Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

U21 čempionāts: Spānija grauj Maķedoniju, Portugāle uzvar Serbiju

Rolands Eliņš

U21 čempionāts: Spānija grauj Maķedoniju, Portugāle uzvar Serbiju
Spānijas U21 izlase
Foto: Imago/Newspix/Scanpix

Polijā notiekošajā Eiropas U21 čempionātā futbolā Portugāle ar 2:0 pārspēja Serbiju, bet Spānija sagrāva Maķedoniju (5:0).

U21 čempionāta finālturnīrs šodien turpinājās ar B grupas pirmajām spēlēm. Portugāle pret Serbiju izvirzījās vadībā pirmā puslaika izskaņā, kad nepārliecinoši nospēlēja serbu vārtsargs. Vispirms viņš saminstinājās izgājienā no vārtiem, bet pēc tam atsita bumba tieši vārtu priekšā, kur to mierīgi vārtos raidīja Gonsalo Guedess, nesen uz PSG pārgājušais futbolists.

Serbija mačā kopumā parādīja konkurētspējīgu sniegumu, pat izdarīja vairāk sitienu pa vārtiem, taču pie panākuma tomēr netika. Vēl sliktāk, uz maiņu nākušais Renatu Sanšess, kurš ar labiem panākumiem spēlējis arī Portugāles lielajā izlasē, 88. minūtē ar filigrānu piespēli izkārtoja vārtu guvumu Brunu Fernandešam, nokārtojot 2:0.

Otrajā grupas spēlē šodien Spānija jau pirmajā puslaikā izrēķinājās ar Maķedoniju. Vispirms Sauls, Madrides “Atletico” pārstāvis, skaisti guva vārtus ar sitienu “šķērītē”, bet pāris minūtes vēlāk Marko Asensio panāca 2:0, pieķerot Maķedoniju pretuzbrukumā.

Mača sākumā Maķedonija vispār demonstrēja salīdzinošu labu sniegumu, tikai nespēja to pārvērst vārtu guvumā, bet 35. minūtē iekļuva vēl vienā nelaimē, aizsargam netīšām nospēlējot ar roku. Pendeli pārliecinoši realizēja Deulofeu, un mača uzvarētājs bija praktiski skaidrs. Asensio otrā puslaika sākumā uzlika vēl vienu punktu uz i, gūstot ceturtos vārtus. Viņš pēc tam nokārtoja arī sev “hat-trick” un 5:0.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...