Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Mančīni neizslēdz iespēju, ka varētu stāties pie Itālijas futbola izlases stūres

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Mančīni neizslēdz iespēju, ka varētu stāties pie Itālijas futbola izlases stūres
Roberto Mančīni
Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Krievijas komandas Sanktpēterburgas "Zeņit" galvenais treneris Roberto Mančīni otrdien paziņoja, ka neizslēdz iespēju pieņemt vakanto Itālijas futbola valstsvienības stūrmaņa amatu.

Itālijai pērn 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas "play-off" kārtā divu spēļu summā zaudēja Zviedrijai, pirmo reizi 60 gadu laikā nesasniedzot finālturnīru. Pēc zaudējuma novembra beigās amatu zaudēja Itālijas izlases galvenais treneris Džampjero Ventura. Venturas pēcteča atrašana ir sarežģīta, tāpēc ka Itālijas Futbola federācijai (FIGC) gaidāma jauna prezidenta izvēlēšana, jo pēc fiasko atkāpās arī Itālijas futbola galva Karlo Tavekio.

"Pirms tiek izvēlēts galvenais treneris vajadzētu ievēlēt federācijas prezidentu. Nekādā gadījumā neizslēdzu iespēju vadīt Itālijas izlasi, tāpat kā pārējie potenciālie kandidāti. Ja strādā par treneri, neko nedrīkst izslēgt," itāļu raidījumā "Tiki Taka" atklāja Mančīni.

Mančīni, Londonas "Chelsea" treneris Antonio Konte un bijušais Minhenes "Bayern" stūrmanis Karlo Ančeloti tiek minēti kā kandidāti uz vakanto amatu. Mančīni tikai pagājušā gada jūnijā kļuva par "Zeņit" galveno treneri noslēdzot ilgtermiņa līgumu. Vienošanās ar Mančīni tika panākta uz trim sezonām ar iespēju pagarināt to vēl uz divām sezonām.

Tavekio favorīts bija bijušais Londnas "Chelsea", Madrides "Real", Turīnas "Juventus" un "AC Milan" treneris Ančeloti, kura vadītās komandas trīs reizes triumfējušas Čempionu līgā. Tomēr Ančeloti, kuru pērn atbrīvoja "Bayern", sacīja, ka vēlas palikt kluba vadībā.

Bijušais "Juventus" treneris Konte Itālijas izlasi vadīja no 2014.līdz 2016.gadam, kad pievienojās "Chelsea" un pirmajā gadā uzvarēja Anglijas premjerlīgā. Pērn viņš atklāja, ka pietrūkst Itālijas, un viņš tuvākajā nākotnē vēlas atgriezties dzimtenē.

Pirmdien FIGC vienojās par 2018.gada budžetu, kurā paredzēti pieci miljoni eiro jaunā trenera algai, lai gan deficīts tiek lēsts deviņi miljoni eiro, kā ziņo vietējā prese. Uz FIGC prezidenta amatu kandidē trīs personas – bijušais izlases un "Roma" spēlētājs Damiano Tomasi, kurš tagad ir Itālijas spēlētāju savienības vadītājs, Itālijas Profesionālās līgas prezidents Gabriēle Gravina un FIGC viceprezidents Kosimo Sibilja. Prezidenta vēlēšanas notiks 29.janvārī.

Izmantotie resursi:
LETA