Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Itālijas sporta ministrs: "A sērija rīkojās bezatbildīgi"

Ints Megnis
Ints Megnis

Itālijas sporta ministrs: "A sērija rīkojās bezatbildīgi"
Turīnas "Juventus" futbolisti tukšā stadionā priecājas par vārtu guvumu. Foto: AFP/Scanpix

Itālijas sporta ministrs Vinčenco Spadafora uzskata, ka A sērijas futbolā spēļu aizvadīšana pagājušajā nedēļas nogalē, ignorējot koronavīrusa "Covid-19" draudus, bija bezatbildīga.

Iepriekš Spadafora pauda, ka "nav jēgas" turpināt spēlēt futbolu, ja 16 miljoni cilvēku Itālijā ievietoti karantīnā, tomēr svētdienas spēles, kaut aiz slēgtām durvīm, tāpat tika aizvadītas. "Futbola pasaule jūtas imūna pret noteikumiem un ziedošanos," saka sporta ministrs. "Spēlēšana šodien (svētdien) bija bezatbildīga rīcība no A sērijas un tās prezidenta Paolo dal Pino."

Pagājušajā nedēļā Itālijas valdība pavēstīja, ka visas sporta sacensības valstī līdz 3. aprīlim notiks aiz slēgtām durvīm, tomēr naktī no sestdienas uz svētdienu valdība ievērojami pastiprināja ierobežojumus, līdz ar to Spadafora bija paziņojis, ka futbola čempionāts ir jāaptur. Svētdien pēc ministra paziņojuma "Parma" mačs pret "Spal" sākās ar 75 minūšu nokavēšanos, tomēr vēlāk tāpat spēlētāji devās laukumā.

Itālija ir visasāk "Convid-19" skartā valsts aiz Ķīnas. Sestdien saslimušo skaits pieauga par ceturtdaļu (no 5883 līdz 7375), bet mirušo par 133 un sasniedza 366. Arī A sērijas spēlētāju savienība kritizējusi lēmumu aizvadīt svētdienas spēles

"Signāli, ko mums sūta, ir drausmīgi. Ir bīstami ceļot, ir bīstami spēlēt futbolu, ir bīstami paspiest rokas," teikts paziņojumā.

Francijā svētdien tika izsludināts aizliegums rīkot pasākumus, kas pulcē vairāk nekā 1000 cilvēkus, tomēr sporta pasākumiem iespējami izņēmumi. Līdzīgi plāno rīkoties arī Vācija un Lielbritānija, kur lēmums varētu sekot pirmdien.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  -1 [+] [-]

, 2020-03-09 13:49, pirms 4 gadiem
Kas tur tik bezatbildīgs,ja spēlē bez skatītājiem??

     [+] [-]

, 2020-03-09 17:04, pirms 4 gadiem
Sporta ministers it pamuļķis..