss, Grejs (Redmonds 73'), Vords-Prouss, Eibrahams, Beikers, Hjūzs (Svifts 86'), Mosons.
Vācija U21: Pollersbeks, Toljans, Gerhards, Jungs (Kērers 80'), Meijers, Zelke (Platte 63'), Arnolds, Gnabri (Amiri 87'), Kemfs, Hāberers (Kors 102'), Filips.
Sitieni (vārtu rāmī): 16 (4) : 38 (9)
Bumbas kontrole (%): 35 : 65
Pārkāpumi: 12 : 10
Stūra sitieni: 4 : 13

Eiropas U21 čempionāta pusfināli

SpēleRez.
Anglija - Vācija2:2 / 3:4 11 m s.s.
Spānija - Itālija22:00

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +1 [+] [-]

, 2017-06-27 22:20, pirms 7 gadiem
Fantastisks mačs , pendelēs jau likās ka ar Vāciešiem ir cauri, tomēr angļi uzreiz paši nokļūdījās, kas jau deva cerību, beigās viss pa smuko..

Nu tad par Vācija-SPānija finālu, tas tik būtu kaut kas!!

  +8 [+] [-]

, 2017-06-27 22:23, pirms 7 gadiem
Anglija zaudē Vācijai pendelēs. Dažas lietas nekad nemainās.

  +7 [+] [-]

, 2017-06-27 22:32, pirms 7 gadiem
senscore rakstīja: Anglija zaudē Vācijai pendelēs. Dažas lietas nekad nemainās.
Jā, visi māk spēlēt futbolu, bet uzvar Vācija.

  +6 [+] [-]

, 2017-06-27 23:40, pirms 7 gadiem
Virsraksts tāds, ka var padomāt, it kā 54 sitienu trilleris pendelēs bijis!

     [+] [-]

, 2017-06-27 23:44, pirms 7 gadiem
denebs rakstīja: Virsraksts tāds, ka var padomāt, it kā 54 sitienu trilleris pendelēs bijis!
Speciāli ''ielagojos'',lai uzspiestu plusu!

  +5 [+] [-]

, 2017-06-27 23:45, pirms 7 gadiem
Ei, nu, sc džeki, tas jau ir par traku - "apaļo priekšmetu trieca vārtos". Apaļi priekšmeti jums ir starp kājām un viens spēriens pa tiem var jūs aizraidīt ciemos pie vectētiņa Freida. Vai jūs ar to apaļo priekšmetu, kas atrodas starp pleciem, esat kādreiz arī domājuši par savu valodas stilu?
Drīz jau varēs sagaidīt:
Uz apaļā priekšmeta, kuru sauc par zemeslodi, vakar notika futbola spēle. To aprakstīja radījumi ar apaļiem priekšmetiem ķermeņa augšpusē. Tikai paustās domas bija bezcerīgi kantainas. Mazie raiņi...

     [+] [-]

, 2017-06-28 09:49, pirms 7 gadiem
visas Eiropas elites komandas 1/2, kādām jāzaudē, un zaudējums pendelēs sāpīgs, bet nav pazemojošs.