Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Inter" atbrīvo galveno treneri Pioli

Andrejs Siliņš

"Inter" atbrīvo galveno treneri Pioli
Stefāno Pioli
Foto: AFP / Scanpix

Slavenā Itālijas futbola kluba Milānas "Inter" vadība vēlā otrdienas vakarā paziņojusi par lēmumu atbrīvot no amata komandas galveno treneri Stefāno Pioli.

"Inter" pēdējās septiņās spēlēs izcīnījusi tikai divus punktus par neizšķirtiem pret "Milan" un "Torino". Pēdējos trijos mačos pēc kārtas tika piedzīvoti zaudējumi un svaigākais no tiem svētdien, izbraukumā ar 0:1 piekāpjoties "Genoa". Pioli pēc mača atzina, ka nedomā par atkāpšanos, taču kluba vadība acīmredzot to darīja. Un līdz ar brīdi, kad Turīnas "Juventus" iekļuva Čempionu līgas finālā, klubs izplatīja paziņojumu par Pioli atbrīvošanu no pienākumiem.

51 gadu vecais speciālists par "Inter" galveno treneri kļuva tikai pagājušā gada novembrī, parakstot līgumu uz pusotru sezonu. Kopš pagājušā gada augustā komandu atstāja Roberto Mančīni komandu jau vadījuši trīs galvenie treneri. Nīderlandiešu speciālists Franks de Būrs pie Milānas superkluba stūres nenoturējās pat trīs mēnešus, tad uz brīdi vadības grožus pārņēma Stefāno Veki, bet kopš novembra komandu vadīja Stefāno Pioli.

"Inter" šajā sezonā izcīnījusi 17 uzvaras, piecus neizšķirtus un 56 punktus, kas dod vien septīto pozīciju. Tā negarantē vietu starptautiskajos turnīros nākamajā sezonā. Itālijas kausā zaudējums jau ceturtdaļfinālā, bet UEFA Eiropas līgā pēdējā vieta savā grupā.

Nākamo spēli "Inter" jāaizvada svētdien, savā laukumā uzņemot "Sassuolo".

     [+] [-]

, 2017-05-10 06:37, pirms 7 gadiem
ja sezonas sākumā Inter vēl labi spēlēja, tad pēdējās spēlēs pilnīgas lupatas, pareizs lēmums