Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Medijs: Itālijas valdība plāno atstāt tribīnes tukšas vismaz līdz gada beigām

Rolands Eliņš

Medijs: Itālijas valdība plāno atstāt tribīnes tukšas vismaz līdz gada beigām
Foto: AP/Scanpix

Itālijas medijs „Mediaset” vēsta, ka valdība, lai arī gatavojas atļaut futbola spēļu norisi, ir ļoti kritiski noskaņota par līdzjutēju atgriešanos tribīnēs. Medija rīcībā nonākušais dokuments liecina par plānu atļaut rīkot liela mēroga publiskus sporta pasākumus tikai 2021. gada sākumā.

Itālija pirmā Eiropas valsts, kas plaši cieta no koronavīrusa izplatības, un arī pirmā valsts, kas ieviesa stingrus drošības pasākumus, to vidū sporta pasākumu rīkošanas aizliegumu. Šobrīd Itālijas mediji ziņo, ka valstī pandēmijas uzliesmojums ir pierimis un jaunu saslimšanas gadījumu skaits ir nostabilizējies un pat krities, joprojām gan esot augstā līmenī. Valstī no Covid-19 miruši gandrīz 20 tūkstoši cilvēku.

Itālijā ārkārtas stāvoklis pagarināts līdz trešajam maijam, un tiek vēstīts, ka valdībā pastāv cerība, ka vēl viens ārkārtas stāvokļa pagarinājums nebūs nepieciešams. Ciktāl tas attiecas uz sportu, futbola čempionāta pārstāvji rēķinās, ka maija sākumā varēs atsākt treniņus (ievērojot īpašus karantīnas apstākļus, piemēram, trenējoties mazās grupās), un cer, ka maija pēdējās nedēļas nogalē varēs atsākt A Sērijas izspēli.

Vēl gan pastāv neskaidrība par turpmākajiem plāniem, jo tos var nākties saskaņot ar UEFA turnīru izspēli, taču „Calciomercato” vēsta, ka vietējā futbola sabiedrībā par ticamāku tiek uzskatīts variants, ka UEFA savus turnīrus ātrāk par jūliju nevarēs atsākt. Tādēļ tiek paredzēts triecientempā izspēlēt A Sērijas atlikušās spēles. Ja sezona patiešām atsāksies 31. maijā un klubi spēlēs ik pēc trim dienām, A Sērijas sezona beigtos 12. jūlijā.

Taču šobrīd runa ir tikai par spēļu atsākšanos, kamēr skatītāju ielaišana stadionos ir pavisam cits jautājums. Kad A Sērijas spēles varēs atsākties, tās teju pilnīgi noteikti norisināsies pie tukšām tribīnēm, un šāds statuss varētu tikt saglabāts visai ilgi, vēsta „Mediaset”.

Šī medija rīcībā nonākuši dokumenti ar Itālijas valdības plāniem un to melnrakstiem, kuros pieejamā informācija liecina, ka A Sērijas spēlēs skatītāju pūļi netiks ielaisti līdz pat gada beigām, proti, līdzjutēji tribīnēs varētu atgriezties tikai 2021. gada janvārī.

Tas tiek argumentēts ar to, ka Itālija pamazām gatavojas pāriet krīzes nākamajā posmā, proti, pamazām atslābināt karantīnas apstākļus, taču vairāku desmitu tūkstošu skatītāju pulcēšanās futbola stadionos tiek uzskatīta par lietu, kas pieļaujama tikai pēc pandēmijas beigām.

Ilgstoša spēlēšana bez līdzjutējiem pamatīgi iedragātu A Sērijas klubu finansiālo situāciju, taču, protams, tā būs vēl sliktāka, ja spēles nevarēs notikt.

Izmantotie resursi:
https://www.sportmediaset.mediaset....

     [+] [-]

, 2020-04-12 18:19, pirms 4 gadiem
un tas vel ir ļoti optimistiski

     [+] [-]

, 2020-04-12 21:29, pirms 4 gadiem
Lūk,reāls skatījums uz dzīvi. Optimistiem jābūt.