Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Vārtsardze Solo kandidēs uz ASV Futbola federācijas prezidenta amatu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vārtsardze Solo kandidēs uz ASV Futbola federācijas prezidenta amatu
Houpa Solo
Foto: AP/Scanpix

Amerikas Savienoto Valstu izlasē 202 spēles aizvadījusi vārtsardze Houpa Solo paziņojusi, ka kandidēs uz Futbola federācijas prezidenta amatu. Viņa bijusi viena no aktīvākajām cīnītājām par vienlīdzīgu atalgojumu, tomēr Solo pavadījuši arī skandalozi mirkļi.

Amerikas Savienoto Valstu vīriešu izlase pēc ilgāka pārtraukuma nespēja kvalificēties Pasaules kausa izcīņai, un Futbola federācijas prezidents Sunils Gulati nedēļas ievadā paziņoja, ka jaunajās vēlēšanās nekandidēs. Kārdinošais amats piesaistījis vairākus interesentus, un viņu rindas šodien papildināja Houpa Solo.

Viņa ir viena no titulētākajām amerikāņu futbolistēm, izlases vārtus sargājot 202 spēlēs. Solo gan 2008., gan 2012. gadā ieguva olimpisko zeltu, kā arī 2015. gadā uzvarēja Pasaules kausa izcīņā. Tomēr pēc 2016. gada olimpiskajām spēlēm sadarbība ar viņu tika pārtraukta, jo pēc zaudējuma Zviedrijai Solo pretinieces nosauca par gļēvulēm izvēlētās taktikas dēļ.

Tas nav vienīgais skandāls, kurā Solo iekūlusies. 2014. gadā viņa tika apcietināta par savas pusmāsas piekaušanu. 2015. gadā vārtsardze uz 30 dienām tika diskvalificēta, jo viņas vīrs reibumā vadīja ASV izlasei piederošu busiņu, kurā Solo atradās kā pasažiere. Nesen Solo apsūdzēja bijušo FIFA prezidentu Zepu Blateru par seksuālu uzmākšanos 2013. gadā, taču Blaters apsūdzības kategoriski noliedz.

Tāpat Solo bijusi aktīva cīnītāja, lai ASV sieviešu un vīriešu izlases saņemtu vienlīdzīgu atalgojumu. Viņa bija viena no piecām spēlētājām, kuras ar prasību vērsās tiesā. Paziņojumā par kandidēšanu Solo kritiski izteicās par pašreizējo federācijas vadību, norādot, ka tā augstāk par visu vērtē peļņu. Vārtsardze norādīja, ka jaunības gados viņas ģimenei bijušas lielas problēmas ar treniņu apmaksāšanu.

"Mums nepieciešami kaislīgi un inteliģenti cilvēki, kuri rādītu virzienu. Izvēlētā stratēģija nedrīkst nolikt peļņu pirms progresa. Mūsu galvenais uzdevums ir jaunatnes futbola attīstīšana," sacīja Solo. "Zinu, kas mums ir jāizdara. Zinu, kā to paveikt."

Izmantotie resursi:
Hope Solo announces candidacy for U.S. Soccer...

  +2 [+] [-]

, 2017-12-08 18:19, pirms 6 gadiem
jūtu līdzi ASV federācijai, ja šito trako ievēlēs. dziļi šaubos, ka viņa spēs kaut ko vairāk, par čīkstēšanu presei un skandālu rīkošanu

     [+] [-]

, 2017-12-08 18:35, pirms 6 gadiem
ZIKA! :-))

     [+] [-]

, 2017-12-09 00:22, pirms 6 gadiem
Carloz rakstīja: jūtu līdzi ASV federācijai, ja šito trako ievēlēs. dziļi šaubos, ka viņa spēs kaut ko vairāk, par čīkstēšanu presei un skandālu rīkošanu
Es gan neatteiktos no šova Un konkurenti, visas fappeninga bildes vēl izvilktu