Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Mežeckis FIFA vēlēšanās prognozē Blatera uzvaru, neizslēdz pārsteigumus

Rolands Eliņš

Mežeckis FIFA vēlēšanās prognozē Blatera uzvaru, neizslēdz pārsteigumus
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka LFF vēl tikai lems par to, kuru no četriem FIFA prezidenta kandidātiem atbalstīs gaidāmajās vēlēšanās, un kandidāta izvēle publiski, visticamāk, netiks atklāta, taču izteica prognozi, ka savu amatu saglabās Zeps Blaters.

"Nē, LFF vēl nav pieņēmusi galīgo lēmumu. Valdes sēde būs 20. datumā, kad arī šis jautājums tiks apspriests," norādīja Jānis Mežeckis, atbildot uz jautājumu, par kuru no četriem FIFA prezidenta amata kandidātiem LFF balsos 29. maijā. FIFA prezidenta vēlēšanās Zeps Blaters cer palikt šajā amatā piekto termiņu pēc kārtas, bet oficiāli viņam pieteikušies trīs konkurenti - Luišs Figu, princis Ali un Mihaels van Prāgs.

"Lēmumu pieņems LFF valde, taču, lai kāds arī tas būtu, nedomāju, ka mēs to publicēsim, lai neizraisītu kaut kādas runas," sacīja Mežeckis. "Arī savu personisko viedokli es nevēlētos atklāt, jo šis jautājums tomēr ir mazliet politizēts. Personīgi esmu ticies ar visiem četriem, gan trim kandidātiem, gan vairākkārt ar prezidentu Blateru, arī šogad. Tā kā skatīsimies, kā viss attīstās, jo es arī domāju, ka kāds no kandidātiem tieši pirms vēlēšanām noņems savu kandidatūru."

Mežecka pieļauto scenāriju atbalsta arī ārzemju mediju vēstis, kurās, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, ziņots par trīs Blatera izaicinātāju tikšanos, lai vienotos par kopīgu atbalstu vienam kandidātam, tādējādi vairojot Blatera gāšanas iespēju. Tiesa, gan Figu, gan princis Ali to publiski nolieguši, uzsverot, ka savas kandidatūras neatsauks, un šādu iespēju pagaidām nepieļauj arī van Prāgs.

"Taču es varētu pateikt šādi - prognozēju, ka Blaters tiks pārvēlēts," savu personisko viedokli atstājot malā, sacīja Mežeckis. "Tomēr ar viņa pieredzi un globālo popularitāti... labi zinām, kuri kontinenti (Āzijas, Dienvidamerikas, Okeānijas un Āfrikas konfederācijas - aut.p.) viņu atbalsta 100%. Tikmer Eiropā varbūt šīs balsis sadalīsies, jo UEFA nav pašai sava kandidāta, arī van Prāgs, ļoti cienījams cilvēks, ir izvirzījis savu kandidatūru kā Nīderlandes Futbola federācijas pārstāvis."

"Nesaku, ka pārliecinoša, taču prognozēju Blatera uzvaru," Mežeckis konkretizēja. LFF ģenerālsekretārs uzsvēra, ka jautājumu vēl pietiek un pagaidām arī grūti prognozēt balsu sadalījumu Āzijā:"Ir divas atšķirīgas lietas - runāt par Tuvajiem un Tālajiem Austrumiem, un tur valdošās noskaņas grūti novērtēt. Tā ka viss kas vēl var gadīties. Būs interesants kongress."

Konfederāciju pārstāvji var oficiāli deklarēt savu nostāju, tiesa, balsot tās nedrīkstēs, to varēs darīt tikai 209 nacionālo federāciju pārstāvji, kuri to darīs anonīmi, līdz ar to iespējama balss, kas pretrunā ar konfederācijas nostāju. FIFA prezidenta vēlēšanām pievērsta īpaša uzmanība PK finālturnīru korupcijas lietā, kas izsaukusi asu pret Blateru vērstu reakciju, īpaši spēcīgu UEFA lielvalstīs. Vietā gan jautājums, vai prezidenta maiņa vispār var radīt kardinālas pārmaiņas pasaules futbolā?

"Es domāju, ka nē, visticamāk, nē. FIFA, UEFA un citas konfederācijas tomēr ir ļoti spēcīgas organizācijas. Futbols turpina augšupeju jau vairākus gadus, un šajā ziņā kardinālas izmaiņas noteikti nevar notikt. Izmaiņas kā tādas gan, protams, varētu būt, taču šajā gadījumā tikai uz labu," sacīja Mežeckis. "Runājot jau par mūsu federāciju un ņemot vērā FIFA un UEFA finansiālo atbalstu, jābūt mums apmierinātiem."

  +6 [+] [-]

, 2015-05-15 08:22, pirms 9 gadiem
Mežecki, kā jautājums ir politizēts? Vai tad tur ir izveidotas partijas? ...ir viens jautājums, kas uztrauc pasauli - tà ir korupcija!!!...tauta grib zināt, kurš balso par korumpētajiem !

  +1 [+] [-]

, 2015-05-15 09:07, pirms 9 gadiem
Neviļus atcerējos kādu vecu anekdoti.
- Ar ko atšķiras padomju sistēma no monarhijas?
- Monarhijā vara pāriet no tēva dēlam, bet PSRS no vectēva vectēvam.

     [+] [-]

, 2015-05-15 11:33, pirms 9 gadiem
pašiem tak ar ir kas apsolīts?

  +4 [+] [-]

, 2015-05-15 15:40, pirms 9 gadiem
Latvijas futbola sabiedrība nav cienīga, lai uzzinātu dižās Latvijas Futbola federācijas vadības lēmumu, par ko balsos FIFA prezidenta vēlēšanās.

Tomēr varu pateikt praktiski nekļūdīgi - tas būs Zeps Blaters.

Blatera kungs pieļauj korupciju, ir Krievijas un krievu pasaules liels draugs - Latvijas Futbola federācijas pašreizējai vadībai nav un nevar būt labāka kandidāta.

Ar to arī apsveicu, Biedri! Un vēl - sveiciens 9.maijā! Latvijas futbols to atzīmēja īstā Latvijas Padomju sociālistiskās republikas stilā - kopā ar Krieviju un Baltkrieviju neaizvadot spēles nacionālajā čempionātā. Mēs bijām trīs vienīgo Eiropas valstu skaitā, kas 9.maijā neaizvadīja nacionālā čempionāta mačus. 9.maijs - Latvijas Futbola federācijas izpratnē daudz nozīmīgāki svētki par 18.novembri vai 4.maiju. Slava Latvijas atbrīvotājiem no pārticības un neatkarības - Latvijas futbols jūs nav aizmirsis!

  +1 [+] [-]

, 2015-05-15 17:52, pirms 9 gadiem
Cik atceros jau no Padomju laikiem Latvijas futenē visas štelles riktējuši žīdi un krievi,tā ka nekur tālu neesam tikuši.Vispār jau mūsu futbola vietējā saimniecība degradē pamazām,ja pēc neatkarības atjaunošanas mūsu futbols no postpadomju repulikām bija viens no vājākajiem,bet atnākot Guntim pie federācijas stūres mēs ļoti strauji progresējām(vienubrīd tikai labāk bija Krievijā un Ukrainā),tad pēc vēsturiskā panākuma 2004.mēs ļoti strauji zaudējam savas pozīcijas un tagad tāds skats,ka mēs virzamies uz otru pusi.Kaut gan daudz kas tomēr ir saistīts ar ekonomisko stāvokli valstī.Bet to ,ka mūsu federāciju vajadzētu patīrit no dažiem kadriem tas gan ir skaidrs,jo pārmaiņas ir vajadzīgas,jābeidz stagnēt un jāvirzās palēnām uz priekšu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-29 21:08, pirms 9 gadiem
PZD Mežecki, ko korumpantu atbalsti? ARĪ TU, MEŽECKI, ESI KORUMPĒTS???