Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Laikraksts: Blaters plāno atriebties UEFA, samazinot PK kvotas

Rolands Eliņš

Laikraksts: Blaters plāno atriebties UEFA, samazinot PK kvotas
Zeps Blaters
Foto: AP/Scanpix

ASV laikraksts "Newsweek" norāda uz pašreizējā FIFA prezidenta Zepa Blatera vēlmi ierādīt vietu viņa lielākajai oponentei UEFA, pēc savas pārvēlēšanas samazinot tās vietu skaitu Pasaules kausa finālturnīrā.

Zeps Blaters 29. maijā piedalīsies FIFA prezidenta vēlēšanās, kurās viņam tiek paredzēta uzvara. Neizslēdzot pārsteiguma iespēju, šo kā visticamāko scenāriju nosauca arī LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, taču tāpat arī tiek norādīts, ka vēl nekad Blateram nav bijusi tik sīva konkurence. Vairāku UEFA vadošo valstu pārstāvji izteikuši klaju neuzticību pašreizējai FIFA darbībai, taču ASV laikraksts "Newsweek" vēsta, ka tas Eiropa futbolam var dārgi atmaksāties.

"Blaters vēlas Eiropai ierādīt vietu. Vēl nekad izpildkomitejas sēde nav bijusi nozīmēta tieši dienu pēc vēlēšanām, tā ir skaidra zīme, kas vēsta par Blatera domāšanas veidu," izteicies situāciju pārzinošs , taču anonīms "Newsweek" avots. FIFA oficiālajā kalendārā ieplānota izpildkomitejas ārkārtas sēde, kurā tiks lemts par PK finālturnīru konfederāciju kvotām.

UEFA šobrīd var sūtīt 13 komandas uz finālturnīru un publiski paudusi vēlmi šo skaitli palielināt līdz 14, taču neoficiāli avoti vēsta, ka Blaters piedāvā atstāt tikai desmit vietas, un pārējās konfederācijas, kuras līdz ar to varētu iegūt papildus vietu, īpaši iebilst negatavojas.CONCACAF prezidents Džefs Vebs publiski norādījis, ka visās pārējās FIFA sacensībās dalībnieku skaits ir proporcionāls, kamēr Pasaules kausā nevienai citai konfederācijai nav vairāk par sešām vietām.

"Ja šāds priekšlikums patiešām nonāks līdz balsošanai, tad Eiropa būs mazākumā, jo tai ir tikai astoņas balsis 24 cilvēku lielajā izpildkomitejā," laikrakstam neoficiāli norādīja izpildkomitejas pārstāvis.

Blatera pārvēlēšana gan vēl nav apstiprināts fakts, turklāt viņam šobrīd citas problēmas, jo ESPN apgalvo, ka FIB pirms trim gadiem sāktajā izmeklēšanā par Krievijas un Kataras PK finālturnīru tiesību saņemšanu spērusi soli uz priekšu - atklāts, ka vairākus gadus FIFA izpildkomitejā darbojies FIB informants, bijušais komitejs loceklis Čaks Bleizers, kurš ASV izmeklēšanas birojam nodevis konfidenciālu informāciju. ESPN norāda, ka Blaters pēdējos trīs gados izvairījies no došanās uz ASV, jo tādējādi būtu tās likumu varā. FIFA pārstāvji šo argumentu nolieguši, norādot, ka nav saņems neviens pieprasījums no ASV tiesībsargājošajām instancēm. Tiesa, norādīt konkrētu datumu, kad Blaters pēdējoreiz apmeklējis ASV, FIFA preses dienests nespēja.

Izmantotie resursi:
Sepp Blatter plots revenge as Europe faces cut...
FIFA insist president Sepp Blatter is not...

  +8 [+] [-]

, 2015-05-15 14:43, pirms 9 gadiem
Vecais vecis galīgi iet ''sierā''. Ātrāk viņu no FIFA dabūt prom!

  +1 [+] [-]

, 2015-05-15 14:45, pirms 9 gadiem
Normali FIB strada,paspejushi savervet kadu no Blatera draugiem!

  -1 [+] [-]

, 2015-05-15 14:51, pirms 9 gadiem
Šis kungs ir maksimāls masons

  +8 [+] [-]

, 2015-05-15 14:52, pirms 9 gadiem
Ja Blaters samazinas kvotas eiropai,es ieteiktu FIFA boikotete speles! Pec tada gajiena Blaters pats atkaptos!

  +2 [+] [-]

, 2015-05-15 15:29, pirms 9 gadiem
Un kāds būtu pamatojums samazinot kvotas?

Tāpat eiropiešu komandas vnm ir spēcīgākas, ja neskaita Arg un Bra + katru gadu kāda Urugvaja vai Kolumbija izšauj.... pārējā pasaule ir vāja, lai neteiktu vairāk...

Blateram iet ciet.. ceru ka nepārvēlēs un izmetīs to ākstu no FIFA

     [+] [-]

, 2015-05-15 15:31, pirms 9 gadiem
Modritis rakstīja: Ja Blaters samazinas kvotas eiropai,es ieteiktu FIFA boikotete speles! Pec tada gajiena Blaters pats atkaptos!
FIFA vai UEFA boikotēt?

     [+] [-]

, 2015-05-15 15:41, pirms 9 gadiem
Kas viņš galīgi uz vecumu sajucis? Kad TV būs augstāki reitingi? Ja sitīsies kaut kāda Papua Jaungvineja vai tomēr Horvātija (pieņemot, ka tā nav Eiropas pašas spices komanda).

     [+] [-]

, 2015-05-15 15:47, pirms 9 gadiem
pa lielam tas mūs īpaši neskar, blatera diktatūras gados tāpat Latvija uz PK netiks, vai tur ir 10 vai 14 vietas. Bet lielās valstis (Anglija, Vācija, Spānija, Holande, Portugāle, Francija, Zviedrija, Dānija) gan izmantos iespēju reāli sadot pa ņuņņām, materiāli korupcijas pierādīšanai ir pietiekami. Būs jautri, vecuma marasmā nesaprot, ar ko jāsadzīvo un kur ir riskanti meklēt jaunus draugus.

     [+] [-]

, 2015-05-15 19:40, pirms 9 gadiem
Eiropas komandas pamatā ir spēcīgas, šāds solis būtu muļķīgs.

     [+] [-]

, 2015-05-18 21:39, pirms 9 gadiem
nba33 rakstīja: FIFA vai UEFA boikotēt?

FIFA boikotēs pati savu turnīru